Top 10 bestemmingen voor een zomervakantie

Zomer in het buitenland: De mooiste bestemmingen op een rij

Renate
26 september 2024

5 minuten

De zomer is het perfecte moment om eropuit te trekken en te genieten van zon, zee en avontuur. Of je nu op zoek bent naar een ontspannen strandvakantie, een culturele stedentrip of een actieve reis in de natuur, de mogelijkheden zijn eindeloos. Maar met zoveel prachtige plekken om uit te kiezen, kan het lastig zijn om te beslissen waar je naartoe wilt. In deze blog hebben we een lijst samengesteld van de 10 beste bestemmingen voor een zomervakantie, variërend van exotische eilanden tot historische steden. Waar je ook heen gaat, deze bestemmingen zorgen voor een onvergetelijke zomer!

#1 Santorini, Griekenland

Santorini is zonder twijfel een van de meest idyllische eilanden van Griekenland. Met zijn witgekalkte huizen, blauwe koepeldaken en adembenemende zonsondergangen is het een droomlocatie voor een zomervakantie. Bezoek de charmante dorpjes zoals Oia en Fira, ontspan op de zwarte zandstranden en geniet van de heerlijke Griekse keuken in een van de vele tavernes. Santorini is een romantische en relaxte bestemming die je niet snel zult vergeten.

#2 Toscane, Italië

Voor liefhebbers van cultuur, natuur en lekker eten is Toscane de perfecte zomervakantiebestemming. Deze regio in Italië biedt een prachtig landschap van glooiende heuvels, cipressen en wijngaarden. Bezoek historische steden zoals Florence, Pisa en Siena, waar je kunt genieten van kunst, architectuur en heerlijke Italiaanse gerechten. Daarnaast zijn er volop mogelijkheden om te wandelen, fietsen of gewoon te ontspannen op een terras met een glas lokale wijn.

#3 Algarve, Portugal

De Algarve in Zuid-Portugal staat bekend om zijn prachtige stranden, dramatische kliffen en charmante vissersdorpjes. Met warme zomertemperaturen en helderblauwe zee is het een ideale bestemming voor zonaanbidders. Je kunt ontspannen op de gouden stranden, een boottocht maken langs de indrukwekkende kustlijn, of het binnenland verkennen met zijn traditionele dorpjes en olijfboomgaarden. De Algarve biedt voor ieder wat wils.

#4 Bali, Indonesië

Bali is een tropisch paradijs dat alles biedt voor een perfecte zomervakantie. Het eiland is beroemd om zijn weelderige rijstvelden, spirituele tempels en paradijselijke stranden. Bezoek Ubud voor cultuur en yoga, ga snorkelen of duiken in het kristalheldere water van Nusa Penida, of ontspan op de stranden van Seminyak. Bali is een bestemming vol avontuur, ontspanning en spiritualiteit.

#5 Nice, Frankrijk

Nice, gelegen aan de Franse Rivièra, is de ideale combinatie van stad en strand. Wandel over de beroemde Promenade des Anglais, neem een duik in de azuurblauwe Middellandse Zee of geniet van de Franse keuken in een van de vele restaurants aan de kust. Nice is ook een perfecte uitvalsbasis voor dagtrips naar andere glamourplaatsen aan de Côte d’Azur, zoals Monaco en Cannes.

#6 IJsland

Voor een unieke en avontuurlijke zomervakantie is IJsland een uitstekende keuze. In de zomer kun je hier genieten van lange dagen met bijna 24 uur daglicht. Verken de ruige natuur met watervallen, gletsjers, geisers en vulkanen. Bezoek het beroemde Gouden Cirkel-route, wandel langs zwarte zandstranden en ontspan in de geothermische baden van de Blue Lagoon. IJsland is een droom voor natuurliefhebbers en avonturiers.

#7 Barcelona, Spanje

Barcelona is een fantastische bestemming voor een zomerse stedentrip. Deze bruisende stad biedt een perfecte mix van cultuur, architectuur, strand en nachtleven. Bezoek de indrukwekkende Sagrada Familia, wandel door het levendige Park Güell en geniet van tapas op een terras. En wanneer je wilt afkoelen, ligt het strand van Barceloneta op korte afstand van het stadscentrum. Barcelona heeft het allemaal voor een gevarieerde zomervakantie.

