Wat te doen op Mallorca? Met 5 tips

Ontdek de veelzijdigheid en toegankelijkheid van Mallorca

Renate
13 juni 2024

5 minuten

Mallorca, het grootste eiland van de Balearen, is een populaire vakantiebestemming vanwege zijn prachtige stranden, levendige cultuur en adembenemende landschappen. Voor mensen met een mobiliteitsbeperking is Mallorca een fantastische keuze dankzij de vele toegankelijke faciliteiten en activiteiten. In deze blog delen we zes Mallorca tips om te genieten van een onvergetelijke vakantie op dit zonnige eiland.

#1 Bezoek de Kathedraal van Palma

De Kathedraal van Palma, ook wel La Seu genoemd, is een indrukwekkend gotisch bouwwerk dat je niet mag missen. De kathedraal is goed toegankelijk voor rolstoelgebruikers en biedt prachtige uitzichten over de haven van Palma. Binnen kun je genieten van de prachtige glas-in-loodramen en de rijke geschiedenis van dit gebouw. De kathedraal herbergt ook werken van beroemde kunstenaars zoals Antoni Gaudí en Miquel Barceló. Het omliggende plein en de nabijgelegen tuinen bieden een serene plek voor een ontspannen wandeling, waardoor je de historische en culturele sfeer volledig kunt opnemen.

#2 Ontdek de Drakengrotten

De Cuevas del Drach, ofwel de Drakengrotten, zijn een van de meest bezochte attracties op Mallorca. Deze grotten zijn deels toegankelijk voor rolstoelgebruikers en bieden een fascinerende ondergrondse wereld vol stalactieten, stalagmieten en een ondergronds meer. Informeer van tevoren naar de toegankelijkheidsopties voor een zorgeloze ervaring. Tijdens de rondleiding kun je ook genieten van een boottocht op het ondergrondse meer en luisteren naar live klassieke muziekconcerten, wat een magische sfeer creëert. De verlichting in de grotten accentueert de natuurlijke schoonheid en maakt de ervaring nog onvergetelijker.

#3 Relax op Playa de Muro

Playa de Muro is een prachtig, langgerekt strand dat uitstekend toegankelijk is voor rolstoelgebruikers. Het strand heeft houten vlonders die tot aan de zee lopen, aangepaste douches en toiletten, en er zijn strandrolstoelen beschikbaar. Het rustige, ondiepe water maakt het ideaal voor een ontspannen dag aan zee. Langs de promenade vind je diverse restaurants en cafés waar je kunt genieten van lokale gerechten en verfrissende drankjes. Het strand is ook perfect voor gezinnen met kinderen vanwege de veilige zwemomstandigheden en de zachte zandbodem.

Tips voor restaurants: Mallorca biedt een breed scala aan culinaire ervaringen, van lokale tapasbars tot chique restaurants met Michelin-sterren. Veel eetgelegenheden zijn rolstoeltoegankelijk en hebben aangepaste toiletten. Probeer zeker de lokale specialiteiten zoals ensaïmada en sobrasada.

#4 Verken het natuurpark S’Albufera

Het natuurpark S’Albufera is een paradijs voor natuurliefhebbers en vogelspotters. Het park beschikt over goed onderhouden paden en observatiepunten die toegankelijk zijn voor rolstoelgebruikers. Geniet van de rust en de schoonheid van dit unieke natuurgebied. Het park is de thuisbasis van een breed scala aan vogels en andere wilde dieren, waardoor het een uitstekende plek is voor natuurfotografie. Informeer bij het bezoekerscentrum naar educatieve programma’s en rondleidingen die je helpen meer te leren over de ecologie en het belang van dit beschermde gebied.

S’Albufera is het grootste en belangrijkste moerasgebied van de Balearen. Het park is een beschermd natuurgebied en biedt onderdak aan een groot aantal vogelsoorten, waardoor het een geweldige bestemming is voor vogelliefhebbers.

#5 Bezoek het Kasteel van Bellver

Het Kasteel van Bellver biedt een prachtig uitzicht over Palma en de omliggende kustlijn. Dit unieke ronde kasteel is deels toegankelijk voor rolstoelgebruikers en heeft een interessante geschiedenis die teruggaat tot de 14e eeuw. Bezoek het museum om meer te leren over de rijke geschiedenis van Mallorca. Naast het bewonderen van de architectuur, kun je ook door de prachtige tuinen rondom het kasteel wandelen. Het kasteel organiseert regelmatig culturele evenementen en tentoonstellingen die de geschiedenis en cultuur van het eiland verder belichten, waardoor elk bezoek educatief en boeiend is.

Waar dan te verblijven op Mallorca?

