5 tips voor de mooie stad Kopenhagen

Ontdek de veelzijdigheid van Kopenhagen

Renate
17 juli 2024

5 minuten

Kopenhagen, de charmante hoofdstad van Denemarken, staat bekend om zijn prachtige architectuur, rijke geschiedenis en gastvrije sfeer. Of je nu geïnteresseerd bent in cultuur, winkelen of gastronomie, Kopenhagen heeft voor ieder wat wils. De stad is bovendien goed toegankelijk voor mensen met een mobiliteitsbeperking, met veel aangepaste faciliteiten en bezienswaardigheden. Hier zijn vijf tips voor Kopenhagen om optimaal te genieten van je bezoek.

#1 Verken Nyhavn

Nyhavn, de iconische haven van Kopenhagen, is een must-see voor elke bezoeker. De kleurrijke gevels van de oude huizen, de gezellige cafés en restaurants en de historische schepen in de haven creëren een schilderachtig beeld. De kades zijn goed toegankelijk met brede, vlakke paden en diverse aangepaste voorzieningen. Geniet van een drankje op een terras en bewonder de sfeer van dit historische deel van de stad. Maak een boottocht door de kanalen voor een uniek perspectief op Kopenhagen. Nyhavn is ook een geweldige plek om te genieten van live muziek en straatartiesten.

#2 Bezoek het Tivoli pretpark

Tivoli, een van de oudste pretparken ter wereld, ligt in het hart van Kopenhagen en biedt een mix van attracties, tuinen en culturele evenementen. Het park is goed toegankelijk voor rolstoelgebruikers, met verharde paden en diverse aangepaste attracties. Bezoek Tivoli ’s avonds om te genieten van de sprookjesachtige verlichting en de magische sfeer. Vergeet niet om een ritje te maken in een van de historische attracties en te genieten van de prachtige tuinen. Probeer ook de diverse eetgelegenheden die een breed scala aan Deense en internationale gerechten aanbieden.

Kopenhagen, gelegen aan de oostkust van Denemarken, is een stad die bekend staat om zijn design, fietsvriendelijke straten en duurzame levensstijl. De stad combineert moderne architectuur met historische charme en biedt een breed scala aan bezienswaardigheden en activiteiten. Kopenhagen is een van de meest toegankelijke steden in Europa, met veel aandacht voor inclusieve voorzieningen en openbaar vervoer dat geschikt is voor mensen met een mobiliteitsbeperking.

#3 Ontdek het Nationaal Aquarium Denemarken

Het Nationaal Aquarium Denemarken, ook bekend als Den Blå Planet, is het grootste aquarium van Noord-Europa en een geweldige plek voor een dagje uit. Het moderne gebouw ligt aan het water en biedt een breed scala aan zeeleven, van kleurrijke vissen en koraalriffen tot indrukwekkende haaien en roggen. Het aquarium is volledig rolstoeltoegankelijk, met brede paden en liften, waardoor je gemakkelijk alle tentoonstellingen kunt verkennen. Geniet van de interactieve tentoonstellingen en de onderwatertunnel, die een meeslepende kijk op het zeeleven biedt. Er zijn ook educatieve programma’s en dagelijkse voedershows.

#4 Bezoek de Kleine Zeemeermin

De Kleine Zeemeermin, een iconisch beeldhouwwerk geïnspireerd door het sprookje van Hans Christian Andersen, is een van de bekendste bezienswaardigheden van Kopenhagen. Het standbeeld zit op een rots aan de waterkant en trekt jaarlijks duizenden bezoekers. De omgeving is goed toegankelijk voor rolstoelgebruikers, met verharde paden en voldoende ruimte om het standbeeld van dichtbij te bewonderen. Maak een wandeling langs de promenade en geniet van het uitzicht over de haven. Bezoek ook het nabijgelegen Kastellet, een historische vesting, voor een mooie wandeling en panoramisch uitzicht over de stad.

#5 Verken het Nationale Museum van Denemarken

Het Nationaal Museum van Denemarken biedt een fascinerende kijk op de rijke geschiedenis en cultuur van het land. Het museum herbergt een uitgebreide collectie, variërend van Vikingartefacten en middeleeuwse kunst tot moderne tentoonstellingen over Deense design en cultuur. Het museum is goed toegankelijk voor rolstoelgebruikers, met liften, brede paden en aangepaste toiletten. Neem de tijd om door de verschillende zalen te dwalen en ontdek de verhalen van Denemarken. Bezoek ook de tijdelijke tentoonstellingen die vaak actuele en relevante thema’s belichten. Het museum biedt ook rondleidingen en workshops voor een interactieve ervaring.

