Villa Zafarraya

Rolstoelvriendelijke luxe in de Spaanse bergen

Renate
2 oktober 2024

5 minuten

Denk je aan een vakantie in Spanje, dan denk je waarschijnlijk aan zonovergoten stranden, tapas en flamenco. Maar wist je dat het Spaanse binnenland ook geweldige vakantiebestemmingen biedt, vooral voor wie van rust en natuur houdt? Villa Zafarraya, gelegen in het hart van Andalusië, combineert de schoonheid van de bergen met alle gemakken die je nodig hebt voor een rolstoeltoegankelijke vakantie. Van een privézwembad met tillift tot een drempelloze toegang in het hele huis, deze villa zorgt ervoor dat je zonder zorgen kunt genieten van alles wat Andalusië te bieden heeft.

De unieke ligging van Villa Zafarraya

  • Oase van rust: Villa Zafarraya ligt in een rustige, landelijke omgeving, weg van de drukte van de stad. Omringd door bergen en natuur is het de perfecte plek om volledig tot rust te komen. Geen geluiden van verkeer, alleen de wind door de bomen en het gezang van vogels.
  • Toegang tot natuur en cultuur: Ondanks de afgelegen ligging, ben je vanuit de villa in korte tijd in het bruisende Málaga, bekend om zijn musea, stranden en tapasbars. De beroemde stad Granada met het Alhambra ligt op ongeveer anderhalf uur rijden, perfect voor een dagtrip.

Wat maakt Villa Zafarraya rolstoeltoegankelijk?

  • Drempelloze toegang: De villa heeft geen drempels, zodat je gemakkelijk overal kunt komen. Alle kamers bevinden zich op de begane grond en zijn ruim opgezet.
  • Aangepaste badkamer: De badkamers zijn volledig aangepast met inloopdouches, steunen en voldoende ruimte om je in een rolstoel te bewegen. Het zorgt voor comfort en veiligheid tijdens je verblijf.
  • Privézwembad met tillift: Het zwembad bij Villa Zafarraya is niet alleen een plek om af te koelen, maar ook volledig toegankelijk dankzij een tillift die je veilig in en uit het water helpt.
  • Toegankelijke buitenruimtes: Het terras en de tuin zijn voorzien van verharde paden, zodat je ook buiten kunt genieten van het schitterende uitzicht op de bergen.

Lokale activiteiten en bezienswaardigheden

  • Verken het natuurpark El Torcal: Dit bijzondere natuurgebied, bekend om zijn indrukwekkende rotsformaties, ligt op een uur rijden van de villa. Er zijn verschillende wandelroutes waarvan sommige geschikt zijn voor rolstoelgebruikers.
  • Bezoek de Alhambra in Granada: Dit wereldberoemde paleis is gedeeltelijk toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Laat je betoveren door de Moorse architectuur en de prachtige tuinen.
  • Ontdek de historische stad Málaga: Málaga biedt een verscheidenheid aan rolstoeltoegankelijke bezienswaardigheden. Het Picasso Museum, de kathedraal en het Alcazaba-fort zijn allemaal goed toegankelijk.
  • Wandelroutes voor rolstoelgebruikers: In de nabijheid van de villa vind je verschillende paden die geschikt zijn voor rolstoelgebruikers. Deze paden leiden door de serene natuur en bieden adembenemende uitzichten op het Spaanse landschap.

Ontspanning en wellness in Villa Zafarraya

Naast de toegankelijke voorzieningen biedt Villa Zafarraya volop mogelijkheden voor ontspanning. Na een dagje uit kun je genieten van een heerlijke siësta op het schaduwrijke terras, om vervolgens een frisse duik te nemen in het zwembad. De villa beschikt ook over een barbecueplek, ideaal voor een gezellige avond met vrienden of familie.

Voor extra ontspanning kun je een masseur of fysiotherapeut aan huis boeken. Dit is een ideale manier om volledig tot rust te komen en te genieten van een zorgeloze vakantie.

Praktische tips voor een rolstoeltoegankelijke vakantie in Andalusië

  • Huur een rolstoeltoegankelijke auto: Het is handig om een auto te huren die aangepast is voor rolstoelgebruikers. Dit maakt het verkennen van de omgeving een stuk gemakkelijker.
  • Verken rolstoelvriendelijke stranden: Hoewel de villa in het binnenland ligt, ben je binnen een uur aan de kust. Veel stranden in de regio hebben verharde paden en bieden speciale strandrolstoelen aan.
  • Plan je bezoek aan het Alhambra vooraf: Om lange wachttijden te voorkomen en om ervoor te zorgen dat je toegang hebt tot de toegankelijke gedeeltes, is het verstandig om je bezoek aan het Alhambra ruim van tevoren te boeken.
  • Geniet van de lokale keuken: Veel restaurants in de omgeving zijn rolstoeltoegankelijk. Probeer de lokale specialiteiten zoals gazpacho, paella en churros.

Lees ook onze blogs over andere accommodaties

Veelgestelde vragen

Is het zwembad van Villa Zafarraya echt volledig rolstoeltoegankelijk?

Ja, het zwembad is uitgerust met een tillift, waardoor het volledig toegankelijk is voor mensen met een mobiliteitsbeperking.

Hoe ver is de villa van de dichtstbijzijnde stad?

De villa ligt op ongeveer 45 minuten rijden van Málaga, een bruisende stad met rolstoeltoegankelijke bezienswaardigheden.

Zijn er extra hulpmiddelen beschikbaar in de villa?

Ja, op aanvraag kunnen er extra hulpmiddelen worden geleverd, zoals een douchestoel of tillift.

Is het mogelijk om boodschappen te laten bezorgen bij de villa?

Ja, er zijn supermarkten in de buurt die boodschappen aan huis leveren, zodat je niet de deur uit hoeft.

Kun je dagtrips maken naar andere steden vanuit de villa?

Zeker, steden zoals Málaga, Granada en Córdoba zijn gemakkelijk bereikbaar vanuit Villa Zafarraya.

Heeft de villa airconditioning?

Ja, de villa is uitgerust met airconditioning, ideaal tijdens de warme zomers in Andalusië.

Zijn huisdieren toegestaan in Villa Zafarraya?

Dit kan in overleg met de verhuurder. Het is altijd goed om dit vooraf te checken.

SNEL NAAR

MEER Spanje
Wat te doen op Mallorca? Met 5 tips
Wat te doen op Gran Canaria? Met 5 tips
5 tips om te doen rond Playa de Las Americas
Wat te doen op Tenerife? Met 5 tips

Blader verder

Top 5 bestemmingen voor in de lente periode

10 redenen waarom je naar de Nederlandse Antillen wil

Wat te doen in Boedapest? Met 5 tips

Avontuurlijke activiteiten in Costa Rica

Aangepaste accommodaties in het mooie Griekenland

Mar Y Sol Spa & Sport Hotel

De 5 beste stranden van Bali

Guesthouse de Eland

5 dingen om te doen in Warschau

Rolstoelaangepaste campings