15 aangepaste en kindvriendelijke verblijven in Spanje

Ontdek de perfecte gezinsvakantie in Spanje

Renate
17 juli 2024

6 minuten

Spanje is een fantastische bestemming voor een gezinsvakantie, met prachtige stranden, heerlijk eten en een gastvrije cultuur. Spanje biedt een selectie van kindvriendelijke en rolstoeltoegankelijke accommodaties die perfect zijn voor gezinnen. Hier zijn 15 opties van kindvriendelijke verblijven om jouw vakantie onvergetelijk te maken.

HD Parque Cristóbal Gran Canaria

HD Parque Cristóbal Gran Canaria is een van de kindvriendelijke verblijven met ruime bungalows, grote zwembaden en een uitgebreid animatieprogramma. De accommodatie is volledig rolstoeltoegankelijk, zodat iedereen van een zorgeloze vakantie kan genieten.

HD Parque Cristóbal Tenerife

Dit resort biedt comfortabele bungalows en veel activiteiten voor kinderen. Met vier zwembaden, een speeltuin en rolstoeltoegankelijke voorzieningen, is HD Parque Cristóbal Tenerife is kindvriendelijk, dus een ideale keuze voor gezinnen.

Waarom naar Spanje en waarom kiezen voor kindvriendelijke verblijven?

Spanje biedt een perfecte mix van zon, zee en cultuur. Kindvriendelijke verblijven zijn speciaal ontworpen om het hele gezin te vermaken en te ontspannen. Met faciliteiten zoals kinderclubs, veilige zwembaden en entertainment, kunnen ouders en kinderen genieten van een zorgeloze vakantie.

Protur Roquetas Hotel Spa

Protur Roquetas Hotel Spa in Almería biedt luxe kamers, een groot zwembad en een uitgebreide spa. De faciliteiten zijn rolstoeltoegankelijk en er is een animatieteam dat zorgt voor vermaak voor alle leeftijden.

Hotel Labranda Bahia de Lobos

Dit hotel op Fuerteventura biedt ruime kamers, diverse zwembaden en sportfaciliteiten. Hotel Labranda Bahia de Lobos is goed toegankelijk voor rolstoelgebruikers en biedt volop vermaak voor kinderen.

Aparthotel Protur Vista Badía

Aparthotel Protur Vista Badía op Mallorca heeft comfortabele appartementen, een groot zwembad en een kinderclub. De accommodatie is rolstoeltoegankelijk en biedt een breed scala aan activiteiten voor het hele gezin.

Aparthotel Protur Safari Park

Dit aparthotel op Mallorca biedt ruime appartementen en tal van recreatiemogelijkheden. Aparthotel Protur Safari Park is rolstoeltoegankelijk en beschikt over zwembaden, speeltuinen en een animatieteam.

Spring Hotel Bitácora

Spring Hotel Bitácora op Tenerife biedt moderne kamers, twee zwembaden en een uitgebreid animatieprogramma. Het hotel is goed toegankelijk voor rolstoelgebruikers en ligt dicht bij het strand en lokale attracties.

Sol Lanzarote

Sol Lanzarote biedt ruime kamers, directe toegang tot het strand en diverse zwembaden. Het hotel is volledig rolstoeltoegankelijk en biedt tal van activiteiten voor kinderen en volwassenen.

Hotel Floresta

Hotel Floresta op Lanzarote biedt comfortabele appartementen, grote zwembaden en een animatieprogramma voor kinderen. De accommodatie is goed toegankelijk voor rolstoelgebruikers en ligt op loopafstand van het strand.

Cordial Mogan Valle

Cordial Mogan Valle op Gran Canaria biedt ruime appartementen, diverse zwembaden en een kinderclub. Het resort is rolstoeltoegankelijk en biedt een breed scala aan activiteiten voor het hele gezin.

Abora Buenaventura by Lopesan Hotels

Dit hotel op Gran Canaria biedt moderne kamers, zwembaden en een uitgebreid animatieprogramma. Abora Buenaventura is rolstoeltoegankelijk en biedt volop vermaak voor kinderen en volwassenen.

Hotel Sol Don Pablo

Hotel Sol Don Pablo in Torremolinos biedt comfortabele kamers, diverse zwembaden en een animatieteam. Het hotel is goed toegankelijk voor rolstoelgebruikers en ligt dicht bij het strand en lokale attracties.

Bull Dorado Beach & Spa

Bull Dorado Beach & Spa op Gran Canaria biedt luxe kamers, een groot zwembad en een uitgebreide spa. De accommodatie is rolstoeltoegankelijk en biedt tal van activiteiten voor het hele gezin.

Camping Valldaro

Camping Valldaro in Catalonië biedt comfortabele bungalows, grote zwembaden en een uitgebreid animatieprogramma. De camping is goed toegankelijk voor rolstoelgebruikers en biedt volop vermaak voor kinderen.

