Top 10 mooiste stranden van de wereld

Ontdek de prachtigste stranden voor een onvergetelijke vakantie

Renate
17 juli 2024

6 minuten

Er gaat niets boven een ontspannen dag aan het strand, met zacht zand tussen je tenen en het geluid van golven op de achtergrond. Voor mensen met een mobiliteitsbeperking zijn er gelukkig steeds meer toegankelijke stranden over de hele wereld. Hier is de top 10 mooiste stranden die perfect zijn voor een droomvakantie.

#1 Whitehaven Beach, Australië

Whitehaven Beach, gelegen op het Whitsunday Island, is beroemd om zijn ongerepte witte zand en kristalhelder water. Het strand is rolstoeltoegankelijk met houten paden en aangepaste faciliteiten. Geniet van de adembenemende uitzichten en de rust van dit prachtige stukje paradijs. Dit strand, dat vaak wordt genoemd als een van de mooiste ter wereld, biedt ook snorkelmogelijkheden in het nabijgelegen Great Barrier Reef. Bezoekers kunnen deelnemen aan eco-tours om meer te leren over het behoud van dit unieke ecosysteem. De afgelegen ligging zorgt ervoor dat je kunt genieten van een serene en ongestoorde strandervaring.

#2 Copacabana, Brazilië

Copacabana is een iconisch strand in Rio de Janeiro, Brazilië. Met zijn levendige sfeer, goudkleurig zand en indrukwekkende boulevard is het een populaire bestemming. Het strand biedt rolstoeltoegankelijke ingangen en aangepaste toiletten, waardoor het toegankelijk is voor iedereen. Langs de boulevard vind je talloze kiosken en restaurants waar je kunt genieten van lokale lekkernijen zoals caipirinhas en gegrilde vis. Copacabana staat ook bekend om zijn spectaculaire vuurwerkshows tijdens oud en nieuw, die jaarlijks duizenden bezoekers trekken. Bovendien kun je deelnemen aan strandactiviteiten zoals voetbal en volleybal, wat bijdraagt aan de levendige sfeer.

#3 Bondi Beach, Australië

Bondi Beach in Sydney is een van de beroemdste stranden ter wereld. Dit prachtige strand heeft een relaxte sfeer en biedt tal van activiteiten. Bondi is goed toegankelijk voor rolstoelgebruikers met aangepaste toiletten, douches en strandmatten die toegang tot het zand bieden. Het strand is ook de thuisbasis van de beroemde Bondi to Bronte kustwandeling, die adembenemende uitzichten over de oceaan biedt. Surflessen en yogasessies op het strand zijn populaire activiteiten voor zowel locals als toeristen. Tijdens de zomermaanden worden er regelmatig festivals en markten georganiseerd, waardoor Bondi een bruisende hotspot blijft.

#4 Waikiki Beach, Hawaii

Waikiki Beach op Oahu, Hawaii, is een paradijs voor strandliefhebbers. Het strand biedt rolstoeltoegankelijke paden, speciale strandrolstoelen en aangepaste toiletten. Geniet van het warme water, de mooie zonsondergangen en de vele activiteiten die Waikiki te bieden heeft. Naast zonnebaden en zwemmen kun je hier ook surfen, een van de populairste sporten op Hawaii. De nabijgelegen winkels en restaurants langs Kalakaua Avenue bieden een breed scala aan winkel- en eetervaringen. Waikiki Beach is ook de perfecte plek om traditionele Hawaiiaanse luau’s bij te wonen, waar je kunt genieten van Hula-dansen en lokale gerechten.

#5 Tossa de Mar, Spanje

Het strand van Tossa de Mar aan de Costa Brava is niet alleen schilderachtig mooi, maar ook uitstekend toegankelijk voor mensen met een mobiliteitsbeperking. Het strand beschikt over houten paden die tot aan de zee lopen, aangepaste douches en toiletten, en speciale strandrolstoelen. De rustige sfeer en het kalme water maken het een perfecte plek voor ontspanning en genieten van de zon.

#6 Miami Beach, Verenigde Staten

Miami Beach in Florida is een levendig en populair strand dat bekend staat om zijn art-decostijl en bruisende sfeer. Het strand biedt verschillende toegankelijke ingangen, aangepaste toiletten en strandrolstoelen, waardoor het een perfecte bestemming is voor iedereen. De iconische Ocean Drive biedt een levendige mix van restaurants, bars en winkels die dag en nacht in bedrijf zijn. Bezoekers kunnen genieten van allerlei wateractiviteiten, van jetskiën tot paddleboarding. Miami Beach is ook de thuisbasis van talrijke kunst- en muziekfestivals, die de culturele rijkdom van de stad benadrukken en een extra dimensie aan je strandervaring toevoegen.

