Aanraders voor je stedentrip in Barcelona!

Ontdek Barcelona op een toegankelijke manier

Renate
17 juli 2024

6 minuten

Barcelona, de bruisende hoofdstad van Catalonië, is een ideale bestemming voor een stedentrip. Met zijn rijke cultuur, prachtige architectuur en zonnige stranden heeft Barcelona voor ieder wat wils. Voor mensen met een mobiliteitsbeperking biedt de stad bovendien veel rolstoeltoegankelijke bezienswaardigheden en faciliteiten. Hier zijn acht aanraders om jouw bezoek aan rolstoeltoegankelijk Barcelona onvergetelijk te maken.

De Sagrada Familia

De Sagrada Familia, ontworpen door Antoni Gaudí, is een van de meest iconische bezienswaardigheden. Dit indrukwekkende basiliek is grotendeels rolstoeltoegankelijk, met liften en brede ingangen. Vergeet niet om je tickets van tevoren te reserveren om wachttijden te vermijden. Het interieur van de basiliek, met zijn hoge gewelven en kleurrijke glas-in-loodramen, is adembenemend. De voortdurende bouw van de kerk, die al meer dan een eeuw in aanbouw is, voegt een extra laag van fascinatie toe aan dit architectonische wonder.

Park Güell

Een meesterwerk van Gaudí, Park Güell, biedt een prachtig uitzicht over de stad. Het park heeft toegankelijke routes en speciale ingangen voor rolstoelgebruikers. Geniet van de kleurrijke mozaïeken, bijzondere architectuur en de groene omgeving. De kronkelende paden en sprookjesachtige structuren maken het park tot een magische plek om te verkennen. De beroemde salamanderfontein en de indrukwekkende zuilengalerij zijn slechts enkele van de hoogtepunten die je hier kunt bewonderen. Het park biedt ook diverse rustige plekjes waar je kunt ontspannen en genieten van de natuur.

Barcelona is een stad vol leven en cultuur, gelegen aan de Middellandse Zee. De stad staat bekend om zijn unieke architectuur, heerlijke gastronomie en vriendelijke inwoners. Met een uitgebreid netwerk van rolstoeltoegankelijke bussen en metro’s is het gemakkelijk om de stad te verkennen.

La Rambla

La Rambla is de beroemde wandelpromenade, die zich uitstrekt van Plaça de Catalunya tot de haven. De brede trottoirs maken het gemakkelijk om met een rolstoel te navigeren. Langs La Rambla vind je tal van winkels, straatartiesten en eetgelegenheden. Deze levendige boulevard is altijd vol leven, met toeristen en locals die genieten van de sfeer. Het is de perfecte plek om souvenirs te kopen, te genieten van straatvoorstellingen en de diverse eetgelegenheden uit te proberen die een breed scala aan internationale en lokale gerechten aanbieden.

Barri Gòtic

Het Gotische Kwartier, of Barri Gòtic, is het historische hart van de stad. De smalle straatjes en oude gebouwen zijn grotendeels toegankelijk voor rolstoelgebruikers, hoewel sommige delen hobbelig kunnen zijn. Bezoek de prachtige kathedraal en geniet van de unieke sfeer. Hier kun je ook tal van kleine boetieks, gezellige cafés en verborgen pleintjes ontdekken. De middeleeuwse architectuur en de rijke geschiedenis maken het een fascinerende plek om rond te dwalen en de eeuwenoude verhalen van de stad te ontdekken.

Casa Batlló

Casa Batlló, een ander meesterwerk van Gaudí, is een must-see in deze stad. Het gebouw is grotendeels rolstoeltoegankelijk, met liften en aangepaste toiletten. De kleurrijke gevel en unieke interieurdetails maken dit een onvergetelijke ervaring. Je kunt hier genieten van de fantasierijke en organische vormen die kenmerkend zijn voor Gaudí’s stijl. Het huis biedt ook interactieve audiogidsen aan die een diepere kijk geven op de geschiedenis en het ontwerp van het gebouw, waardoor je de genialiteit van Gaudí volledig kunt waarderen.

Playa de la Barceloneta

Deze stad heeft prachtige stranden, en Barceloneta is daar een van. Dit strand heeft toegankelijke ingangen, aangepaste douches en speciale strandrolstoelen. Het is de perfecte plek om te ontspannen en te genieten van de zon en de zee. Naast het genieten van het zand en het water, kun je hier ook diverse strandbars en restaurants vinden waar je kunt genieten van heerlijke zeevruchten en verfrissende drankjes. Het bruisende nachtleven en de nabijheid van de haven maken het een populaire bestemming voor zowel toeristen als locals.

