Accommodaties met een strandrolstoel

Geniet zorgeloos van de zon met deze rolstoelvriendelijke accommodaties

Renate
17 juli 2024

5 minuten

Zon, zee en strand zijn de perfecte ingrediënten voor een ontspannen vakantie. Voor mensen met een mobiliteitsbeperking zijn er nu steeds meer accommodaties die strandrolstoelen aanbieden, zodat iedereen volop kan genieten van het strand. Hier zijn tien van onze beste accommodaties die voorzien zijn van strandrolstoelen.

Elba Carlota Beach

2-Hotel-Elba-Carlota-Beach

Elba Carlota Beach, gelegen op Fuerteventura, biedt directe toegang tot het strand en uitstekende voorzieningen voor rolstoelgebruikers. Dit hotel beschikt over strandrolstoelen, zodat je gemakkelijk over het zand kunt bewegen. Geniet van de zon, het warme water en de fantastische faciliteiten van dit comfortabele hotel.

Bellamar Hotel Beach & Spa

Bellamar Hotel Beach & Spa, aan de prachtige kust van Ibiza, combineert luxe en toegankelijkheid. Het hotel heeft strandrolstoelen beschikbaar en biedt een ontspannen sfeer met uitzicht op de Middellandse Zee. Ontspan in de spa of geniet van een maaltijd in een van de uitstekende restaurants.

Een strandrolstoel is speciaal ontworpen om gemakkelijk over zand te rijden, zodat mensen met een mobiliteitsbeperking volop kunnen genieten van het strand. Deze rolstoelen hebben brede banden en zijn vaak voorzien van drijvende armen, waardoor ze ook in het water kunnen worden gebruikt. Veel hotels en resorts bieden deze service gratis aan hun gasten aan, wat een zorgeloze strandervaring garandeert.

Aequora Lanzarote Suites

Aequora Lanzarote Suites biedt moderne en stijlvolle accommodaties op Lanzarote, met uitstekende toegankelijkheidsopties. Het hotel heeft strandrolstoelen beschikbaar en biedt gemakkelijke toegang tot het nabijgelegen strand. Geniet van de ruime kamers en de uitgebreide faciliteiten, waaronder meerdere zwembaden en restaurants.

Sol Lanzarote

Sol Lanzarote, gelegen in Puerto del Carmen, biedt comfortabele accommodaties met directe toegang tot het strand. Dit hotel heeft strandrolstoelen voor gasten en biedt een scala aan activiteiten en faciliteiten voor een zorgeloze vakantie. Geniet van de zon aan het strand of bij een van de zwembaden.

Camping Holiday Village Florenz

Camping Holiday Village Florenz aan de Adriatische kust van Italië biedt een perfecte combinatie van natuur en comfort. Deze camping heeft strandrolstoelen beschikbaar voor gasten en biedt een scala aan toegankelijke accommodaties, van stacaravans tot bungalows. Geniet van het prachtige strand en de vele recreatieve activiteiten.

Jardines de Nivaria

Jardines de Nivaria op Tenerife is een luxe resort dat bekend staat om zijn prachtige tuinen en uitstekende service. Het resort biedt strandrolstoelen en heeft een toegankelijke route naar het nabijgelegen strand. Ontspan in de spa, geniet van culinaire hoogstandjes en verken het eiland in stijl.

C&A Apartments

C&A Apartments in Polis, Cyprus, bieden gezellige en volledig toegankelijke accommodaties. De appartementen zijn uitgerust met strandrolstoelen en liggen op een steenworp afstand van het strand. Geniet van de Griekse gastvrijheid en de prachtige omgeving van deze charmante bestemming.

Sirens Resort

Sirens Resort in Loutraki, Griekenland, biedt comfortabele appartementen met een prachtig uitzicht op de zee. Het resort heeft strandrolstoelen beschikbaar en biedt directe toegang tot het strand. Geniet van de rust en de schoonheid van de Griekse kust in dit toegankelijke resort.

H10 Conquistador

H10 Conquistador, gelegen aan de kust van Playa de las Américas op Tenerife, biedt luxe en comfort met uitstekende toegankelijkheidsopties. Het hotel heeft strandrolstoelen en een toegankelijke route naar het strand. Geniet van de uitgebreide faciliteiten, waaronder zwembaden, restaurants en een wellnesscentrum.

Strandpark Vlugtenburg

Strandpark Vlugtenburg in Nederland biedt een idyllische strandervaring met uitstekende toegankelijkheidsvoorzieningen. Het park heeft strandrolstoelen beschikbaar en biedt een scala aan accommodaties, van comfortabele bungalows tot ruime strandhuisjes. Geniet van de Nederlandse kust en de vele recreatieve activiteiten in de omgeving.

