In een rolstoel naar Parijs

Ontdek het betoverende Parijs op een rolstoeltoegankelijke manier

Renate
17 juli 2024

6 minuten

Parijs, de stad van de liefde en licht, heeft een schat aan bezienswaardigheden en activiteiten te bieden. Voor mensen met een mobiliteitsbeperking is Parijs goed toegankelijk, met vele aanpassingen in openbare ruimtes, musea en attracties. Hier zijn tien leuke dingen om te doen in Parijs, zodat iedereen kan genieten van een onvergetelijke vakantie.

Bewonder de Eiffeltoren

Geen bezoek aan Parijs is compleet zonder de iconische Eiffeltoren te bewonderen. De Eiffeltoren is goed toegankelijk voor rolstoelgebruikers met liften die naar de eerste en tweede verdieping gaan. Geniet van het adembenemende uitzicht over de stad en maak prachtige foto’s als herinnering aan je bezoek.

Bezoek het Louvre

Het Louvre, een van de grootste en beroemdste musea ter wereld, is een must-see in Parijs. Het museum is grotendeels rolstoeltoegankelijk met aangepaste ingangen, liften en rolstoelvriendelijke routes. Bewonder meesterwerken zoals de Mona Lisa en de Venus van Milo in een comfortabele omgeving.

Maak een boottocht op de Seine

Een boottocht op de Seine biedt een unieke manier om de stad te zien. Veel boottochten zijn rolstoeltoegankelijk en bieden een prachtig uitzicht op beroemde bezienswaardigheden zoals de Notre-Dame, het Musée d’Orsay en de Eiffeltoren. Het is een ontspannen en leuke manier om Parijs te ontdekken.

Ontdek Montmartre

Montmartre, de kunstzinnige wijk van Parijs, is bekend om zijn charmante straatjes, cafés en de prachtige Basilique du Sacré-Cœur. Hoewel sommige delen van Montmartre heuvelachtig zijn, zijn er rolstoeltoegankelijke routes en liften beschikbaar. Geniet van het uitzicht over Parijs en de unieke sfeer van deze wijk.

Relax in de Jardin des Tuileries

De Jardin des Tuileries, gelegen tussen het Louvre en de Place de la Concorde, is een prachtige plek om te ontspannen. Deze tuin is goed toegankelijk voor rolstoelgebruikers en biedt een rustige omgeving met mooie fonteinen, beeldhouwwerken en veel schaduwrijke plekken om te zitten en te genieten van de natuur.

Bezoek het Musée d’Orsay

Het Musée d’Orsay, gehuisvest in een voormalig treinstation, is een andere topattractie in Parijs. Het museum is bekend om zijn indrukwekkende collectie impressionistische kunst en is volledig rolstoeltoegankelijk met liften en rolstoelvriendelijke voorzieningen.

Winkel op de Champs-Élysées

De Champs-Élysées is een van de beroemdste winkelstraten ter wereld en biedt een breed scala aan winkels, cafés en theaters. Deze boulevard is goed toegankelijk voor rolstoelgebruikers en biedt een geweldige plek om te winkelen, eten en mensen te kijken.

Parijs is niet alleen beroemd om zijn historische monumenten, maar ook om zijn heerlijke culinaire scene. Van gezellige bistro’s tot verfijnde restaurants, de stad biedt een breed scala aan eetgelegenheden die vaak goed toegankelijk zijn voor rolstoelgebruikers. Vergeet niet om een traditionele Franse maaltijd te proberen tijdens je verblijf.

Geniet van een voorstelling in de Opera Garnier

De prachtige Opera Garnier biedt niet alleen indrukwekkende architectuur, maar ook een verscheidenheid aan voorstellingen. Het operagebouw is toegankelijk voor rolstoelgebruikers met aangepaste ingangen en zitplaatsen. Geniet van een avond vol cultuur in een historisch decor.

Verken de Marais

De Marais is een historische wijk met smalle straatjes, trendy boetieks en gezellige cafés. Veel delen van de wijk zijn goed toegankelijk en bieden een charmante plek om te wandelen en te verkennen. Bezoek het Picasso Museum en geniet van de levendige sfeer.

Ontdek de Luxemburgse Tuinen

De Luxemburgse Tuinen zijn een prachtige plek om te ontspannen en te genieten van de natuur in het hart van Parijs. De tuinen zijn goed toegankelijk voor rolstoelgebruikers en bieden mooie paden, fonteinen en veel zitgelegenheid. Het is een perfecte plek voor een picknick of een rustige wandeling.

Waar dan te verblijven in Parijs?

