Wat is er te doen in Marmaris?

Ontdek de charme van Marmaris

Renate
17 juli 2024

5 minuten

Marmaris, gelegen aan de zuidwestkust van Turkije, is een populaire vakantiebestemming die bekend staat om zijn prachtige stranden, levendige nachtleven en historische bezienswaardigheden. Of je nu op zoek bent naar ontspanning, avontuur of culturele ontdekkingen, Marmaris heeft voor ieder wat wils. De stad biedt een mix van moderne voorzieningen en traditionele charme, waardoor het een ideale bestemming is voor een onvergetelijke vakantie. Hier zijn vijf tips voor Marmaris die je niet mag missen tijdens je bezoek.

#1 Verken de oude stad en het kasteel

De oude stad van Marmaris, met zijn smalle straatjes en traditionele architectuur, biedt een fascinerende kijk op het verleden van de stad. Het Kasteel van Marmaris, dat dateert uit de tijd van Alexander de Grote, is een van de belangrijkste bezienswaardigheden. Het kasteel biedt een prachtig uitzicht over de baai en herbergt een museum met een collectie archeologische vondsten. Het kasteel en de oude stad zijn gedeeltelijk toegankelijk voor rolstoelgebruikers, met verharde paden en enkele aanpassingen bij de ingangen. Dit gebied is perfect voor een ontspannen wandeling en om de historische sfeer van Marmaris te ervaren.

#2 Geniet van het strand en de boulevard

De stranden van Marmaris zijn beroemd om hun schone zand en kristalhelder water. Het belangrijkste strand van Marmaris, langs de boulevard, biedt tal van faciliteiten, waaronder strandstoelen, parasols, en een breed scala aan watersporten. De boulevard is goed toegankelijk voor rolstoelgebruikers, met brede, verharde paden en aangepaste toiletten. Langs de boulevard vind je ook tal van restaurants, cafés en winkels, waardoor het de perfecte plek is om te ontspannen en te genieten van het uitzicht op de Middellandse Zee.

Marmaris, gelegen aan de Lycische kust, is een van de meest bezochte toeristische bestemmingen in Turkije. De stad staat bekend om zijn pittoreske haven, levendige nachtleven en uitstekende jachthavens. Met een mild mediterraan klimaat biedt Marmaris het hele jaar door aangename temperaturen, wat het een ideale bestemming maakt voor zon- en strandliefhebbers. De stad heeft een breed scala aan accommodaties, variërend van luxe resorts tot budgetvriendelijke hotels, en is steeds meer gericht op toegankelijk toerisme, met verbeterde infrastructuur en faciliteiten voor mensen met een mobiliteitsbeperking.

#3 Maak een boottocht naar de nabijgelegen eilanden

Een van de beste manieren om de schoonheid en de omliggende gebieden te ontdekken, is door een boottocht te maken. Er zijn tal van dagtochten beschikbaar die je meenemen naar prachtige eilanden, verborgen baaien en afgelegen stranden. Populaire bestemmingen zijn het Cleopatra-eiland, bekend om zijn fijne zand en turquoise wateren, en het Paradise-eiland, een perfecte plek om te snorkelen en te zwemmen. Veel touroperators bieden aangepaste boten en faciliteiten voor rolstoelgebruikers, zodat iedereen van deze avontuurlijke uitstapjes kan genieten.

#4 Bezoek de wekelijkse markt

De wekelijkse markt, die elke donderdag plaatsvindt, is een levendige en kleurrijke ervaring. Hier kun je een breed scala aan lokale producten vinden, van verse groenten en fruit tot kruiden, kleding en handgemaakte souvenirs. De markt is een geweldige plek om de lokale cultuur en tradities te ervaren en om te onderhandelen over de prijs van unieke items. Hoewel de markt druk kan zijn, zijn er verharde paden en aangepaste voorzieningen beschikbaar, waardoor het ook toegankelijk is voor mensen met een mobiliteitsbeperking.

#5 Ontdek de natuur in het Marmaris Nationaal Park

Het Marmaris Nationaal Park biedt een prachtige ontsnapping aan de drukte van de stad. Dit uitgestrekte natuurgebied is perfect voor wandelaars en natuurliefhebbers, met goed gemarkeerde paden die door dennenbossen, langs watervallen en over heuvels met adembenemende uitzichten lopen. Het park biedt ook picknickplaatsen en rustpunten, waardoor het een ideale plek is voor een dagje uit in de natuur. De paden zijn deels toegankelijk voor rolstoelgebruikers, met verharde routes en aangepaste faciliteiten. Geniet van de rust en de natuurlijke schoonheid van dit prachtige park.

