Wat is er te doen in Praag?

Ontdek de magie van Praag

Renate
17 juli 2024

5 minuten

Praag, de hoofdstad van Tsjechië, is een stad die doordrenkt is van geschiedenis, cultuur en betoverende architectuur. Met zijn sprookjesachtige kastelen, charmante geplaveide straatjes en bruisende pleinen, biedt Praag een unieke reiservaring. Of je nu geïnteresseerd bent in historische bezienswaardigheden, moderne kunst of gewoon wilt genieten van de sfeer van de stad, Praag heeft voor iedereen iets te bieden. Hier zijn vijf dingen die je niet mag missen tijdens je bezoek aan deze fascinerende stad.

#1 Ontdek het dansende huis

Het Dansende Huis, of Tančící dům in het Tsjechisch, is een van de meest opvallende moderne gebouwen in Praag. Dit unieke bouwwerk, ontworpen door de architecten Vlado Milunić en Frank Gehry, lijkt te dansen en is een prachtig voorbeeld van deconstructivistische architectuur. Het Dansende Huis herbergt een kunstgalerie, een restaurant en een prachtig dakterras met een panoramisch uitzicht over de stad. Het gebouw is volledig toegankelijk voor rolstoelgebruikers, met liften en brede gangen. Een bezoek aan het Dansende Huis biedt een interessant contrast met de historische architectuur van de stad en is een must-see voor liefhebbers van moderne kunst en design.

#2 Wandel over de Karelbrug

De Karelbrug, een van de oudste en mooiste bruggen van Europa, verbindt de Oude Stad met de wijk Malá Strana. Deze historische brug, gebouwd in de 14e eeuw, is versierd met 30 barokke standbeelden en biedt een prachtig uitzicht op de rivier de Moldau en de stad. De brug is een populaire plek voor kunstenaars, straatmuzikanten en toeristen. Hoewel de kasseien op de brug een uitdaging kunnen zijn voor rolstoelgebruikers, zijn er delen die redelijk goed toegankelijk zijn. Geniet van de levendige sfeer en de adembenemende uitzichten terwijl je over deze iconische brug wandelt.

Praag, ook wel de “Stad van Honderd Torens” genoemd, is een van de meest bezochte steden in Europa. De stad combineert een rijke geschiedenis met een moderne en levendige cultuur. Praag staat bekend om zijn goed bewaarde middeleeuwse architectuur, bruisende pleinen en gezellige cafés. De stad biedt een breed scala aan musea, theaters en kunstgalerijen, evenals tal van festivals en evenementen het hele jaar door. Praag is ook steeds beter toegankelijk voor mensen met een mobiliteitsbeperking, met verbeterde infrastructuur en toegankelijke openbaar vervoersopties.

#3 Ontdek het Oude Stadsplein

Het Oude Stadsplein, het hart van de historische wijk van Praag, is omringd door prachtige gotische en barokke gebouwen. Hier vind je de beroemde Astronomische Klok, die elk uur toeristen trekt met zijn parade van figuren. Bezoek de Týnkerk, het Stadhuis en de vele gezellige terrassen en winkels rondom het plein. Het plein is goed toegankelijk voor rolstoelgebruikers, met brede, verharde paden en aangepaste ingangen bij de belangrijkste bezienswaardigheden. Het Oude Stadsplein is de perfecte plek om de sfeer van het middeleeuwse Praag op te snuiven.

#4 Verken de Joodse wijk Josefov

Josefov, de oude Joodse wijk van Praag, is rijk aan geschiedenis en cultuur. Bezoek het Joods Museum, de Oude Joodse Begraafplaats en de synagogen die een indrukwekkend beeld geven van de Joodse gemeenschap in Praag door de eeuwen heen. De wijk biedt ook tal van cafés, restaurants en boetiekjes. Veel van de historische locaties zijn toegankelijk voor rolstoelgebruikers, met verharde paden en aangepaste ingangen. Een bezoek aan Josefov is een diepgaande en ontroerende ervaring die inzicht geeft in de rijke Joodse erfenis van Praag.

#5 Geniet van het uitzicht vanaf Petřín Heuvel

De Petřín Heuvel, gelegen in het hart van de stad, biedt een prachtig panoramisch uitzicht over de stad. Neem de kabelbaan naar de top en bezoek de Petřín-uitkijktoren, die doet denken aan een miniatuurversie van de Eiffeltoren. De heuvel is ook de thuisbasis van prachtige tuinen, een rozentuin en het Spiegelpaleis. De kabelbaan en de belangrijkste paden op de heuvel zijn toegankelijk voor rolstoelgebruikers, waardoor iedereen kan genieten van het adembenemende uitzicht en de rustige omgeving.

