Wat te doen op Lanzarote? Met 5 leuke tips!

Ontdek het vulkanische paradijs Lanzarote

Renate
17 juli 2024

5 minuten

Lanzarote, een van de Canarische Eilanden, staat bekend om zijn unieke vulkanische landschappen, prachtige stranden en interessante culturele bezienswaardigheden. Dit eiland biedt talloze activiteiten en attracties, ook voor mensen met een mobiliteitsbeperking. Hier zijn vijf leuke tips om optimaal te genieten van je verblijf op Lanzarote.

#1 Verken het Timanfaya Nationaal Park

Timanfaya Nationaal Park is een van de meest iconische plekken op Lanzarote, met zijn dramatische vulkanische landschap. Het park is toegankelijk voor rolstoelgebruikers, met speciale tours en verharde paden. Maak een begeleide busrit door het park om de indrukwekkende vulkanen en lavavelden te zien en leer meer over de geologische geschiedenis van het eiland. Naast de busrit kun je ook deelnemen aan een kameelsafari, waarbij je een uniek perspectief krijgt op het ruige terrein. Het bezoekerscentrum biedt informatieve tentoonstellingen en interactieve displays die de vulkanische activiteit en de flora en fauna van het park uitleggen.

#2 Mirador del Río

Mirador del Río biedt een van de beste uitzichten op Lanzarote en is ontworpen met volledige toegankelijkheid in gedachten. Er zijn geen trappen bij de hoofdingang, en brede hellingen en een lift zorgen ervoor dat rolstoelgebruikers zonder problemen toegang hebben tot het uitzichtpunt en het café. Het gebouw zelf is ontworpen om de natuurlijke omgeving te complementeren, en de binnenruimtes zijn ruim en toegankelijk.

mirador-del-río

Lanzarote, gelegen in de Atlantische Oceaan, biedt een unieke mix van natuurlijke schoonheid en culturele rijkdom. Het eiland heeft een mild klimaat, waardoor het het hele jaar door een populaire bestemming is. Van vulkanische landschappen en idyllische stranden tot pittoreske dorpjes en boeiende musea, Lanzarote heeft voor ieder wat wils. Veel van de toeristische attracties zijn goed toegankelijk, waardoor het een ideale bestemming is voor reizigers met een mobiliteitsbeperking.

#3 Ontspan op Playa Blanca

Playa Blanca, gelegen aan de zuidkust van Lanzarote, is een charmante badplaats met prachtige stranden en een levendige boulevard. Het hoofdstrand, Playa Dorada, is goed toegankelijk met houten paden, aangepaste toiletten en douches, en strandrolstoelen. Geniet van de zon, neem een verfrissende duik in de zee en verken de gezellige winkels en restaurants langs de boulevard. Het gebied biedt ook diverse watersportactiviteiten zoals snorkelen, duiken en paddleboarden, ideaal voor avontuurlijke bezoekers. De nabijgelegen jachthaven Marina Rubicón is een bezoek waard, met zijn luxe jachten, boetieks en sfeervolle terrassen.

#4 Ontdek de cactus tuin

De Cactus Tuin (Jardín de Cactus), een ander meesterwerk van César Manrique, is een must-see voor natuurliefhebbers. De tuin, gelegen in Guatiza, herbergt duizenden cactussen van over de hele wereld. De paden in de tuin zijn goed toegankelijk voor rolstoelgebruikers, waardoor iedereen kan genieten van de unieke planten en de serene omgeving. De tuin is aangelegd in een oude steengroeve, wat een dramatisch decor biedt voor de collectie cactussen. Bezoek ook het kleine café dat typische Canarische gerechten en verfrissingen serveert, en bewonder het uitzicht vanaf de windmolen die de tuin domineert.

#5 Bezoek de Fundación César Manrique

De Fundación César Manrique, gelegen in Tahiche, is een museum gewijd aan het werk en leven van de beroemde kunstenaar César Manrique. Het museum, gevestigd in Manrique’s voormalige woonhuis, is gebouwd op een lavastroom en combineert traditionele architectuur met moderne kunst. Het museum is grotendeels toegankelijk voor rolstoelgebruikers, met verharde paden en aangepaste faciliteiten. Ontdek de inspirerende kunstwerken en geniet van de unieke architectuur en prachtige tuinen. De Fundación organiseert ook tijdelijke tentoonstellingen en culturele evenementen die inzicht bieden in de invloed van Manrique op de kunst en cultuur van Lanzarote. Het terrein beschikt bovendien over een winkel waar je unieke souvenirs en kunstwerken kunt aanschaffen.