Seaside Los Jameos Playa

1-Hotel-Seaside-Los-Jameos-Playa-Hotel

Seaside Los Jameos Playa op Lanzarote biedt luxe kamers, diverse zwembaden en een animatieteam. Het hotel is goed toegankelijk voor rolstoelgebruikers en biedt volop vermaak voor kinderen en volwassenen.

Lees onze andere blogs

Veelgestelde vragen sectie

Wat maakt een verblijf aangepast en kindvriendelijk in Spanje?

Aangepaste en kindvriendelijke verblijven in Spanje zijn accommodaties die speciaal zijn ontworpen om tegemoet te komen aan de behoeften van mensen met een beperking en gezinnen met kinderen. Aangepaste verblijven hebben meestal faciliteiten zoals brede deuren, drempelvrije ingangen, inrijdbare douches, aangepaste toiletten met beugels, en liften om toegang te vergemakkelijken, terwijl kindvriendelijke verblijven activiteiten en faciliteiten bieden die geschikt zijn voor kinderen.

Welke regio’s in Spanje hebben de meeste aangepaste en kindvriendelijke accommodaties?

Regio’s zoals de Costa del Sol, Costa Brava, en de Canarische Eilanden staan bekend om hun aanbod aan aangepaste en kindvriendelijke verblijven.

Wat voor kindvriendelijke activiteiten zijn er beschikbaar in aangepaste verblijven in Spanje?

Aangepaste en kindvriendelijke verblijven in Spanje bieden een breed scala aan activiteiten om kinderen te vermaken. Dit omvat kinderzwembaden, vaak met glijbanen of waterfonteinen, speeltuinen, georganiseerde sportactiviteiten, en kinderclubs die een scala aan leuke en educatieve programma’s aanbieden. Sommige resorts organiseren themadagen, knutselactiviteiten, schattenjachten, minidisco’s en shows die speciaal zijn gericht op kinderen. Excursies naar nabijgelegen attracties zoals waterparken, dierentuinen, of culturele bezienswaardigheden kunnen ook worden georganiseerd.

Wat zijn de belangrijkste kenmerken van een aangepaste en kindvriendelijke verblijven?

De belangrijkste kenmerken van aangepaste en kindvriendelijke verblijven zijn brede deuren voor rolstoelen, rolstoeltoegankelijke badkamers met inrijdbare douches en ondersteunende beugels, liften voor gemakkelijke toegang tot alle verdiepingen, en geen drempels. Voor kinderen zijn er kinderbedjes, kinderstoelen, veilige zwembaden, speeltuinen en kinderclubs. Veel van deze accommodaties bieden ook flexibele maaltijdbuffetten met kindvriendelijke opties en speciale dieetkeuzes.

Hoe zit het met de toegankelijkheid van zwembaden in aangepaste verblijven in Spanje?

Veel aangepaste verblijven in Spanje hebben zwembaden die speciaal zijn ontworpen voor mensen met een beperking. Deze zwembaden zijn vaak uitgerust met rolstoelliften, speciale hellingen of brede trappen met leuningen om gemakkelijke toegang te bieden. Daarnaast hebben sommige accommodaties zwembaden met een zachte helling en extra brede trappen die geschikt zijn voor kinderen en mensen met mobiliteitsproblemen.

Hoe zit het met de toegankelijkheid van het openbaar vervoer in Spanje voor rolstoelgebruikers?

Grote steden zoals Madrid en Barcelona bieden goed toegankelijk openbaar vervoer voor rolstoelgebruikers. De meeste bussen in deze steden hebben lage vloeren en uitschuifbare oprijplaten voor gemakkelijke toegang. De metro’s in Barcelona en Madrid hebben ook veel stations met liften en aangepaste toegangspoorten, hoewel niet alle stations volledig toegankelijk zijn. Voor degenen die op vakantie gaan naar de kustgebieden, zijn er ook tal van rolstoeltaxi’s en toegankelijke toeristenbussen beschikbaar.

Hoe ver van het centrum liggen de meeste aangepaste en kindvriendelijke verblijven?

Dit varieert, maar veel accommodaties zijn strategisch gelegen nabij toeristische attracties en het stadscentrum voor gemakkelijke toegang.

SNEL NAAR

MEER Spanje
Wat te doen op Mallorca? Met 5 tips
Wat te doen op Gran Canaria? Met 5 tips
5 tips om te doen rond Playa de Las Americas
Wat te doen op Tenerife? Met 5 tips

Blader verder

Villa Zafarraya

Top 10 mooiste stranden van de wereld

Avontuurlijke activiteiten in Costa Rica

Een weekend in Antwerpen: 5 dingen om te doen of zien

Hoe bereid je je voor op een roadtrip door Europa?

HD Parque Cristóbal: Een eilandavontuur voor iedereen

De beste stedentrips voor een budget

Adembenemende hoogtepunten: Top 5 bekende bergen in Zwitserland

Wat te doen op Lanzarote? Met 5 leuke tips!

5 dingen om te doen in Warschau