Op zoek naar een rolstoeltoegankelijke accommodatie op Mallorca? Op www.buitengewoonreizen.nl bieden we een selectie van hotels en appartementen die volledig zijn aangepast voor mensen met een mobiliteitsbeperking. Onze accommodaties zijn zorgvuldig geselecteerd om ervoor te zorgen dat je een comfortabele en zorgeloze vakantie kunt beleven.

Mallorca is een veelzijdige bestemming die voor iedereen iets te bieden heeft. Of je nu wilt ontspannen op het strand, culturele bezienswaardigheden wilt ontdekken of de natuur in wilt trekken, op dit prachtige eiland kan het allemaal. Boek je reis vandaag nog en ervaar zelf de gastvrijheid en toegankelijkheid van Mallorca!

Lees ook onze andere blogs

Veelgestelde vragen & informatie

Wat zijn de beste stranden om te bezoeken op Mallorca?

Enkele van de beste stranden zijn Cala Millor, Playa de Muro, Cala d’Or, Es Trenc, en Cala Agulla, die allemaal helder water en witte zandstranden bieden.

Wat zijn enkele gezinsvriendelijke activiteiten op Mallorca?

Mallorca is een ideale bestemming voor gezinnen, met talloze activiteiten die kinderen en volwassenen vermaken. Palma Aquarium is een favoriet onder gezinnen, met een indrukwekkende verzameling zeeleven en interactieve tentoonstellingen. Een rit met de Sóller-trein is een andere aanrader, vooral voor gezinnen die van natuur en historie houden; de treinrit biedt schilderachtige uitzichten op het Tramuntana-gebergte. De grotten van Artà zijn een fascinerend uitstapje voor avontuurlijke kinderen, terwijl een dag in het Aqualand El Arenal waterpark vol waterglijbanen en zwembaden voor een spannend en verkoelend gezinsuitje zorgt.

Wat is de beste tijd van het jaar om Mallorca te bezoeken?

De lente (april tot juni) en de herfst (september tot oktober) zijn de beste tijden om Mallorca te bezoeken vanwege het milde weer en minder toeristische drukte.

Wat zijn enkele avontuurlijke activiteiten op Mallorca?

Mallorca biedt een scala aan avontuurlijke activiteiten voor degenen die wat meer actie zoeken. De ruige kustlijnen en schilderachtige landschappen maken het eiland ideaal voor kajakken en snorkelen in afgelegen baaien. Wandelaars kunnen genieten van uitdagende tochten door het Tramuntana-gebergte, een UNESCO-werelderfgoedgebied met adembenemende uitzichten op de Middellandse Zee. Voor klimmers biedt Mallorca enkele van de beste plekken voor rotsklimmen, zoals de beroemde kliffen bij Sa Gubia. Mountainbiken is ook populair, met paden die variëren van zachte kusttochten tot steilere, meer technische routes door de bergen.

Wat zijn enkele minder bekende plekken om te bezoeken op Mallorca?

Hoewel Mallorca beroemd is om zijn stranden en toeristische trekpleisters, zijn er ook enkele verborgen juweeltjes die een bezoek waard zijn. Het schilderachtige dorp Valldemossa, genesteld in de Tramuntana-bergen, biedt charmante straatjes en een fascinerend klooster dat ooit de thuisbasis was van de componist Chopin. Deià en Fornalutx, twee andere bergdorpen, staan bekend om hun rustige, landelijke sfeer en prachtige uitzichten op zee. Daarnaast is de Es Pontàs-rotsboog, een indrukwekkende natuurlijke boog gevormd door de zee, een favoriet onder avontuurlijke reizigers die graag willen snorkelen of klimmen. De Torre del Verger, een oude wachttoren, biedt een spectaculair uitzicht op de zonsondergang en de ruige kustlijn.

Kun je boottochten maken rond Mallorca?

Ja, er zijn verschillende boottochten beschikbaar die je meenemen langs de kustlijn van Mallorca, inclusief snorkel- en duikexcursies en zeilavonturen.

Wat zijn de transportmogelijkheden op Mallorca?

Je kunt gebruikmaken van bussen, treinen, taxi’s, en fietsverhuur om je te verplaatsen op het eiland, afhankelijk van je bestemming en voorkeuren.

SNEL NAAR

MEER Spanje
Wat te doen op Gran Canaria? Met 5 tips
5 tips om te doen rond Playa de Las Americas
Wat te doen op Tenerife? Met 5 tips
Wat te doen op Fuerteventura? Met 5 tips

Blader verder

5 tips voor de mooie stad Kopenhagen

5 tips om te doen rond Playa de Las Americas

Boutique Hotel Beekhuizen

Wat te doen op Lanzarote? Met 5 leuke tips!

Wat te doen op Gran Canaria? Met 5 tips

Dolphin Suites en Wellness

De beste skigebieden in Oostenrijk

Wat te doen en te zien in Lissabon?

De 5 mooiste plekken in Turkije

Mar Y Sol Spa & Sport Hotel