Dit zijn de 15 mooiste steden in Duitsland!

Ontdek de prachtige steden van Duitsland

Renate
17 juli 2024

6 minuten

Duitsland, een land vol geschiedenis, cultuur en indrukwekkende architectuur, biedt talloze steden die een bezoek meer dan waard zijn. Voor mensen met een mobiliteitsbeperking zijn er veel toegankelijke opties beschikbaar. Hier is een lijst van de 15 mooiste steden in Duitsland die je niet mag missen.

#1 Berlijn

Berlijn, de bruisende hoofdstad van Duitsland, is een stad vol contrasten. Van historische bezienswaardigheden zoals de Brandenburger Tor en de Berlijnse Muur tot moderne kunst en hippe wijken. Berlijn is goed toegankelijk met een uitgebreid netwerk van rolstoelvriendelijk openbaar vervoer en vele toegankelijke musea en attracties.

#2 München

München, de hoofdstad van Beieren, staat bekend om zijn rijke cultuur, prachtige architectuur en het wereldberoemde Oktoberfest. Bezoek het indrukwekkende Nymphenburg Paleis en geniet van een biertje in een van de vele biergartens. De stad is zeer toegankelijk voor rolstoelgebruikers, met goed onderhouden trottoirs en openbaar vervoer.

Duitsland, gelegen in het hart van Europa, is een land met een rijke geschiedenis en diverse landschappen. Van de prachtige Alpen in het zuiden tot de bruisende steden en pittoreske dorpjes, er is voor iedereen iets te ontdekken. Duitsland staat bekend om zijn uitstekende infrastructuur, waardoor het gemakkelijk te bereizen is, ook voor mensen met een mobiliteitsbeperking.

#3 Hamburg

Hamburg, een grote havenstad in het noorden van Duitsland, biedt een mix van moderne architectuur en historische charme. Bezoek de Speicherstadt, de grootste magazijnwijk ter wereld, en het indrukwekkende Elbphilharmonie-gebouw. Hamburg heeft veel toegankelijke bezienswaardigheden en openbaar vervoeropties.

#4 Keulen

Keulen is beroemd om zijn imposante gotische kathedraal, de Kölner Dom, die een van de hoogste kerken ter wereld is. De stad heeft ook een charmante oude binnenstad en vele musea. Keulen is goed toegankelijk met aangepaste openbaar vervoersmiddelen en rolstoeltoegankelijke attracties.

#5 Frankfurt

Frankfurt, het financiële centrum van Duitsland, combineert moderne wolkenkrabbers met historische gebouwen. Bezoek het Römerplein en het Goethehuis. Frankfurt heeft een uitstekende infrastructuur voor rolstoelgebruikers, inclusief aangepaste hotels en openbare ruimtes.

#6 Heidelberg

Heidelberg is een romantische stad met een rijke geschiedenis en een pittoreske oude binnenstad. Bezoek het kasteel van Heidelberg en wandel langs de Philosophenweg. De stad is toegankelijk voor rolstoelgebruikers met geplaveide straten en aangepaste openbare voorzieningen.

#7 Dresden

Dresden, bekend als het “Florence aan de Elbe”, biedt prachtige barokke architectuur en een rijke culturele scene. Bezoek de Frauenkirche en het Zwingerpaleis. Dresden is goed toegankelijk voor rolstoelgebruikers, met brede trottoirs en veel toegankelijke attracties.

#8 Leipzig

Leipzig is een stad vol muziek en cultuur, bekend om zijn connecties met Johann Sebastian Bach. Bezoek de Thomaskirche en het Bachmuseum. Leipzig biedt uitstekende toegankelijkheidsopties met rolstoelvriendelijk openbaar vervoer en aangepaste gebouwen.

#9 Stuttgart

Stuttgart, gelegen in het zuidwesten van Duitsland, is de thuisbasis van de auto-industrie. Bezoek het Mercedes-Benz Museum en geniet van de groene parken en wijngaarden. Stuttgart is goed toegankelijk voor rolstoelgebruikers, met veel openbare voorzieningen en aangepast vervoer.

#10 Nuremberg

Nuremberg is een stad vol geschiedenis, bekend om zijn middeleeuwse architectuur en het beroemde kasteel van Nuremberg. Bezoek het Nazi Documentatiecentrum en het Germanisches Nationalmuseum. De stad biedt goede toegankelijkheidsopties voor mensen met een mobiliteitsbeperking.

#11 Bremen

Bremen, een historische stad in het noorden van Duitsland, staat bekend om zijn prachtige oude binnenstad en het sprookje van de Bremer stadsmuzikanten. Bezoek de Marktplein en het Schnoorviertel. Bremen is toegankelijk voor rolstoelgebruikers, met veel aangepaste openbare ruimtes.

