5 tips om te doen rond Playa de Las Americas

Ontdek de toegankelijkheid en schoonheid van Playa de Las Americas

Leon van Zijl
17 juli 2024

4 minuten

Playa de Las Americas, gelegen op het zonovergoten eiland Tenerife, is een populaire vakantiebestemming die bekend staat om zijn prachtige stranden en bruisende nachtleven. Maar wist je dat deze regio ook geweldig is voor rolstoeltoegankelijke vakanties? In deze blog delen we vijf fantastische tips voor Playa de Las Americas, speciaal voor mensen met een mobiliteitsbeperking.

Playa de Las Americas is een levendig resort aan de zuidwestkust van Tenerife. Het gebied staat bekend om zijn mooie zandstranden, talloze restaurants, en diverse recreatiemogelijkheden. Bovendien is Playa de Las Americas goed uitgerust voor rolstoeltoegankelijke vakanties, met veel faciliteiten en attracties die rekening houden met mensen met een beperking.

#1 Geniet van de boulevard langs de kust

De lange boulevard van Playa de Las Americas is perfect voor een ontspannen wandeling of rolstoeltocht. De boulevard biedt prachtige uitzichten over de Atlantische Oceaan en is bezaaid met gezellige cafés, restaurants en winkels. Dankzij de goed onderhouden, vlakke paden en vele rolstoeltoegankelijke toiletten kun je hier zonder zorgen genieten van je dag. Bovendien zijn er regelmatig evenementen en straatartiesten die voor extra vermaak zorgen, waardoor je altijd iets nieuws kunt ontdekken tijdens je wandeling.

#2 Ontdek Siam Park

Siam Park, een van de grootste waterparken van Europa, ligt op slechts een korte afstand van Playa de Las Americas. Het park biedt verschillende rolstoeltoegankelijke faciliteiten, waaronder aangepaste zwembaden en attracties. Vergeet niet om van tevoren te informeren naar de toegankelijkheidsopties, zodat je zorgeloos kunt genieten van een dag vol waterplezier. Er zijn ook speciale zones voor gezinnen en rustige gebieden om te ontspannen, waardoor iedereen, ongeacht mobiliteit, een geweldige tijd kan hebben.

#3 Relax op Playa de Las Vistas

Playa de Las Vistas is een van de meest rolstoelvriendelijke stranden in de regio. Het strand beschikt over speciale toegangsroutes, aangepaste douches en toiletten, en zelfs strandrolstoelen die beschikbaar zijn voor gebruik. Het zachte zand en de kalme zee maken dit de ideale plek om te ontspannen en te genieten van de zon. Daarnaast zijn er strandbars en kiosken in de buurt waar je verfrissingen en snacks kunt kopen, waardoor je hele dag comfortabel en plezierig wordt.

#4 Bezoek de piramides van Güímar

Op ongeveer 40 minuten rijden van Playa de Las Americas vind je de mysterieuze Piramides van Güímar. Dit culturele park is grotendeels rolstoeltoegankelijk en biedt een fascinerende kijk op deze unieke structuren en de geschiedenis van Tenerife. Het park heeft ook een rolstoeltoegankelijk museum en restaurant. Naast de piramides kun je genieten van prachtige botanische tuinen en leer je meer over de lokale flora en fauna, wat het bezoek nog interessanter maakt.

#5 Avond uit op de Veronicas Strip

Voor wie van een levendige avond uit houdt, is de Veronicas Strip in Playa de Las Americas een must-visit. Deze beroemde strip biedt talloze bars, clubs en restaurants die vaak goed toegankelijk zijn voor rolstoelgebruikers. Geniet van de muziek, dans en de bruisende sfeer, terwijl je eenvoudig toegang hebt tot de faciliteiten die je nodig hebt. Veel van de uitgaansgelegenheden bieden ook livemuziek en speciale thema-avonden, wat zorgt voor een gevarieerde en spannende uitgaanservaring.

Ontdek dé uitgaansstrip op Tenerife

Met deze vijf tips hopen we dat je een geweldige tijd zult hebben in Playa de Las Americas. De combinatie van toegankelijkheid en het prachtige eiland maakt het de ideale bestemming voor een onvergetelijke vakantie. Dus pak je koffers en ontdek de vele mogelijkheden die Tenerife te bieden heeft! Van prachtige stranden tot culturele bezienswaardigheden, en van levendige uitgaansgelegenheden tot serene natuurparken, er is voor ieder wat wils. Vergeet niet om je camera mee te nemen om de onvergetelijke momenten vast te leggen en herinneringen te creëren die een leven lang meegaan.

