De 5 mooiste roadtrips ter wereld

Ontdek adembenemende routes voor een onvergetelijk avontuur

Renate
17 juli 2024

5 minuten

Roadtrips zijn een geweldige manier om nieuwe plekken te ontdekken en van prachtige landschappen te genieten. Of je nu houdt van de kust, bergen of woestijnen, er is altijd een route die je hart sneller doet kloppen. Hier zijn vijf van de mooiste roadtrips ter wereld die ook geschikt zijn voor mensen met een mobiliteitsbeperking.

#1 Route 66, Verenigde Staten

Route 66 is een van de beroemdste roadtrips ter wereld. Deze iconische route strekt zich uit van Chicago tot Los Angeles en biedt een unieke mix van historische bezienswaardigheden en adembenemende landschappen. Onderweg kom je langs pittoreske stadjes, verlaten spookdorpen en indrukwekkende natuurgebieden. Veel stops langs de route zijn rolstoeltoegankelijk, met aangepaste accommodaties en voorzieningen. Bezoek het Route 66 Museum in Clinton, Oklahoma, en de beroemde Cadillac Ranch in Texas. Geniet van de nostalgische sfeer in diners en motels, die de charme van het verleden tot leven brengen.

#2 Great Ocean Road, Australië

De Great Ocean Road in Australië is een adembenemende kustroute die zich uitstrekt over 243 kilometer langs de zuidoostelijke kust van het land. Deze route biedt spectaculaire uitzichten op de oceaan, torenhoge kliffen en het beroemde natuurwonder de Twaalf Apostelen. Veel uitkijkpunten en wandelpaden langs de route zijn rolstoeltoegankelijk, waardoor iedereen van de prachtige uitzichten kan genieten. Bezoek ook de historische vuurtoren bij Cape Otway en de charmante kustplaatsjes zoals Lorne en Apollo Bay. De route biedt ook mogelijkheden om koala’s en kangoeroes in hun natuurlijke habitat te spotten.

Roadtrips bieden een unieke manier om een bestemming te verkennen in je eigen tempo. Ze bieden de vrijheid om te stoppen waar en wanneer je wilt en om verborgen juweeltjes te ontdekken die je anders misschien zou missen. Veel populaire roadtrips hebben goed onderhouden wegen en toegankelijke faciliteiten, waardoor ze geschikt zijn voor reizigers met een mobiliteitsbeperking. Vergeet niet om je route van tevoren te plannen en te zorgen voor een comfortabele en betrouwbare auto.

#3 Ring Road, IJsland

De Ring Road, ook bekend als Route 1, omcirkelt heel IJsland en biedt een ongelooflijke variëteit aan landschappen. Van vulkanen en watervallen tot gletsjers en geothermische velden, deze route heeft het allemaal. Veel bezienswaardigheden langs de route zijn toegankelijk, met verharde paden en uitkijkpunten. Vergeet niet om de beroemde Blue Lagoon te bezoeken voor een ontspannend geothermisch bad. Bezoek ook het Jökulsárlón-gletsjermeer en de indrukwekkende Skógafoss-waterval. In de winter kun je zelfs het noorderlicht bewonderen vanuit verschillende uitkijkpunten langs de route.

#4 California State Route 1, Verenigde Staten

California State Route 1, beter bekend als de Pacific Coast Highway, biedt een van de meest adembenemende kustwegen ter wereld. De route loopt langs de kust van Californië van San Francisco tot San Diego en biedt spectaculaire uitzichten op de Stille Oceaan, prachtige stranden en charmante kustplaatsjes. Veel uitkijkpunten en faciliteiten langs de route zijn toegankelijk voor rolstoelgebruikers, waardoor iedereen kan genieten van de schitterende vergezichten. Bezoek het iconische Bixby Creek Bridge, de charmante stad Carmel-by-the-Sea en de beroemde Santa Monica Pier. De route biedt ook talloze wandel- en fietspaden langs de kust.

#5 Amalfi kust, Italië

De Amalfi Kust in Italië is een van de meest pittoreske kustlijnen ter wereld. De route slingert langs steile kliffen en biedt een prachtig uitzicht op de Tyrreense Zee. Bezoek de charmante dorpjes zoals Positano, Amalfi en Ravello, die elk hun eigen unieke charme hebben. De meeste dorpen zijn goed toegankelijk, met verharde paden en aangepaste voorzieningen, waardoor je volop kunt genieten van de schoonheid en cultuur van deze regio. Geniet van de heerlijke Italiaanse keuken in lokale trattoria’s en bewonder de prachtige kathedralen en historische gebouwen. De kleurrijke terrassen en tuinen bieden een schilderachtige achtergrond voor onvergetelijke vakantiefoto’s.