Praag is een stad vol geschiedenis, cultuur en schoonheid, waar je tal van fascinerende bezienswaardigheden en activiteiten kunt ontdekken. Of je nu de indrukwekkende Prager Burcht bezoekt, over de iconische Karelbrug wandelt of de rijke Joodse erfenis in Josefov verkent, er is altijd iets te zien en te doen in deze betoverende stad. Met de toenemende aandacht voor toegankelijkheid kunnen ook mensen met een mobiliteitsbeperking volop genieten van alles wat de stad te bieden heeft. Plan je reis naar Praag en ontdek de vele schatten van deze prachtige stad.

Lees ook onze andere blogs

Antwoorden op veelgestelde vragen

Wat maakt de Praagse Burcht zo bijzonder?

De Praagse Burcht is een van de grootste kastelen ter wereld en een van de meest bezochte bezienswaardigheden in Praag. Het is niet alleen een kasteel, maar een complex van paleizen, kerken, binnenplaatsen en tuinen die dateren uit verschillende periodes in de geschiedenis. Hoogtepunten zijn de Sint-Vituskathedraal, een gotisch meesterwerk, het Oude Koninklijk Paleis, de Sint-Jorisbasiliek, en het charmante Gouden Straatje met zijn kleine, kleurrijke huisjes. Vanaf de Praagse Burcht heb je ook een spectaculair uitzicht over de stad en de rivier de Moldau.

Wat is er te zien op het Oude Stadsplein van Praag?

Het Oude Stadsplein (Staroměstské náměstí) is het historische hart van Praag en een populaire plek om de sfeer van de stad te absorberen. Het plein herbergt de beroemde Astronomische Klok, die elk uur een middeleeuwse show biedt met bewegende figuren. De gotische Týnkerk en het Stadhuis van de Oude Stad zijn ook iconische bezienswaardigheden. Het plein is omringd door prachtige historische gebouwen en biedt talloze cafés en restaurants waar je kunt genieten van lokale gerechten terwijl je de drukte van het plein observeert.

Kun je de Karelsbrug te voet oversteken?

Ja, de Karelsbrug is een voetgangersbrug vol met standbeelden, kunstenaars, muzikanten en biedt een prachtig uitzicht over de rivier de Moldau.

Wat zijn enkele gezinsvriendelijke activiteiten?

Praag biedt veel gezinsvriendelijke activiteiten die geschikt zijn voor alle leeftijden. De Praagse Zoo, een van de beste dierentuinen ter wereld, biedt een groot aantal diersoorten en interactieve tentoonstellingen. Een boottocht op de Moldau biedt een ontspannende manier om de stad vanaf het water te zien, inclusief het passeren van de Karelsbrug en de Praagse Burcht. Het Nationale Technische Museum biedt interactieve tentoonstellingen over wetenschap en technologie en is zowel voor kinderen als volwassenen boeiend.

Hoe lang moet ik uittrekken om Praag te verkennen?

Drie tot vier dagen is meestal voldoende om de belangrijkste bezienswaardigheden van Praag te verkennen.

Kun je een rondleiding krijgen in de Praagse Burcht?

Ja, er zijn verschillende rondleidingen beschikbaar die bezoekers door de hoogtepunten van de Praagse Burcht leiden.

Wat is de beste tijd voor een bezoek?

De lente (maart tot mei) en de herfst (september tot november) zijn de beste tijden om Praag te bezoeken. Tijdens deze periodes zijn de temperaturen mild en de toeristenmassa’s kleiner, waardoor je meer kunt genieten van de stad. De lente biedt prachtige bloesems en festiviteiten, terwijl de herfst bekend staat om zijn kleurrijke bladeren en het Oktoberfest-seizoen.

SNEL NAAR

Blader verder

Top 5 bestemmingen voor in de lente periode

De beste reistips voor New York

Wat te doen op Lanzarote? Met 5 leuke tips!

5 tips voor het ontdekken van Havana

5 dingen om te doen in Warschau

De 5 mooiste plekken in Turkije

Culinaire avonturen in Zuid-Afrika: Top 5 eetervaringen

15 aangepaste en kindvriendelijke verblijven in Spanje

Dolphin Suites en Wellness

Accommodaties met een strandrolstoel