Camp Nou

Voor voetballiefhebbers is een bezoek aan Camp Nou, het stadion van FC Barcelona, een must. Het stadion en het museum zijn grotendeels rolstoeltoegankelijk, zodat je kunt genieten van de rijke geschiedenis van deze beroemde club. Hier kun je niet alleen de imposante grasmat bewonderen, maar ook de uitgebreide collectie van memorabilia en trofeeën van de club bezichtigen. Daarnaast is er een rondleiding beschikbaar die je meeneemt naar de kleedkamers, de persruimte en andere bijzondere plekken die normaal gesproken niet toegankelijk zijn voor het publiek.

Mercat de Sant Josep de la Boqueria

De Boqueria-markt is een van de beroemdste markten in Europa. Hier vind je een overvloed aan verse producten, tapas en lokale delicatessen. De markt is toegankelijk voor rolstoelgebruikers, hoewel het er druk kan zijn. De levendige sfeer en het kleurrijke aanbod van fruit, groenten, vis en vlees maken het een ware beleving voor de zintuigen. Vergeet niet om een van de vele kraampjes te bezoeken die vers geperste sappen en traditionele Spaanse gerechten aanbieden. Het is een ideale plek om de lokale cultuur en gastronomie te ervaren.

Barcelona is een stad die iedereen iets te bieden heeft, met talloze toegankelijke bezienswaardigheden en activiteiten. Of je nu geniet van de indrukwekkende architectuur, ontspant op het strand of de lokale keuken proeft, Barcelona zorgt voor een onvergetelijke stedentrip. Plan je reis vandaag nog en ontdek deze prachtige stad op een toegankelijke manier.

Lees ook onze andere blogs

Veelgestelde vragen en antwoorden

Wat zijn de must-see bezienswaardigheden in Barcelona?

Barcelona is een stad vol historische, culturele en architecturale wonderen. De meest iconische bezienswaardigheden zijn onder andere de Sagrada Família, een meesterwerk van architect Antoni Gaudí dat nog steeds in aanbouw is en een unieke combinatie van gotische en Art Nouveau-stijlen biedt. Park Güell, een kleurrijk park ontworpen door Gaudí, biedt een prachtig uitzicht over de stad en de zee. Andere must-sees zijn Casa Batlló, een surrealistisch huis ontworpen door Gaudí, en de Gotische wijk (Barri Gòtic), een labyrint van smalle straatjes met middeleeuwse gebouwen, pleinen en kerken. Bezoekers mogen ook La Rambla, de beroemdste promenade van Barcelona, niet missen, evenals de magische fontein van Montjuïc en het Picasso Museum.

Wat is de beste tijd om Barcelona te bezoeken?

De lente (april tot juni) en de herfst (september tot november) zijn de beste tijden om Barcelona te bezoeken vanwege het milde weer en minder toeristische drukte.

Hoe reis ik het beste in Barcelona?

Het openbaar vervoer in Barcelona is zeer efficiënt, met een uitgebreid netwerk van metro’s, bussen en trams. Fietsen en wandelen zijn ook populaire opties.

Zijn er rolstoeltoegankelijke bezienswaardigheden in Barcelona?

Ja, veel bezienswaardigheden zoals de Sagrada Família, Park Güell, en het strand van Barceloneta zijn toegankelijk voor rolstoelgebruikers.

Zijn er veiligheidsmaatregelen die ik moet nemen in Barcelona?

Zoals in elke grote stad, is het belangrijk om op je bezittingen te letten, vooral in drukke toeristische gebieden vanwege zakkenrollers.

Hoe lang moet ik blijven om Barcelona te verkennen?

Om de belangrijkste bezienswaardigheden van Barcelona te ontdekken en van de stad te genieten, wordt een verblijf van minimaal 3 tot 5 dagen aanbevolen. Dit geeft voldoende tijd om de architecturale wonderen van Gaudí te verkennen, de geschiedenis van de Gotische wijk te ontdekken, een ontspannen dag op het strand door te brengen, en te genieten van de lokale keuken in de vele tapasbars en restaurants.

Hoe kan ik de drukte vermijden bij populaire bezienswaardigheden?

Bezoek bezienswaardigheden vroeg in de ochtend of laat in de middag en koop tickets online van tevoren om wachtrijen te vermijden.

SNEL NAAR

MEER Spanje
Wat te doen op Mallorca? Met 5 tips
Wat te doen op Gran Canaria? Met 5 tips
5 tips om te doen rond Playa de Las Americas
Wat te doen op Tenerife? Met 5 tips

Blader verder

Top 5 bestemmingen voor in de lente periode

De beste skigebieden in Oostenrijk

Hoe bereid je je voor op een roadtrip door Europa?

Top 10 bestemmingen voor een zomervakantie

Handige informatie om te weten voordat je naar Kenia gaat

Wat te doen op Gran Canaria? Met 5 tips

Top 10 beste tips voor het plannen van een rolstoeltoegankelijke roadtrip

Adembenemende hoogtepunten: Top 5 bekende bergen in Zwitserland

5 dingen om te doen in het mooie Cyprus

5 tips om te doen rond Playa de Las Americas