Lanzarote biedt een breed scala aan activiteiten en bezienswaardigheden die voor iedereen toegankelijk zijn. Of je nu de vulkanische landschappen van Timanfaya wilt verkennen, wilt ontspannen op Playa Blanca, of de culturele schatten van de Fundación César Manrique wilt ontdekken, er is voor ieder wat wils op dit prachtige eiland. Plan je reis en geniet van al het moois dat Lanzarote te bieden heeft.

Lees ook onze andere blogs

FAQ – Veelgestelde vragen

Wat zijn de belangrijkste bezienswaardigheden op Lanzarote?

Lanzarote staat bekend om zijn unieke vulkanische landschappen en biedt een scala aan indrukwekkende bezienswaardigheden. Timanfaya Nationaal Park is een van de meest iconische plekken op het eiland, waar bezoekers het surrealistische landschap van gestolde lavastromen en vulkaankegels kunnen verkennen. Een andere populaire attractie is Jameos del Agua, een uniek kunst- en cultureel centrum dat is ontworpen door de beroemde kunstenaar César Manrique, en dat zich bevindt in een vulkanische grot met een ondergronds meer. De Cueva de los Verdes is een nabijgelegen lavatunnel die bezoekers meeneemt op een magische ondergrondse tocht door eeuwenoude lavastromen. Daarnaast zijn de stranden van Papagayo, gelegen in een beschermd natuurgebied, geliefd om hun kristalheldere water en rustige sfeer.

Wat maakt Lanzarote uniek?

Lanzarote onderscheidt zich van andere vakantiebestemmingen door zijn opvallende vulkanische landschap, dat bijna buitenaards aandoet. De grillige lavavelden, zwartzandstranden, en gestolde lavastromen vormen een fascinerend contrast met het azuurblauwe water van de Atlantische Oceaan.

Wat is de beste tijd om Lanzarote te bezoeken?

Het eiland kan het hele jaar door worden bezocht vanwege het milde klimaat, maar de lente en herfst zijn bijzonder aangenaam.

Wat kan ik doen met kinderen op Lanzarote?

Lanzarote is een geweldige bestemming voor gezinnen met kinderen, met tal van leuke en leerzame activiteiten. Het Rancho Texas Park is een populair themapark dat een combinatie biedt van dierentuin, waterpark, en westernshow, waardoor het leuk is voor kinderen van alle leeftijden. Submarine Safaris biedt een unieke onderwaterervaring, waarbij kinderen kunnen genieten van een echte duikboottocht om de kleurrijke onderwaterwereld van Lanzarote te verkennen. Daarnaast zijn er verschillende waterparken op het eiland, zoals Aquapark Costa Teguise, waar kinderen kunnen genieten van glijbanen, zwembaden, en andere waterattracties.

Zijn er traditionele dorpen te bezoeken op Lanzarote?

Ja, Lanzarote heeft verschillende charmante dorpen die bezoekers een kijkje geven in het traditionele Canarische leven. Yaiza, een van de mooiste dorpen van Spanje, staat bekend om zijn witte huizen, smalle straatjes en schilderachtige kerk. Teguise, de voormalige hoofdstad van Lanzarote, biedt een mix van geschiedenis en cultuur, met zijn geplaveide straten, oude gebouwen en een wekelijkse ambachtsmarkt. Haría, gelegen in de ‘Vallei van Duizend Palmen,’ staat bekend om zijn rustige sfeer en prachtige groene omgeving, en is een geweldige plek om te ontspannen en te genieten van de lokale cultuur.

Hoe lang moet ik blijven om Lanzarote te verkennen?

Voor een volledige verkenning van het eiland wordt een verblijf van 5 tot 7 dagen aanbevolen.

Wat zijn de culturele bezienswaardigheden op Lanzarote?

De Fundación César Manrique, het Museum van Internationale en Hedendaagse Kunst, en de dorpen Teguise en Haría zijn cultureel interessant.

SNEL NAAR

MEER Spanje
Wat te doen op Mallorca? Met 5 tips
Wat te doen op Gran Canaria? Met 5 tips
5 tips om te doen rond Playa de Las Americas
Wat te doen op Tenerife? Met 5 tips

Blader verder

Villa Zafarraya

5 tips om te doen rond Playa de Las Americas

5 tips voor het ontdekken van Havana

5 tips voor de mooie stad Kopenhagen

De mooiste dorpjes in Europa

Culinaire avonturen in Zuid-Afrika: Top 5 eetervaringen

Accommodaties met een strandrolstoel

Wat te doen op Tenerife? Met 5 tips

Rolstoeltoegankelijke activiteiten in Rome

De toegankelijkste accommodaties in Italië