#7 Elafonissi Beach, Griekenland

Elafonissi Beach op Kreta staat bekend om zijn roze zand en heldere turquoise water. Dit prachtige strand is deels rolstoeltoegankelijk, met aangepaste toiletten en houten paden naar het zand. Het ondiepe water maakt het een veilige en mooie plek om te zwemmen.

#8 South Beach, Verenigde Staten

South Beach in Miami is een van de meest iconische stranden ter wereld. Met zijn levendige nachtleven, brede zandstranden en turquoise wateren is het een must-visit. South Beach biedt goede toegankelijkheidsopties, waaronder rolstoeltoegankelijke ingangen en aangepaste toiletten.

#9 Eagle Beach, Aruba

Eagle Beach op Aruba is een breed, wit zandstrand dat perfect is voor ontspanning. Het strand is rolstoeltoegankelijk met houten paden en aangepaste faciliteiten. Geniet van de rustige sfeer, de kalme zee en de prachtige zonsondergangen.

#10 Lagos, Portugal

De stranden van Lagos in de Algarve, Portugal, zijn adembenemend mooi met hun gouden zand en imposante kliffen. Meia Praia is een van de meest toegankelijke stranden in de regio, met houten paden, aangepaste douches en toiletten. Ontdek de prachtige kustlijn en geniet van de zon.

De wereld biedt een overvloed aan prachtige stranden die steeds toegankelijker worden voor mensen met een mobiliteitsbeperking. Of je nu op zoek bent naar rust en ontspanning of juist naar levendige strandactiviteiten, er is voor iedereen een perfect strand te vinden. Plan je volgende strandvakantie en geniet van de zon, het zand en de zee.

Lees ook onze andere blogs

Vragen die vaak voorkomen

Waarom is Whitehaven Beach in Australië populair?

Whitehaven Beach, gelegen op Whitsunday Island in Queensland, Australië, staat wereldwijd bekend om zijn verbluffende schoonheid en ongeëvenaarde witte zandstranden. Het zand van Whitehaven Beach bestaat voor 98% uit puur siliciumdioxide, wat het zijn kenmerkende poederachtige, bijna sneeuwachtige uitstraling geeft. Het zand is zo fijn dat het niet heet wordt, zelfs niet tijdens de hete Australische zomers, waardoor het perfect is voor lange wandelingen langs de kust. Daarnaast zorgt het heldere turquoise water, dat contrasteert met het spierwitte zand, voor een spectaculair uitzicht dat vaak wordt beschreven als bijna onwerkelijk.

Wat zijn de gevaren van zwemmen op deze stranden?

Enkele stranden kunnen sterke stromingen of wilde dieren hebben, dus het is belangrijk om waarschuwingen te volgen.

Hoe kan ik deze stranden bereiken?

De meeste van deze stranden zijn bereikbaar per vliegtuig naar de dichtstbijzijnde luchthaven en vervolgens per boot of auto.

Hoe toegankelijk zijn deze stranden voor rolstoelgebruikers?

Toegankelijkheid varieert; stranden zoals Grace Bay bieden betere toegankelijkheid dan meer afgelegen stranden zoals Navagio Beach.

Wat zijn de beste tijden om deze stranden te bezoeken?

De beste tijden om deze iconische stranden te bezoeken, variëren afhankelijk van de geografische locatie en het lokale klimaat. Over het algemeen zijn de lente en de herfst ideale tijden om deze stranden te verkennen, omdat het weer meestal mild is en er minder toeristen zijn, wat zorgt voor een aangenamere ervaring.

Zijn er stranden op deze lijst die geschikt zijn voor avontuurlijke activiteiten?

Ja, stranden zoals Whitehaven Beach bieden mogelijkheden voor kajakken, jetskiën, en stand-up paddleboarding.

Welke stranden zijn het beste voor snorkelen?

Stranden zoals Grace Bay (Turks en Caicos), Hanauma Bay (Hawaï), en Maya Bay (Thailand) zijn perfect voor snorkelliefhebbers.

SNEL NAAR

MEER Wereld
De 5 mooiste roadtrips ter wereld
Top 10 rolstoeltoegankelijke steden in Europa
Rolstoeltoegankelijkheid in Azië: landen en bestemmingen

Blader verder

Rolstoeltoegankelijke activiteiten in Rome

Aangepaste villa’s in Spanje

Wat te doen op Gran Canaria? Met 5 tips

5 dingen om te doen in Warschau

Wat te doen in Marokko? Met 5 tips

In een rolstoel naar Parijs

5 tips voor de mooie stad Kopenhagen

Aanraders voor je stedentrip in Barcelona!

10 redenen waarom je naar de Nederlandse Antillen wil

5 dingen om te doen in het mooie Cyprus