Rolstoelaangepaste campings

Ontdek 10 campings met aangepaste accommodaties en faciliteiten voor een onbezorgde vakantie

Renate
26 september 2024

6 minuten

Een vakantie in de natuur is voor iedereen binnen handbereik, dankzij de toenemende beschikbaarheid van aangepaste campings. Of je nu reist met een rolstoel, een mobiliteitsbeperking hebt, of op zoek bent naar speciale faciliteiten, in Europa zijn er tal van campings die volledig zijn ingericht om aan verschillende behoeften te voldoen. Van comfortabele stacaravans tot aangepaste zwembaden en paden, deze rolstoelaangepaste campings bieden alles voor een zorgeloze vakantie. In deze blog nemen we je mee langs 10 bijzondere campings, verspreid over prachtige bestemmingen, waar toegankelijkheid en gastvrijheid centraal staan.

#1 Camping Le Domaine du Logis

Le Domaine du Logis is een prachtige vijfsterrencamping gelegen in het hart van Bretagne. De camping biedt een rustige en groene omgeving, met toegankelijke accommodaties voor rolstoelgebruikers. De ruime stacaravans zijn speciaal ontworpen voor gasten met beperkte mobiliteit. Daarnaast biedt de camping een verwarmd zwembad met een tillift, zodat iedereen kan genieten van het water.

#2 Stuga in Värmland

In het hart van de Zweedse natuur, in de regio Värmland, vind je een aantal prachtig gelegen stuga’s (Zweedse huisjes) die volledig zijn aangepast voor rolstoelgebruikers. Deze accommodaties bieden alles wat je nodig hebt voor een comfortabel verblijf, inclusief een aangepaste keuken en badkamer. Daarnaast zijn de stuga’s gelegen in een rustige omgeving, perfect om te genieten van de prachtige natuur, met verharde wandelpaden door de bossen en langs meren.

Een aangepaste camping biedt speciale voorzieningen om ervoor te zorgen dat mensen met een mobiliteitsbeperking volop kunnen genieten van hun vakantie in de natuur. Deze aangepaste campings beschikken vaak over toegankelijke accommodaties, zoals stacaravans met bredere deuren en aangepaste badkamers, geschikt voor een vakantie voor gehandicapten. Daarnaast zijn er verharde paden, zodat gasten zich gemakkelijk over het terrein kunnen verplaatsen. Veel van deze aangepaste campings bieden ook aangepaste faciliteiten zoals tilliften bij het zwembad of aangepaste douches, zodat iedereen zorgeloos kan genieten van het buitenleven.

#3 Camping Holiday Village Florenz

Camping Holiday Village Florenz, gelegen aan de Adriatische kust, staat bekend om zijn toegankelijkheid en gastvrijheid. Het strand van de camping is voorzien van aangepaste strandstoelen en loopplanken, zodat ook mensen met een mobiliteitsbeperking gemakkelijk het strand en de zee kunnen bereiken. De aangepaste bungalows zijn ruim en beschikken over aangepaste sanitaire voorzieningen.

#4 Camping de Vaubarlet

Gelegen in het groene hart van de Auvergne, biedt Camping de Vaubarlet een prachtige natuurlijke omgeving met moderne faciliteiten. De camping beschikt over verschillende aangepaste stacaravans met extra brede deuren en aangepaste badkamers. Daarnaast is er een speciaal aangepast zwembad en zijn er verharde paden, zodat ook gasten met een handicap zich gemakkelijk over de camping kunnen bewegen. De rustige ligging aan een rivier maakt deze camping ideaal voor natuurliefhebbers.

#5 Camping Le Tamerici

Camping Le Tamerici ligt aan de kust van Toscane en biedt een prachtig uitzicht op de Middellandse Zee. De camping is uitstekend aangepast voor mensen met beperkte mobiliteit, met aangepaste chalets en stacaravans die voorzien zijn van brede ingangen en aangepaste badkamers. Bovendien zijn er speciaal aangelegde paden die leiden naar het strand en de voorzieningen op de camping, zodat alle gasten kunnen genieten van het buitenleven.

#6 Camping San Francesco

Direct aan het Gardameer ligt Camping San Francesco, een familievriendelijke camping met veel aandacht voor toegankelijkheid. De camping beschikt over volledig aangepaste bungalows en stacaravans, en het zwembad is uitgerust met een tillift voor rolstoelgebruikers. Daarnaast biedt de camping een breed scala aan activiteiten die geschikt zijn voor mensen met verschillende mobiliteitsniveaus, zoals toegankelijke fietsroutes rond het Gardameer en boottochten met speciale toegang.

#7 Stuga op camping Zuid-Zweden

In het rustige zuiden van Zweden vind je verschillende campings die beschikken over aangepaste stuga’s. Deze gezellige huisjes zijn voorzien van alle gemakken, zoals aangepaste badkamers, een keuken en voldoende ruimte voor rolstoelgebruikers. De campings bieden daarnaast veel buitenactiviteiten die toegankelijk zijn voor iedereen, zoals vismogelijkheden aan rolstoelvriendelijke steigers en verharde wandelpaden door de bossen.

#8 Camping Château Le Verdoyer

Camping Château Le Verdoyer is een sfeervolle camping in de Dordogne, gevestigd op het terrein van een prachtig kasteel. De camping biedt een aantal aangepaste stacaravans en chalets, die zijn uitgerust met alle nodige voorzieningen voor mensen met een mobiliteitsbeperking. Het verwarmde zwembad heeft een speciale toegang en er zijn verharde paden door de gehele camping. De Dordogne staat bekend om haar pittoreske dorpjes en kastelen, die eenvoudig bereikbaar zijn vanuit deze rustige camping.