Kopenhagen is een stad die veel te bieden heeft voor iedereen, van cultuur en geschiedenis tot moderne attracties en prachtige natuur. Met zijn toegankelijke faciliteiten en bezienswaardigheden is het een ideale bestemming voor mensen met een mobiliteitsbeperking. Of je nu door de kleurrijke straten van Nyhavn wandelt, de magische sfeer van Tivoli ervaart, of de rijke geschiedenis in het Nationaal Museum ontdekt, Kopenhagen zal je zeker betoveren.

Lees ook onze andere blogs

Vragen die vaak voorkomen

Wat zijn de topbezienswaardigheden in Kopenhagen?

Kopenhagen, de hoofdstad van Denemarken, biedt een scala aan culturele, historische en moderne bezienswaardigheden. Nyhavn, de iconische haven met kleurrijke huisjes en gezellige cafés langs het kanaal, is een perfecte plek om te genieten van de Deense sfeer. Tivoli Gardens, een van de oudste pretparken ter wereld, biedt een magische ervaring met attracties, restaurants en livemuziek. De Kleine Zeemeermin, een beroemd standbeeld geïnspireerd door het sprookje van Hans Christian Andersen, is een must-see voor bezoekers. Christiansborg Palace, de zetel van het Deense parlement, biedt rondleidingen door de koninklijke ontvangstruimtes en de ondergrondse ruïnes. Het Nationaal Museum van Denemarken is de beste plek om de rijke geschiedenis en cultuur van Denemarken te ontdekken.

Wat maakt Nyhavn zo populair in Kopenhagen?

Nyhavn is een van de meest gefotografeerde plekken in Kopenhagen vanwege de schilderachtige en levendige omgeving. Ooit een drukke commerciële haven, heeft Nyhavn zich getransformeerd tot een van de populairste toeristische trekpleisters van de stad, met gezellige cafés, restaurants en bars langs de waterkant. De kleurrijke 17e-eeuwse huizen die langs het kanaal staan, creëren een charmante sfeer die perfect is voor een ontspannen wandeling of een drankje aan het water. Bezoekers kunnen ook genieten van boottochten die vertrekken vanuit Nyhavn en de prachtige grachten en waterwegen van Kopenhagen verkennen.

Hoe kom ik het beste rond in Kopenhagen?

Fietsen is de beste manier om Kopenhagen te verkennen, aangezien de stad zeer fietsvriendelijk is. Daarnaast zijn het openbaar vervoer (metro, bus, en trein) en wandelen ook goede opties.

Wat zijn de beste plekken om te winkelen in Kopenhagen?

Strøget, een van de langste autovrije winkelstraten van Europa, is de belangrijkste winkelstraat van Kopenhagen en biedt een breed scala aan winkels, van luxe boetieks tot bekende merken zoals H&M, Zara, en Magasin du Nord. Voor designliefhebbers zijn er tal van Deense designwinkels en conceptstores verspreid over de stad, zoals Illums Bolighus en Hay House. De Nørrebro-wijk biedt vintage winkels, antiekwinkels en boetiekjes, terwijl Torvehallerne, de overdekte markt, perfect is voor lokale lekkernijen en ambachtelijke producten.

Is Kopenhagen geschikt voor gezinnen?

Ja, Kopenhagen is zeer gezinsvriendelijk en biedt tal van attracties en activiteiten voor kinderen van alle leeftijden. Tivoli Gardens is een van de meest populaire attracties voor gezinnen, met ritten, spelletjes en shows die zowel jong als oud aanspreken. De dierentuin van Kopenhagen biedt een kans om dieren van over de hele wereld te zien en heeft speciale educatieve programma’s voor kinderen. Er zijn ook diverse kindvriendelijke musea, zoals het Experimentarium, waar kinderen kunnen leren door middel van interactieve wetenschapstentoonstellingen.

Wat zijn enkele populaire lokale gerechten in Kopenhagen?

Probeer Smørrebrød (open sandwiches), Deense hotdogs, en verse zeevruchten in de stad.

Kun je een boottocht maken door de grachten van Kopenhagen?

Ja, er zijn verschillende bedrijven die boottochten aanbieden, variërend van rondleidingen tot privécruises.

SNEL NAAR

Blader verder

Boutique Hotel Beekhuizen

Top 10 mooiste stranden van de wereld

C&A Apartments op Cyprus

Een roadtrip door Canada

Handige informatie om te weten voordat je naar Kenia gaat

Rolstoeltoegankelijkheid in Azië: landen en bestemmingen

De beste stedentrips voor een budget

Avontuurlijke activiteiten in Costa Rica

De 5 mooiste plekken in Turkije

Wat te doen op Fuerteventura? Met 5 tips