Mar Y Sol Spa & Sport Hotel

Rolstoeltoegankelijkheid op Tenerife

Leon van Zijl
18 juli 2024

5 minuten

Welkom bij het Mar Y Sol Spa & Sport Hotel, een verborgen schat in Los Cristianos, Tenerife. Dit hotel is niet zomaar een verblijfplaats; het is een bestemming die al je zintuigen prikkelt en je een unieke vakantie-ervaring biedt.

De ligging

Mar Y Sol Spa & Sport Hotel ligt in het zonnige Los Cristianos, een populaire badplaats aan de zuidkust van Tenerife, Spanje. Los Cristianos staat bekend om zijn prachtige stranden, het milde klimaat het hele jaar door, en de levendige promenade met tal van winkels, cafés en restaurants. Het hotel ligt op loopafstand van het strand en het bruisende stadscentrum, wat het de ideale uitvalsbasis maakt voor zowel ontspanning als het verkennen van de omgeving. Met nabijgelegen bezienswaardigheden zoals het beroemde Siam Park en de pittoreske haven van Los Cristianos, is er altijd iets te doen voor bezoekers van alle leeftijden.

Over Mar Y Sol Spa & Sport Hotel

Mar Y Sol Tenerife is een uniek resort dat zich richt op gasten met mobiliteitsbeperkingen en speciale behoeften. Het hotel is ontworpen met volledige toegankelijkheid in gedachten, waardoor het een uitstekende keuze is voor reizigers die extra zorg en ondersteuning nodig hebben. Het staat bekend om zijn warme gastvrijheid, aandacht voor detail, en hoogwaardige diensten die gericht zijn op welzijn en ontspanning. Het hotel biedt een rustige en serene sfeer, perfect voor een ontspannen vakantie, terwijl het toch in de buurt ligt van de levendige hotspots van Tenerife. Mar Y Sol is ook beroemd om zijn uitstekende sport- en revalidatiefaciliteiten, wat het populair maakt bij sporters en mensen die fysiotherapie nodig hebben.

Eenvoudig reizen naar Tenerife: Met een vliegtijd van ongeveer 4 uur vanuit Nederland is Tenerife gemakkelijk te bereiken. De luchthaven Tenerife Zuid ligt op slechts 15 minuten rijden van het hotel en biedt diverse aangepaste transportopties voor rolstoelgebruikers. Het eiland heeft een goed ontwikkeld openbaar vervoerssysteem en er zijn veel taxidiensten met aangepaste voertuigen beschikbaar. Engels wordt veel gesproken op het eiland, waardoor communicatie eenvoudig is.

De kamers

De kamers van Mar Y Sol Spa & Sport Hotel zijn speciaal ontworpen om comfort en toegankelijkheid te combineren. Het hotel biedt verschillende soorten kamers, waaronder studio’s, eenkamer- en tweekamerappartementen, die allemaal volledig zijn aangepast voor rolstoelgebruikers. De kamers zijn voorzien van brede deuropeningen, roll-in douches, en ondersteunende handgrepen, waardoor gasten met mobiliteitsproblemen zich gemakkelijk kunnen bewegen. Bovendien zijn de kamers ruim, licht en voorzien van moderne voorzieningen zoals airconditioning, een kitchenette, een flatscreen-tv, en een privébalkon of terras met uitzicht op de tuin, het zwembad, of de zee. Dit biedt een comfortabele en veilige omgeving voor iedereen.

Erop uit!

Facilliteiten en hulpmiddelen

Mar Y Sol Spa & Sport Hotel biedt een breed scala aan faciliteiten die gericht zijn op welzijn, ontspanning en sportieve activiteiten. Het hotel beschikt over meerdere verwarmde zwembaden, die zijn uitgerust met liften en toegankelijke hellingen voor rolstoelgebruikers. Er zijn ook fitnessruimtes, een spa met een uitgebreide keuze aan behandelingen, en een fysiotherapiecentrum met professionele therapeuten die zich richten op revalidatie en sporttherapie. Gasten kunnen genieten van een breed scala aan hulpmiddelen en aanpassingen, zoals tilliften, opvouwbare rolstoelen, elektrische scooters, en speciale stoelen voor de zwembaden.

Wellness

Excursies en activiteiten in de omgeving

Los Cristianos en de omgeving van het Mar Y Sol Spa & Sport Hotel bieden tal van activiteiten en excursies voor avontuurlijke reizigers en natuurliefhebbers. Gasten kunnen deelnemen aan boottochten vanuit de nabijgelegen haven, waaronder walvis- en dolfijnenexcursies. Voor degenen die graag de natuurlijke schoonheid van Tenerife willen ontdekken, zijn er excursies naar de indrukwekkende vulkaan El Teide, het hoogste punt van Spanje, en het nabijgelegen nationaal park. Ook zijn er mogelijkheden voor watersporten zoals kajakken, duiken en snorkelen. Andere populaire uitstapjes zijn een bezoek aan Siam Park, een van Europa’s grootste waterparken, en Loro Parque, een dierentuin en aquarium van wereldklasse.