Marmaris is een veelzijdige bestemming die voor iedereen iets te bieden heeft, of je nu op zoek bent naar ontspanning, avontuur of culturele ontdekkingen. Van het verkennen van de historische oude stad en het kasteel, genieten van de prachtige stranden en de boulevard, tot het ontdekken van de natuurlijke schoonheid van het nationaal park, er is altijd iets te doen. Met de toenemende aandacht voor toegankelijkheid kunnen ook mensen met een mobiliteitsbeperking volop genieten van alles wat deze prachtige stad te bieden heeft. Plan je reis en ontdek de vele schatten van deze betoverende bestemming.

Lees ook onze andere blogs

Veelgestelde vragen

Wat zijn de topbezienswaardigheden in Marmaris?

Marmaris biedt een breed scala aan bezienswaardigheden en activiteiten. De Marmaris Marina is een levendig gebied vol met restaurants, cafés, en winkels, met uitzicht op luxe jachten en een prachtige kustlijn. Het Marmaris Kasteel, dat dateert uit de Ottomaanse tijd, biedt historische tentoonstellingen en een panoramisch uitzicht over de stad. Andere hoogtepunten zijn de Grote Bazaar, waar je een verscheidenheid aan lokale producten, kruiden, en souvenirs kunt kopen, en Icmeler Beach, bekend om zijn kristalheldere water en zachte zandstranden.

Wat maakt de Marmaris Marina bijzonder?

De Marmaris Marina is een van de grootste en meest moderne jachthavens aan de Egeïsche kust van Turkije en biedt een geweldige plek om te ontspannen en te genieten van de zee. De Marina biedt talloze eetgelegenheden, bars, en boetieks, evenals een prachtig uitzicht op de bergen en het turquoise water. Het is ook een startpunt voor verschillende boottochten, waaronder dagtochten naar nabijgelegen eilanden en baaien.

Zijn er boottochten beschikbaar vanuit Marmaris?

Ja, er zijn verschillende boottochten beschikbaar, zoals dagtochten naar het eiland Cleopatra, bootfeesten, en cruises langs de kustlijn.

Wat zijn de beste stranden in Marmaris?

Icmeler Beach, Marmaris Urban Beach en Cleopatra Beach zijn populaire stranden met helder water en zachte zandstranden.

Wat voor soort watersporten zijn er beschikbaar?

Het is een hotspot voor watersporten. Populaire activiteiten zijn jetskiën, parasailen, duiken, snorkelen, en stand-up paddleboarding. Voor de avontuurlijke reiziger biedt Marmaris ook mogelijkheden voor kitesurfen en windsurfen. Er zijn veel bedrijven langs de kust die apparatuur verhuren en lessen aanbieden voor beginners.

Kun je een dagtocht maken naar Dalyan vanuit Marmaris?

Ja, een dagtocht naar Dalyan is een populaire excursie. Deze tour biedt de mogelijkheid om de beroemde modderbaden van Dalyan te ervaren, waarvan wordt gezegd dat ze verjongende eigenschappen hebben. Je kunt ook een boottocht maken langs de Lycische Koningsgraven die in de kliffen zijn uitgehouwen, en ontspannen op het Iztuzu-strand, dat bekend staat als de broedplaats van de bedreigde Caretta Caretta-schildpad.

Wat zijn enkele avontuurlijke activiteiten in Marmaris?

Jeep-safari’s, quadrijden in de bergen, en diepzeevissen zijn avontuurlijke activiteiten die populair zijn in Marmaris.

SNEL NAAR

MEER Turkije
De 5 mooiste plekken in Turkije

Blader verder

Wat te doen op Lanzarote? Met 5 leuke tips!

10 tips voor zonnige winterbestemmingen

Bezoek deze 5 steden in Zweden

5 tips voor de mooie stad Kopenhagen

5 dingen om te doen in het mooie Cyprus

Wat te zien en te doen in het prachtige Malta

In een rolstoel naar Parijs

Top 5 bestemmingen voor in de lente periode

Top 10 rolstoeltoegankelijke steden in Europa

Mar Y Sol Spa & Sport Hotel