#9 Camping Village de la Guyonnière

Camping Village de la Guyonnière ligt in de populaire regio Vendée, en biedt ruime kampeerplaatsen en accommodaties, waaronder aangepaste stacaravans voor rolstoelgebruikers. Deze camping heeft daarnaast aangepaste sanitaire voorzieningen en paden die geschikt zijn voor rolstoelen. Met een zwembad dat toegankelijk is voor mensen met beperkte mobiliteit en een ontspannen sfeer, is het een ideale bestemming voor een zorgeloze vakantie aan de Atlantische kust.

#10 Camping El Delfin Verde Platja d’Aro

El Delfin Verde is een luxe vijfsterrencamping aan de prachtige Costa Brava. De camping biedt een breed scala aan aangepaste accommodaties, waaronder bungalows met volledig toegankelijke badkamers en keukens. Het zwembad is uitgerust met een tillift, en er zijn speciale paden die toegang geven tot het strand. Met een divers aanbod aan activiteiten, van watersporten tot georganiseerde excursies, kunnen ook gasten met een handicap volop genieten van hun vakantie.

Of je nu kiest voor een vakantie in de bergen, aan het strand of midden in de natuur, aangepaste campings bieden voor iedereen een ontspannen en toegankelijke ervaring. Met een groeiend aantal campings die rekening houden met specifieke behoeften, is er altijd wel een bestemming te vinden die aansluit bij jouw wensen. Geniet zorgeloos van je vakantie en ontdek de prachtige plekken die Europa te bieden heeft, zonder dat toegankelijkheid een beperking hoeft te zijn.

Lees ook onze andere blogs

Veelgestelde vragen

Wat is een rolstoelaangepaste camping?

Een rolstoelaangepaste camping is een camping die speciale voorzieningen biedt voor mensen met een handicap of mobiliteitsbeperking. Dit kan variëren van rolstoelvriendelijke accommodaties, aangepaste sanitaire voorzieningen, verharde paden en andere faciliteiten die de toegankelijkheid verbeteren. Aangepaste campings zijn ontworpen om iedereen de mogelijkheid te bieden te genieten van een vakantie in de natuur, ongeacht hun fysieke mogelijkheden.

Zijn er aangepaste zwembaden op campings?

Veel rolstoelaangepaste campings hebben zwembaden die zijn uitgerust met speciale toegangen voor mensen met een beperking. Dit kan inhouden dat er hellingbanen zijn, tilliften of speciale stoelen die in het water kunnen worden gebruikt. Deze voorzieningen zorgen ervoor dat ook mensen met beperkte mobiliteit van het zwembad kunnen genieten.

Zijn er activiteiten voor mensen met een handicap op aangepaste campings?

Ja, veel rolstoelaangepaste campings bieden speciale activiteiten die geschikt zijn voor mensen met een handicap. Dit kan variëren van rolstoeltoegankelijke wandelpaden, aangepaste fietsroutes, watersporten zoals kanoën met speciale voorzieningen, en culturele excursies die rekening houden met toegankelijkheid. Ook zijn er vaak begeleiders of gidsen beschikbaar om assistentie te verlenen tijdens deze activiteiten.

Kan ik met een hulphond verblijven op een aangepaste camping?

Ja, de meeste aangepaste campings staan hulphonden toe, aangezien deze dieren essentieel zijn voor de mobiliteit en veiligheid van hun begeleiders. Het is wel aan te raden om vooraf contact op te nemen met de camping om hun beleid met betrekking tot hulphonden te bevestigen, aangezien er mogelijk bepaalde voorwaarden gelden.

Zijn aangepaste campings alleen voor mensen met een fysieke beperking?

Nee, rolstoelaangepaste campings zijn er voor iedereen, maar ze zijn speciaal ontworpen om toegankelijk te zijn voor mensen met een mobiliteitsbeperking, invaliden (of mindervaliden) of andere handicaps. Dit betekent dat ook mensen met gehoor- of zichtbeperkingen, of mensen die behoefte hebben aan rustige omgevingen, kunnen profiteren van de faciliteiten op deze aangepaste campings.

Zijn de sanitaire voorzieningen op aangepaste campings aangepast?

Ja, op aangepaste campings zijn de sanitaire voorzieningen vaak uitgerust met speciale voorzieningen voor mensen met een handicap. Dit kan betekenen dat er bredere toiletruimtes zijn, douches met zitjes en handgrepen, en soms tilliften. De sanitaire ruimtes zijn vaak ruim genoeg voor rolstoelen en hebben anti-slipvloeren voor extra veiligheid.

Kan ik met een rolstoel gemakkelijk over de camping bewegen?

Ja, op rolstoelaangepaste campings zijn er meestal verharde paden, zodat je je gemakkelijk met een rolstoel kunt verplaatsen. Deze paden leiden vaak naar de belangrijkste voorzieningen, zoals het sanitair, het zwembad en het restaurant.

SNEL NAAR

MEER Ga op reis
Accommodaties met een strandrolstoel
10 tips voor zonnige winterbestemmingen
De beste stedentrips voor een budget
Top 5 bestemmingen voor in de lente periode

Blader verder

De 5 mooiste tempels van Egypte

Wat te doen op Gran Canaria? Met 5 tips

Een weekend in Antwerpen: 5 dingen om te doen of zien

C&A Apartments op Cyprus

De 5 mooiste roadtrips ter wereld

15 aangepaste en kindvriendelijke verblijven in Spanje

Wat te doen in Marokko? Met 5 tips

Boutique Hotel Beekhuizen

De verschillen tussen Nederland en Curaçao

Dolphin Suites en Wellness