Aangepaste accommodaties in het mooie Griekenland

Ontdek Griekenland met onze toegankelijke accommodaties

Renate
17 juli 2024

5 minuten

Griekenland, met zijn adembenemende landschappen, rijke geschiedenis en zonnige stranden, is een ideale bestemming voor een onvergetelijke vakantie. Griekenland biedt een selectie van rolstoeltoegankelijke accommodaties, zodat iedereen kan genieten van alles wat dit prachtige land te bieden heeft. Hier zijn vijf van de beste accommodaties in Griekenland.

Eria Resort

Eria Resort, gelegen op Kreta, is speciaal ontworpen voor mensen met een mobiliteitsbeperking. Het resort biedt volledig toegankelijke kamers, een zwembad met tillift en tal van activiteiten, waaronder rolstoeltoegankelijke excursies. Geniet van de Kretenzische gastvrijheid en de prachtige omgeving.

Hotel Villa Sevasti

Hotel Villa Sevasti, gelegen in Noord-Griekenland, combineert luxe met toegankelijkheid. Het hotel beschikt over ruime, aangepaste kamers, een prachtig uitzicht op de Egeïsche Zee en een scala aan faciliteiten, waaronder een zwembad en een wellnesscentrum. De vriendelijke staf zorgt ervoor dat je verblijf comfortabel en onvergetelijk is.

Griekenland is een land vol geschiedenis, cultuur en natuurlijke schoonheid. Van de oude ruïnes van Athene tot de idyllische eilanden in de Egeïsche Zee, er is voor ieder wat wils. Het mediterrane klimaat maakt het een ideale bestemming voor een zonnige vakantie. Veel toeristische attracties en voorzieningen zijn steeds beter toegankelijk voor mensen met een mobiliteitsbeperking, waardoor het land steeds aantrekkelijker wordt voor rolstoeltoegankelijke reizen.

Aksos Suites

Aksos Suites, ook gelegen op Kreta, biedt moderne en rolstoeltoegankelijke suites met alle comfort van thuis. Het complex heeft een zwembad, een mooie tuin en is dicht bij de stranden en bezienswaardigheden van het eiland. De suites zijn ontworpen met toegankelijkheid in gedachten, zodat je kunt ontspannen en genieten van je vakantie.

The Stanley Hotel

The Stanley Hotel in Athene biedt een uitstekende locatie voor het verkennen van de hoofdstad van Griekenland. Het hotel heeft rolstoeltoegankelijke kamers en voorzieningen, waaronder een zwembad op het dak met een geweldig uitzicht op de Akropolis. Het vriendelijke personeel helpt graag bij het plannen van uitstapjes naar de vele historische en culturele bezienswaardigheden van de stad.

Sirens Resort

Sirens Resort, gelegen in Loutraki, biedt directe toegang tot de zee en prachtige uitzichten. Het resort heeft rolstoeltoegankelijke appartementen, een privéstrand met strandrolstoelen en een scala aan activiteiten voor gasten van alle leeftijden. Het is een perfecte plek voor een ontspannen en zorgeloze vakantie aan de Griekse kust.

Griekenland is een land waar de natuur en historie op wonderbaarlijke wijze samenkomen, waardoor het een paradijs is voor natuurliefhebbers en avonturiers. De reis begint op de ruige bergtoppen van de Meteora, waar majestueuze kloosters balanceren op enorme rotsformaties. Deze kloosters, die dateren uit de 14e eeuw, bieden niet alleen een spirituele ervaring maar ook een adembenemend uitzicht over de groene valleien en het omliggende landschap.

Verder naar het zuiden ligt het indrukwekkende Olympusgebergte, de mythische woonplaats van de Griekse goden. Met zijn weelderige bossen, heldere bergmeren en watervallen, is het de perfecte plek voor wandelaars en klimmers. De Enipeas-kloof, met zijn kristalheldere water en weelderige vegetatie, is een must-see voor elke natuurliefhebber die de geheimen van dit oude gebergte wil ontdekken.

Aan de kust biedt de Peloponnesos schiereiland spectaculaire stranden zoals Voidokilia, met zijn unieke halvemaanvorm en turquoise water. De nabijgelegen Grot van Diros is een andere natuurlijke schat, een ondergrondse wereld van stalactieten en stalagmieten die alleen per boot kan worden verkend.