Roadtrips bieden een unieke en flexibele manier om prachtige bestemmingen te verkennen. Van de iconische Route 66 in de Verenigde Staten tot de spectaculaire Great Ocean Road in Australië, er zijn talloze routes die je onvergetelijke avonturen bieden. Met aandacht voor toegankelijkheid kunnen ook mensen met een mobiliteitsbeperking volop genieten van deze adembenemende reizen.

Lees ook onze andere blogs

De meeste gestelde vragen beantwoord

Waarom is de Great Ocean Road een populaire roadtrip?

De Great Ocean Road in Australië is een van de meest iconische kustroutes ter wereld. Het is vooral populair vanwege de spectaculaire kustlandschappen die zich uitstrekken langs de zuidwestelijke kust van Victoria. De route van 243 kilometer biedt adembenemende uitzichten op de ruige kliffen, uitgestrekte stranden, en het azuurblauwe water van de Zuidelijke Oceaan. Onderweg kom je langs beroemde natuurlijke bezienswaardigheden zoals de Twaalf Apostelen, torenhoge kalkstenen pilaren die oprijzen uit de oceaan. De weg slingert door schilderachtige kustplaatsjes, regenwouden zoals in het Otway National Park, en biedt talloze uitkijkpunten, wandelpaden en surfstranden.

Welke roadtrip is het beste voor natuurliefhebbers?

De Ring Road in IJsland, ook bekend als Route 1, is een droom voor natuurliefhebbers en avonturiers. Deze cirkelvormige route van ongeveer 1.332 kilometer loopt rond het hele eiland en biedt toegang tot enkele van de meest spectaculaire natuurlijke wonderen van IJsland. Je kunt gletsjers zoals Vatnajökull, de grootste in Europa, en talloze watervallen zoals Seljalandsfoss en Skógafoss verkennen. Daarnaast kun je geisers zien spuiten in Geysir, de beroemde Jökulsárlón-gletsjerlagune bewonderen, en baden in natuurlijke geothermische bronnen zoals de Blue Lagoon. De route voert ook langs lavavelden, vulkanen en adembenemende fjorden, wat het een perfecte roadtrip maakt voor diegenen die de rauwe, onaangetaste schoonheid van de natuur willen ervaren.

Hoe lang duurt de Ring Road roadtrip in IJsland?

De Ring Road in IJsland is ongeveer 1.332 kilometer lang en kan in ongeveer 7 tot 10 dagen worden voltooid, afhankelijk van het aantal tussenstops en de tijd die je wilt besteden aan het verkennen van de bezienswaardigheden langs de weg.

Wat zijn enkele must-see stops langs de Great Ocean Road?

De Twaalf Apostelen, Loch Ard Gorge, en het Otway National Park zijn hoogtepunten langs de route.

Welke roadtrip biedt de beste mogelijkheden voor kamperen?

De Ring Road in IJsland en de Wild Atlantic Way in Ierland bieden veel campings en kampeerplekken.

Wat zijn de beste tijden om deze roadtrips te maken?

De lente en zomer zijn ideaal voor de meeste routes, hoewel de herfst ook prachtige kleuren kan bieden.

Wat zijn de beste manieren om een roadtrip voor te bereiden?

Een goede voorbereiding is essentieel voor een succesvolle roadtrip. Het is belangrijk om je route van tevoren te plannen en accommodaties te boeken, vooral in drukke seizoenen of als je specifieke plaatsen wilt bezoeken. Zorg ervoor dat je een betrouwbare auto huurt, bij voorkeur met all-wheel drive als je off-road avonturen plant. Controleer de weersomstandigheden voordat je vertrekt, vooral in gebieden met veranderlijk weer zoals IJsland. Het inpakken van een noodkit met EHBO-benodigdheden, extra eten en drinken, en gereedschap voor auto-onderhoud is ook belangrijk. Daarnaast kan het handig zijn om offline kaarten en een GPS te hebben, vooral in afgelegen gebieden waar mobiele dekking beperkt kan zijn.

SNEL NAAR

MEER Wereld
Top 10 mooiste stranden van de wereld
Top 10 rolstoeltoegankelijke steden in Europa
Rolstoeltoegankelijkheid in Azië: landen en bestemmingen

Blader verder

Wat te doen op Lanzarote? Met 5 leuke tips!

Top 10 bestemmingen voor een zomervakantie

Top 10 mooiste stranden van de wereld

10 redenen waarom je naar de Nederlandse Antillen wil

Wat te doen en te zien in Lissabon?

Aangepaste villa’s in Spanje

15 aangepaste en kindvriendelijke verblijven in Spanje

Aangepaste accommodaties in het mooie Griekenland

Top 5 bestemmingen voor in de lente periode

Wat te doen in Boedapest? Met 5 tips