#8 Kroatische kust

De Kroatische kust, met zijn kristalheldere water en duizenden eilanden, is een van de mooiste regio’s van Europa. Dubrovnik, ook wel “de parel van de Adriatische Zee” genoemd, is een must-visit met zijn historische stadsmuren en middeleeuwse sfeer. Daarnaast zijn de eilanden Hvar en Brac perfect voor strandliefhebbers en watersporters. De Kroatische kust is ideaal voor een zonnige vakantie vol cultuur en natuur.

#9 Seychellen

De Seychellen zijn een droombestemming voor wie op zoek is naar een tropische strandvakantie. Deze afgelegen eilandengroep in de Indische Oceaan staat bekend om zijn wit zandstranden, heldere blauwe wateren en unieke rotsformaties. Het is een perfecte bestemming om te ontspannen, te snorkelen of te duiken in het kleurrijke koraalrif. Of je nu op huwelijksreis bent of gewoon op zoek bent naar een luxe vakantie, de Seychellen bieden een paradijselijke ervaring.

#10 Stockholm, Zweden

Voor wie in de zomer de noordelijke sferen wil verkennen, is Stockholm een verrassend mooie bestemming. Deze Zweedse stad ligt verspreid over veertien eilanden, wat het een unieke sfeer geeft. In de zomer is het heerlijk om de stad te verkennen met een boottocht, een wandeling door het middeleeuwse Gamla Stan, of te genieten van een “fika” (koffiepauze met gebak) op een terras. Stockholm combineert natuur, cultuur en geschiedenis voor een relaxte zomervakantie.

Lees ook onze andere blogs

Veelgestelde vragen

Wat is de beste bestemming voor een zomervakantie in Europa?

De Algarve, Santorini en de Kroatische kust behoren tot de beste zomervakantiebestemmingen in Europa vanwege hun mooie stranden, heerlijke klimaat en vele bezienswaardigheden.

Waar kan ik genieten van een rustige strandvakantie?

De Seychellen zijn ideaal voor wie op zoek is naar rust en ontspanning op paradijselijke stranden met helderblauw water en prachtige natuur.

Welke bestemming biedt de perfecte combinatie van stad en strand?

Nice aan de Franse Rivièra biedt de ideale combinatie van stad en strand, met prachtige kustlijnen, een rijke cultuur en een levendige sfeer.

Welke zomervakantiebestemming is perfect voor natuurliefhebbers?

IJsland is perfect voor natuurliefhebbers, met zijn ruige landschappen, watervallen, vulkanen en gletsjers die je in de zomer kunt verkennen.

Wat is een goede bestemming voor een avontuurlijke zomervakantie?

Bali biedt een combinatie van avontuur, natuur en cultuur, met prachtige rijstvelden, tempels, stranden en mogelijkheden voor surfen en snorkelen.

Welke bestemmingen zijn geschikt voor een culturele zomervakantie?

Steden als Barcelona, Florence en Dubrovnik bieden een rijke geschiedenis en cultuur, ideaal voor een zomervakantie vol kunst en architectuur.

Wat is een goede gezinsvriendelijke bestemming voor de zomer?

De Algarve in Portugal is zeer gezinsvriendelijk, met veel resorts, veilige stranden en activiteiten voor kinderen.

SNEL NAAR

MEER Ga op reis
Accommodaties met een strandrolstoel
10 tips voor zonnige winterbestemmingen
De beste stedentrips voor een budget
Top 5 bestemmingen voor in de lente periode

Blader verder

Adembenemende hoogtepunten: Top 5 bekende bergen in Zwitserland

De 5 mooiste roadtrips ter wereld

Wat te doen en te zien in Lissabon?

Wat te doen in Marokko? Met 5 tips

De populaire bestemmingen ter wereld

Rolstoeltoegankelijkheid in Azië: landen en bestemmingen

Een roadtrip door Canada

De verschillen tussen Nederland en Curaçao

De 5 beste stranden van Bali

Handige informatie om te weten voordat je naar Kenia gaat