Rolstoelvriendelijk Griekenland biedt een breed scala aan accommodaties die niet alleen luxe en comfort, maar ook uitstekende toegankelijkheid combineren, wat het een ideale bestemming maakt voor reizigers met mobiliteitsbeperkingen. Eria Resort op Kreta is een perfect voorbeeld van een resort dat speciaal is ontworpen om aan de behoeften van deze reizigers te voldoen. Met volledig toegankelijke kamers, een zwembad met tillift en tal van rolstoeltoegankelijke excursies, kunnen gasten genieten van de beroemde Kretenzische gastvrijheid en de prachtige natuurlijke omgeving zonder zich zorgen te hoeven maken over toegankelijkheid.

Lees ook de andere blogs

FAQ: Antwoorden op je vragen

Wat zijn aangepaste accommodaties?

Aangepaste accommodaties zijn hotels, appartementen, vakantiehuizen en andere vormen van verblijf die speciaal zijn ontworpen of aangepast om toegankelijk te zijn voor mensen met een beperking. Dit omvat mensen die gebruikmaken van rolstoelen, ouderen met mobiliteitsproblemen, of mensen met andere specifieke behoeften. Deze accommodaties bieden een breed scala aan voorzieningen en faciliteiten om een comfortabel, veilig en aangenaam verblijf te garanderen. Tot de belangrijkste kenmerken van aangepaste accommodaties behoren brede deuropeningen om gemakkelijk toegang te bieden voor rolstoelen, inrijdbare douches die ruimte bieden voor douche-rolstoelen, beugels in badkamers voor extra ondersteuning, verlaagde wastafels en spiegels, en alarm- en nooddraadsystemen voor noodsituaties.

Wat zijn de beste bestemmingen in Griekenland voor mensen met een beperking?

Athene, Kreta, Rhodos, en Santorini zijn goed uitgerust met aangepaste accommodaties en toegankelijk vervoer.

Hoe zit het met het openbaar vervoer voor mensen met een beperking in Griekenland?

In de meeste grote steden van Griekenland, zoals Athene en Thessaloniki, zijn er verschillende opties voor openbaar vervoer die rekening houden met toegankelijkheid. Veel stadsbussen zijn uitgerust met lage vloeren en oprijplaten, waardoor ze toegankelijk zijn voor rolstoelen en mensen met mobiliteitsbeperkingen. De metro van Athene is in de afgelopen jaren gemoderniseerd, en veel stations hebben nu liften en roltrappen die toegankelijk zijn voor rolstoelgebruikers. Daarnaast hebben sommige trams in Athene toegangspunten op gelijke hoogte met de stoep, waardoor het voor rolstoelgebruikers gemakkelijker is om in- en uit te stappen.

Zijn er aangepaste badkamers in hotels in Griekenland?

Ja, veel aangepaste accommodaties in Griekenland bieden speciaal ontworpen badkamers die zijn uitgerust met inrijdbare douches, beugels voor extra ondersteuning, verlaagde wastafels, en nooddraadsystemen die direct verbinding maken met de receptie in geval van nood. Deze voorzieningen maken het gemakkelijker en veiliger voor gasten met mobiliteitsbeperkingen om zelfstandig gebruik te maken van de badkamer.

Welke eilanden in Griekenland zijn het meest toegankelijk?

Kreta, Rhodos en Santorini staan bekend om hun rolstoeltoegankelijke accommodaties en faciliteiten.

Zijn er toegankelijkheidsnormen voor accommodaties in Griekenland?

Ja, accommodaties in Griekenland moeten voldoen aan bepaalde Europese Unie (EU) normen voor toegankelijkheid. Deze normen omvatten specifieke richtlijnen voor de bouw en inrichting van accommodaties om de toegankelijkheid voor mensen met een beperking te waarborgen. Echter, het niveau van aanpassing kan variëren tussen verschillende accommodaties, afhankelijk van hun grootte, locatie, en type.

Biedt Griekenland medische diensten voor toeristen met speciale behoeften?

Ja, in de meeste toeristische gebieden in Griekenland zijn uitgebreide medische diensten beschikbaar voor toeristen met speciale behoeften. Deze omvatten goed uitgeruste ziekenhuizen, klinieken en apotheken die 24/7 beschikbaar zijn, vooral in grote steden en populaire eilanden zoals Athene, Kreta, Rhodos, en Corfu.

SNEL NAAR

MEER Griekenland
De mooiste eilanden in Griekenland

Blader verder

Guesthouse de Eland

Aangepaste villa’s in Spanje

5 reistips voor een solo vakantie

Top 10 rolstoeltoegankelijke steden in Europa

Top 5 bestemmingen voor in de lente periode

Wat te doen op Mallorca? Met 5 tips

Aanraders voor je stedentrip in Barcelona!

Rolstoeltoegankelijke activiteiten in Rome

5 tips om te doen rond Playa de Las Americas

Wat te doen op Gran Canaria? Met 5 tips