#12 Düsseldorf

Düsseldorf is een moderne stad aan de Rijn, bekend om zijn mode en kunstscène. Bezoek de Königsallee voor luxe winkelen en de Altstadt voor gezellige bars en restaurants. De stad is goed toegankelijk voor rolstoelgebruikers, met brede trottoirs en aangepast openbaar vervoer.

#13 Freiburg

Freiburg is een charmante stad in het Zwarte Woud, bekend om zijn zonnige weer en groene omgeving. Bezoek de Freiburg Minster en maak een wandeling door het historische stadscentrum. Freiburg is rolstoeltoegankelijk met aangepaste straten en openbare voorzieningen.

#14 Rothenburg ob der tauber

Rothenburg ob der Tauber is een sprookjesachtige middeleeuwse stad met geplaveide straten en vakwerkhuizen. Bezoek de stadsmuren en het Kerstmuseum. Hoewel sommige delen hobbelig kunnen zijn, zijn er veel toegankelijke delen van de stad met aangepaste routes.

#15 Lübeck

Lübeck, een stad vol geschiedenis, staat bekend om zijn gotische architectuur en de Holstentor-poort. Bezoek de oude binnenstad, die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Lübeck is toegankelijk voor rolstoelgebruikers, met veel aangepaste openbare ruimtes en attracties.

Duitsland biedt een breed scala aan prachtige steden die allemaal hun eigen unieke charme hebben. Met de vele toegankelijke opties voor mensen met een mobiliteitsbeperking, is Duitsland een geweldige bestemming voor een onvergetelijke reis. Van de moderne metropool Berlijn tot het romantische Heidelberg, er is voor iedereen iets te ontdekken.

Lees ook onze andere blogs

Antwoorden op al je vragen

Wat maakt Berlijn een unieke stad om te bezoeken?

Berlijn staat bekend om zijn rijke geschiedenis, diverse cultuur, indrukwekkende musea en bruisend nachtleven.

Waarom is Hamburg een populaire toeristische bestemming?

Hamburg biedt een schilderachtige haven, het historische Speicherstadt-district, het Miniatur Wunderland, en een levendig uitgaansleven.

Hoe reis ik het beste door Duitsland?

Duitsland heeft een uitstekend en efficiënt openbaar vervoerssysteem dat steden en dorpen in het hele land met elkaar verbindt. De Deutsche Bahn exploiteert een uitgebreid netwerk van treinen, waaronder de hogesnelheidstreinen ICE die grote steden zoals Berlijn, München, Frankfurt, en Hamburg met elkaar verbinden. Voor regionale reizen zijn er lokale treinen, bussen, en trams die goed geïntegreerd zijn in het transportsysteem. Binnen de steden zijn de U-Bahn (metro), S-Bahn (voorstedelijke treinen), en Straßenbahn (trams) efficiënte en betaalbare manieren om je te verplaatsen. Voor internationale toeristen is de Eurail Pass of German Rail Pass een handige optie voor onbeperkt reizen.

Welke stad is het best voor een familievakantie in Duitsland?

München is een uitstekende keuze voor een familievakantie vanwege zijn talrijke gezinsvriendelijke attracties en kindvriendelijke omgeving. De stad biedt het prachtige Englischer Garten, een van de grootste stadsparken ter wereld, ideaal voor picknicks, fietsen en varen op het meer. Tierpark Hellabrunn, de dierentuin van München, is een van de oudste geowetenschappelijke dierentuinen ter wereld en biedt een fascinerende ervaring voor kinderen. Het interactieve Deutsches Museum, het grootste wetenschaps- en technologiemuseum ter wereld, biedt tal van hands-on tentoonstellingen die zowel kinderen als volwassenen aanspreken. Daarnaast is München de thuisbasis van charmante kerstmarkten, het beroemde Oktoberfest, en vele speeltuinen en parken.

Wat zijn de beste steden voor musea en kunst in Duitsland?

Berlijn, München, en Dresden staan bekend om hun musea zoals het Pergamonmuseum, de Alte Pinakothek en de Zwinger.

Welke steden zijn ideaal voor een culinaire reis in Duitsland?

Hamburg, München en Berlijn bieden een breed scala aan lokale en internationale gerechten.

Wat zijn enkele historische steden in Duitsland?

Heidelberg, Regensburg, Bamberg, en Rothenburg ob der Tauber zijn historische steden met goed bewaarde oude binnensteden.

SNEL NAAR

Blader verder

Een weekend in Antwerpen: 5 dingen om te doen of zien

Accommodaties met een strandrolstoel

Wat te doen op Gran Canaria? Met 5 tips

De mooiste eilanden in Griekenland

Wat te zien en te doen in het prachtige Malta

Wat te doen op Mallorca? Met 5 tips

Top 10 rolstoeltoegankelijke steden in Europa

Avontuurlijke activiteiten in Costa Rica

Mar Y Sol Spa & Sport Hotel

In een rolstoel naar Parijs