Sport en spel

Ontdekking: Culturele excursies
Een verblijf in Mar Y Sol is niet compleet zonder een culturele ontdekkingstocht. Het hotel biedt diverse excursies aan, zoals een bezoek aan de historische stad Santa Cruz, waar je kunt genieten van de lokale markten en musea. Voor natuurliefhebbers is een excursie naar de Pico del Teide, de hoogste berg van Spanje, een must. De rolstoelaangepaste paden en liften maken dit avontuur toegankelijk voor iedereen.

Avond: Culinaire verwennerij

De avonden bij Mar Y Sol zijn een culinair feest. Het restaurant van het hotel biedt een uitgebreide menukaart met lokale specialiteiten en internationale gerechten. Geniet van een diner bij kaarslicht op het terras, met uitzicht op de ondergaande zon en de kalme zee. De chefs zijn zeer attent op speciale dieetwensen, waardoor elke gast kan genieten van een zorgeloze maaltijd.

Mar Y Sol Spa & Sport Hotel biedt een unieke combinatie van comfort, toegankelijkheid en avontuur. Geniet van luxe accommodaties, wellnessfaciliteiten en rolstoelvriendelijke activiteiten in het hart van Los Cristianos, Tenerife. De warme gastvrijheid en strategische ligging maken het de ideale bestemming voor een onvergetelijke vakantie. Ontdek de schoonheid van Tenerife vanuit deze toegankelijke en gastvrije uitvalsbasis en geniet van een zorgeloze en plezierige reiservaring.

Lees ook de andere blogs over accommodaties

Handige informatie over dit verblijf

Wat is Mar Y Sol Spa & Sport Hotel?

Het is een uniek hotel in Los Cristianos, Tenerife, dat zich specifiek richt op gasten met mobiliteitsproblemen of andere speciale behoeften. Het hotel biedt een breed scala aan aangepaste accommodaties en diensten, evenals uitgebreide gezondheids- en sportfaciliteiten. Het is ontworpen om toegankelijkheid en comfort te bieden aan alle gasten, met voorzieningen zoals rolstoeltoegankelijke kamers, liften, en aangepaste zwembaden.

Waar ligt het hotel?

Mar Y Sol Spa & Sport Hotel ligt in de populaire badplaats Los Cristianos, aan de zuidkust van Tenerife, Spanje. Los Cristianos staat bekend om zijn prachtige stranden, levendige promenade en diverse eetgelegenheden. Het hotel ligt op loopafstand van het strand en het stadscentrum, wat het een ideale locatie maakt voor zowel ontspanning als verkenning van de omgeving.

Is Mar Y Sol Spa & Sport Hotel geschikt voor mensen met een beperking?

Ja, Mar Y Sol Spa & Sport Hotel is speciaal ontworpen om volledig toegankelijk te zijn voor mensen met mobiliteitsproblemen. Alle kamers en faciliteiten zijn aangepast met brede deuropeningen, roll-in douches, beugels en andere noodzakelijke voorzieningen. Het hotel biedt ook diverse hulpmiddelen zoals rolstoelen, tilliften en andere mobiliteitshulpmiddelen om de gasten te ondersteunen.

Wat zijn de in- en uitchecktijden?

Inchecken bij Mar Y Sol Spa & Sport Hotel is mogelijk vanaf 14:00 uur, en uitchecken moet voor 11:00 uur. Het hotel biedt flexibele opties voor vroeg inchecken of laat uitchecken, afhankelijk van beschikbaarheid.

Heeft het hotel een zwembad?

Ja, Mar Y Sol Spa & Sport Hotel heeft meerdere verwarmde zwembaden, inclusief aangepaste toegang voor rolstoelgebruikers met tilliften en ondiepe gedeelten. Het zwembadgebied is volledig toegankelijk en biedt voldoende ruimte voor zowel ontspanning als therapieën.

Is er WiFi beschikbaar?

Ja, er is gratis WiFi beschikbaar in het hele hotel, inclusief kamers, gemeenschappelijke ruimtes en het zwembadgedeelte.

Hoe ver is Mar Y Sol van het strand?

Het hotel ligt op ongeveer 500 meter van het strand van Los Cristianos, wat het gemakkelijk bereikbaar maakt voor gasten.

SNEL NAAR

MEER Spanje
Wat te doen op Mallorca? Met 5 tips
Wat te doen op Gran Canaria? Met 5 tips
5 tips om te doen rond Playa de Las Americas
Wat te doen op Tenerife? Met 5 tips

Blader verder

Guesthouse de Eland

Rolstoeltoegankelijkheid in Azië: landen en bestemmingen

Bezoek deze 5 steden in Zweden

Wat te doen op Gran Canaria? Met 5 tips

De beste stedentrips voor een budget

Aangepaste villa’s in Spanje

Wat te doen in Marokko? Met 5 tips

Wat te doen en te zien in Lissabon?

Accommodaties met een strandrolstoel

10 redenen waarom je naar de Nederlandse Antillen wil