Lees ook onze andere blogs

FAQ: Alles wat je wilt weten

Wat zijn de belangrijkste activiteiten rond Playa de Las Americas?

Playa de Las Américas, gelegen aan de zuidkust van Tenerife, staat bekend om zijn veelzijdige aanbod van activiteiten die passen bij alle soorten reizigers. Bezoekers kunnen genieten van zonnebaden en watersporten op de uitgestrekte stranden die bekend staan om hun zachte zand en kalme wateren. Winkelen is een andere populaire activiteit in de moderne winkelcentra zoals Safari Shopping Centre. Het beroemde Siam Park, een van de beste waterparken ter wereld, biedt een dag vol plezier met glijbanen, golfslagbaden en een rustige rivier. Nabijgelegen Los Cristianos biedt een meer ontspannen sfeer met pittoreske straatjes, visrestaurants en een levendige haven.

Wat maakt Playa de Las Americas zo populair op Tenerife?

Playa de Las Américas is beroemd om zijn levendige nachtleven, prachtige stranden en diverse uitgaansmogelijkheden. Het gebied trekt een breed scala aan toeristen aan, van gezinnen die genieten van het strand en waterparken tot jongeren en koppels die op zoek zijn naar bars, clubs en een levendige feestscene. De kustlijn biedt een breed scala aan restaurants, variërend van lokale Canarische gerechten tot internationale keukens. De boulevard langs het strand is ideaal voor een ontspannen wandeling bij zonsondergang.

Zijn er excursies beschikbaar vanuit Playa de Las Americas?

Ja, er zijn tal van excursies beschikbaar vanuit Playa de Las Américas die geschikt zijn voor verschillende interesses. Bezoekers kunnen deelnemen aan boottochten voor het spotten van walvissen en dolfijnen in hun natuurlijke habitat. Er zijn ook eilandtours beschikbaar die je meenemen naar iconische bezienswaardigheden zoals de Teide-vulkaan, het schilderachtige Masca-dorp en de wijngebieden van Tenerife. Voor wie op zoek is naar avontuur, zijn er jeepsafari’s en quadsafari’s beschikbaar.

Is Playa de Las Americas geschikt voor duikliefhebbers?

Ja, er zijn meerdere duikscholen die cursussen en duiktochten aanbieden voor beginners en gevorderden.

Welke watersporten zijn beschikbaar in Playa de Las Americas?

Surfen, windsurfen, jetskiën, parasailen, en stand-up paddleboarding zijn enkele van de beschikbare watersporten.

Zijn er rolstoeltoegankelijke faciliteiten in Playa de Las Americas?

Ja, Playa de Las Américas is zeer toegankelijk voor rolstoelgebruikers, met veel hotels, restaurants en stranden die speciaal zijn ontworpen om rolstoeltoegankelijk te zijn. De meeste stranden hebben verharde paden, aangepaste toiletten, en soms zelfs toegang tot strandrolstoelen. Veel restaurants en winkels hebben geen drempels of hebben oprijplaten geïnstalleerd om toegankelijkheid te garanderen.

Wat zijn de beste tijden om Playa de Las Americas te bezoeken?

Playa de Las Américas is het hele jaar door een populaire bestemming vanwege het milde en zonnige klimaat van Tenerife. De lente en herfst zijn echter bijzonder aangenaam, met mildere temperaturen en minder drukte vergeleken met de piekzomermaanden. Dit maakt deze seizoenen ideaal voor het genieten van het strand, watersporten en buitenactiviteiten.

SNEL NAAR

MEER Spanje
Wat te doen op Mallorca? Met 5 tips
Wat te doen op Gran Canaria? Met 5 tips
Wat te doen op Tenerife? Met 5 tips
Wat te doen op Fuerteventura? Met 5 tips

Blader verder

Dolphin Suites en Wellness

5 reistips voor een solo vakantie

5 tips voor het ontdekken van Havana

Rolstoelaangepaste campings

De 5 mooiste tempels van Egypte

Avontuurlijke activiteiten in Costa Rica

Mar Y Sol Spa & Sport Hotel

Wat te doen in Boedapest? Met 5 tips

C&A Apartments op Cyprus

De 5 mooiste plekken in Turkije