Of je nu kiest voor een luxe resort of een gezellige camping, deze accommodaties bieden allemaal strandrolstoelen om jouw vakantie zorgeloos en ontspannen te maken. Geniet van de zon, het strand en de zee in een van deze fantastische bestemmingen.

Lees ook onze andere blogs

Veelgehoorde vragen en antwoorden daarop

Wat is een strandrolstoel?

Een strandrolstoel is een speciaal ontworpen mobiliteitshulpmiddel dat mensen met beperkte mobiliteit in staat stelt om over zand en door ondiep water te bewegen. In tegenstelling tot standaard rolstoelen hebben strandrolstoelen brede, luchtdichte banden die niet wegzakken in het zand en zorgen voor stabiliteit en gebruiksgemak. Ze zijn vaak uitgerust met een corrosiebestendig frame, comfortabele zitplaatsen en soms zelfs met opblaasbare elementen die drijfvermogen bieden in het water. Strandrolstoelen zijn ontworpen om het strand toegankelijker te maken voor iedereen, zodat mensen met mobiliteitsproblemen ook kunnen genieten van de zee en het strand.

Wat zijn de beste bestemmingen voor accommodaties met strandrolstoelen?

Populaire bestemmingen zijn de Costa del Sol, de Algarve, en de Franse Rivièra, die allemaal goed toegankelijke faciliteiten bieden.

Zijn er accommodaties met directe toegang tot toegankelijke stranden?

Ja, veel resorts en hotels bieden directe toegang tot stranden met verharde paden en strandrolstoelen.

Kunnen strandrolstoelen gebruikt worden in het water?

Ja, veel zijn speciaal ontworpen om in ondiep water te worden gebruikt. Deze rolstoelen zijn vaak uitgerust met drijvende banden of armleuningen die helpen bij het drijven, zodat gebruikers kunnen genieten van een verfrissende duik in de zee zonder uit hun stoel te hoeven komen. Dit maakt het mogelijk voor mensen met beperkte mobiliteit om een volledige strandervaring te hebben, inclusief zwemmen of ontspannen in het water.

Wat zijn de voordelen?

Strandrolstoelen bieden tal van voordelen voor mensen met beperkte mobiliteit. Ze maken het strand en de zee toegankelijker, wat vaak een uitdaging is voor mensen die afhankelijk zijn van een rolstoel. Door hun ontwerp kunnen strandrolstoelen gemakkelijk over zand bewegen en in ondiep water worden gebruikt, waardoor gebruikers dezelfde strandervaring kunnen hebben als hun valide vrienden en familieleden. Dit draagt bij aan hun onafhankelijkheid, vrijheid en algehele plezier tijdens strandvakanties.

Zijn strandrolstoelen gemakkelijk te gebruiken?

Ja, de meeste strandrolstoelen zijn ontworpen voor gebruiksgemak, stabiliteit en comfort. Ze hebben vaak ergonomische handgrepen, lichte maar stevige materialen en breed geplaatste banden voor stabiliteit in zand en water. Veel modellen zijn zo ontworpen dat ze gemakkelijk te manoeuvreren zijn, zelfs op moeilijk terrein, en sommige bieden extra ondersteuning en veiligheidsvoorzieningen om een comfortabele en veilige ervaring te garanderen.

Kunnen kinderen strandrolstoelen gebruiken?

Ja, strandrolstoelen zijn verkrijgbaar in verschillende maten, inclusief die voor kinderen. Deze kinderrolstoelen bieden dezelfde voordelen als de volwassen modellen, met aanpassingen zoals een kleinere zitmaat en extra veiligheidsvoorzieningen zoals gordels en zijsteunen om ervoor te zorgen dat kinderen veilig en comfortabel kunnen genieten van het strand.

SNEL NAAR

MEER Ga op reis
10 tips voor zonnige winterbestemmingen
De beste stedentrips voor een budget
Top 5 bestemmingen voor in de lente periode
5 reistips voor een solo vakantie

Blader verder

De 5 mooiste tempels van Egypte

Dolphin Suites en Wellness

5 tips voor het ontdekken van Havana

Dit zijn de 15 mooiste steden in Duitsland!

De cultuur van Kaapverdië

Rolstoeltoegankelijke activiteiten in Rome

HD Parque Cristóbal: Een eilandavontuur voor iedereen

10 tips voor zonnige winterbestemmingen

Rolstoelaangepaste campings

De mooiste eilanden in Griekenland