Op zoek naar een rolstoeltoegankelijke accommodatie in Parijs? Op www.buitengewoonreizen.nl bieden we een selectie van hotels en appartementen die volledig zijn aangepast voor mensen met een mobiliteitsbeperking. Onze accommodaties zijn zorgvuldig geselecteerd om ervoor te zorgen dat je een comfortabele en zorgeloze vakantie kunt beleven. Bekijk deze accommodaties in Parijs eens!

Lees ook onze andere blogs

FAQ: Alles wat je wilt weten

Is Parijs rolstoelvriendelijk?

Ja, Parijs heeft de afgelopen jaren aanzienlijke verbeteringen doorgevoerd om rolstoelvriendelijker te worden. Veel trottoirs zijn verlaagd of voorzien van opritten om toegang voor rolstoelen te vergemakkelijken. Daarnaast zijn veel toeristische attracties, zoals musea, theaters en openbare gebouwen, uitgerust met rolstoeltoegankelijke ingangen en faciliteiten. Hoewel niet alle delen van de stad volledig toegankelijk zijn door de historische aard van sommige gebouwen en straten, blijft de stad zich inspannen om inclusiever te worden.

Hoe toegankelijk is het openbaar vervoer in Parijs voor rolstoelgebruikers?

Het openbaar vervoer in de stad biedt een gemengde ervaring voor rolstoelgebruikers. De metro, bekend om zijn ouderdom en ingewikkelde netwerk van trappen, is slechts beperkt toegankelijk voor mensen met mobiliteitsbeperkingen. Slechts enkele metrostations zijn uitgerust met liften of rolstoeltoegankelijke ingangen. Echter, de busdiensten zijn een uitstekend alternatief, met vrijwel alle bussen die voorzien zijn van lage vloeren, uitschuifbare oprijplaten en speciale plaatsen voor rolstoelen.

Welke bezienswaardigheden in Parijs zijn toegankelijk voor rolstoelgebruikers?

Toegankelijke bezienswaardigheden zijn onder andere de Eiffeltoren, het Louvre, Musée d’Orsay, en de Notre-Dame, hoewel sommige delen mogelijk beperkt toegankelijk zijn.

Zijn er rolstoeltoegankelijke restaurants in Parijs?

Ja, veel restaurants in Parijs zijn rolstoeltoegankelijk, maar het kan variëren per locatie. Traditionele bistro’s en cafés, vooral in oudere gebouwen, kunnen krappe ruimtes en smalle deuropeningen hebben. Toch zijn veel moderne restaurants en eetcafés, vooral in toeristische gebieden, aangepast voor rolstoelgebruikers met brede ingangen, voldoende ruimte tussen tafels, en toegankelijke toiletten. Het is altijd raadzaam om van tevoren te reserveren en te vragen naar specifieke toegangsvoorzieningen.

Kan ik de Seine riviercruise doen met een rolstoel?

Ja, er zijn verschillende rondvaartmaatschappijen in Parijs die boten aanbieden die toegankelijk zijn voor rolstoelgebruikers. Bedrijven zoals Bateaux Parisiens en Vedettes de Paris hebben boten met brede ingangen, uitschuifbare oprijplaten, en rolstoelvriendelijke toiletten. Deze cruises bieden een unieke manier om de stad vanaf het water te ervaren en enkele van de meest iconische bezienswaardigheden van Parijs te zien, zoals de Eiffeltoren, het Louvre en de Notre-Dame.

Zijn de openbare toiletten in Parijs toegankelijk voor rolstoelgebruikers?

Ja, er zijn verschillende rolstoeltoegankelijke openbare toiletten beschikbaar in Parijs, vooral bij grote toeristische attracties, winkelcentra en openbare parken. De stad Parijs heeft ook “Sanisettes” geïnstalleerd, zelfreinigende openbare toiletten die gratis te gebruiken zijn en rolstoeltoegankelijk zijn. Deze toiletten zijn verspreid over de stad en bieden een handige optie voor bezoekers.

Wat zijn de beste tijden om Parijs te bezoeken met een rolstoel?

De beste tijden om Parijs te bezoeken met een rolstoel zijn de lente (april tot juni) en de herfst (september tot november). Gedurende deze seizoenen is het weer mild, waardoor het comfortabeler is om door de stad te navigeren. Bovendien zijn deze periodes minder druk dan de zomer, wat betekent dat er minder wachttijden en minder drukte zijn bij populaire bezienswaardigheden, wat de toegankelijkheid verbetert.

SNEL NAAR

Blader verder

Rolstoelaangepaste campings

Aanbod in Groot-Brittannië

10 tips voor zonnige winterbestemmingen

HD Parque Cristóbal: Een eilandavontuur voor iedereen

Top 5 bestemmingen voor in de lente periode

De mooiste dorpjes in Europa

De beste skigebieden in Oostenrijk

Wat is er te doen in Marmaris?

Activiteiten voor je bezoek in Amsterdam

10 redenen waarom je naar de Nederlandse Antillen wil