De beste skigebieden in Oostenrijk

Geniet van de ultieme wintersportervaring in Oostenrijk

Renate
17 juli 2024

5 minuten

Oostenrijk staat bekend om zijn spectaculaire Alpen, prachtige landschappen en uitstekende skigebieden. Of je nu een ervaren skiër bent of voor het eerst de pistes betreedt, Oostenrijk biedt voor iedereen een perfecte wintersportervaring. Veel skigebieden zijn tegenwoordig goed uitgerust voor mensen met een mobiliteitsbeperking, waardoor iedereen van de winterpret kan genieten. Hier zijn vijf van de beste skigebieden in Oostenrijk die je niet mag missen.

#1 St. Anton am Arlberg

St. Anton am Arlberg is een van de bekendste en meest populaire skigebieden in Oostenrijk. Dit gebied staat bekend om zijn uitgebreide netwerk van pistes en uitstekende off-piste mogelijkheden. Met meer dan 300 kilometer aan pistes is er voor elk niveau skiër iets te vinden. St. Anton biedt ook diverse faciliteiten voor mensen met een mobiliteitsbeperking, waaronder aangepaste liften en speciale ski- en snowboardlessen. Daarnaast vind je in het dorp tal van après-ski mogelijkheden, restaurants en winkels die goed toegankelijk zijn.

#2 Kitzbühel

Kitzbühel is een charmant skigebied dat wereldberoemd is om zijn jaarlijkse Hahnenkammrennen, een van de meest uitdagende skiraces ter wereld. Dit gebied biedt meer dan 230 kilometer aan pistes, variërend van eenvoudige oefenhellingen tot uitdagende afdalingen. Kitzbühel heeft een uitstekende infrastructuur voor rolstoelgebruikers, met aangepaste skiliften, rolstoelvriendelijke accommodaties en speciale skimogelijkheden voor mensen met een beperking. De historische stad Kitzbühel biedt ook een sfeervolle omgeving met veel winkels, cafés en restaurants.

Oostenrijk is een van de topbestemmingen voor wintersportliefhebbers, dankzij de indrukwekkende Alpen, uitstekende sneeuwcondities en moderne faciliteiten. De skigebieden variëren van grote, wereldberoemde resorts tot kleinere, gezellige dorpen. Veel skigebieden hebben geïnvesteerd in toegankelijkheid, met aangepaste liften, rolstoelvriendelijke accommodaties en speciale skimogelijkheden voor mensen met een mobiliteitsbeperking. Dit maakt Oostenrijk een ideale bestemming voor iedereen die van wintersport houdt.

#3 Sölden

Sölden is een dynamisch skigebied dat bekend staat om zijn sneeuwzekerheid en moderne faciliteiten. Het gebied beschikt over twee gletsjers en meer dan 150 kilometer aan pistes. Sölden biedt ook tal van voorzieningen voor rolstoelgebruikers, waaronder aangepaste skiliften en rolstoelvriendelijke accommodaties. Het dorp zelf heeft een levendige après-ski scene en veel restaurants en winkels die goed toegankelijk zijn. Sölden is ook beroemd om zijn jaarlijkse World Cup ski-evenementen, die een spectaculair gezicht bieden.

#4 Zell am See-Kaprun

Zell am See-Kaprun is een prachtig skigebied dat bekend staat om zijn schilderachtige uitzichten op de Zeller See en de omliggende bergen. Het gebied biedt meer dan 130 kilometer aan pistes, evenals de gletsjer van de Kitzsteinhorn, die het hele jaar door skiën mogelijk maakt. Zell am See-Kaprun heeft een uitstekende toegankelijkheid, met aangepaste liften, rolstoelvriendelijke accommodaties en speciale skicursussen voor mensen met een beperking. Naast skiën kun je hier ook genieten van andere winteractiviteiten zoals langlaufen en sneeuwschoenwandelen.

#5 Ischgl

Ischgl is een trendy skigebied dat bekend staat om zijn uitstekende pistes en levendige après-ski scene. Met meer dan 200 kilometer aan pistes biedt Ischgl voor elk wat wils, van brede blauwe pistes tot uitdagende zwarte afdalingen. Het gebied is goed uitgerust voor rolstoelgebruikers, met aangepaste skiliften en rolstoelvriendelijke accommodaties. Ischgl staat ook bekend om zijn jaarlijkse Top of the Mountain concerten, waar internationale artiesten optreden op een spectaculaire locatie in de sneeuw.

Oostenrijk biedt een breed scala aan skigebieden die perfect zijn voor wintersportliefhebbers van alle niveaus. Van de uitdagende pistes van St. Anton am Arlberg en Kitzbühel tot de sneeuwzekere gletsjers van Sölden en Zell am See-Kaprun, er is voor iedereen iets te vinden. Dankzij de groeiende aandacht voor toegankelijkheid kunnen ook mensen met een mobiliteitsbeperking volop genieten van de prachtige winterlandschappen en de bruisende skigebieden. Plan je skivakantie naar Oostenrijk en ervaar de ultieme wintersportervaring in een van de beste skigebieden ter wereld.

Lees ook onze andere blogs

Veelgestelde vragen

Wat maakt St. Anton een van de beste skigebieden?

St. Anton am Arlberg staat wereldwijd bekend als een van de beste skigebieden voor ervaren skiërs en avontuurlijke snowboarders. Het biedt uitdagende pistes, uitgebreide off-piste mogelijkheden, en een levendig après-ski leven dat het tot een favoriete bestemming maakt onder jongeren en feestgangers. Het skigebied heeft meer dan 300 km aan pistes en 200 km aan off-piste terrein, waardoor het een van de grootste en meest gevarieerde skigebieden in Oostenrijk is. Bovendien heeft St. Anton een modern liftsysteem en faciliteiten van topklasse, waardoor het een perfecte mix biedt van sportieve uitdaging en ontspanning.

Wat zijn de ski-opties in Kitzbühel?

Kitzbühel biedt een mix van makkelijke tot uitdagende pistes, luxe accommodaties, en het beroemde Hahnenkammrennen.

Hoe is het après-ski leven in Ischgl?

Ischgl staat bekend om zijn uitbundige après-ski-scene en wordt vaak de Ibiza van de Alpen genoemd. Het biedt tal van bars, clubs en bergrestaurants die levendige feesten en concerten organiseren direct op de pistes, vaak met optredens van internationaal bekende artiesten. De combinatie van uitstekende skicondities met bruisende après-ski-mogelijkheden maakt Ischgl een favoriet onder zowel jongere skiërs als volwassenen die houden van een sociale skivakantie.

Wat is de beste tijd om te skiën in Oostenrijk?

De beste tijd is van december tot maart, wanneer de sneeuwcondities meestal optimaal zijn.

Zijn er wintersporten naast skiën in Oostenrijk?

Ja, snowboarden, rodelen, schaatsen, langlaufen, en sneeuwschoenwandelen zijn populaire activiteiten.

Wat zijn enkele verborgen skigebieden in Oostenrijk?

Naast de bekende skigebieden zijn er ook minder bekende, maar uitstekende skigebieden in Oostenrijk die vaak minder druk en meer betaalbaar zijn. Damüls-Mellau in het Bregenzerwald biedt een gevarieerd skiterrein met uitstekende sneeuwcondities. Warth-Schröcken, verbonden met het grotere skigebied van Lech-Zürs, biedt een minder druk alternatief met toegang tot hetzelfde geweldige skigebied. Voor degenen die een authentieke Oostenrijkse skibeleving zonder de drukte zoeken, zijn deze verborgen juweeltjes een geweldige keuze.

Wat zijn de beste skigebieden voor beginners in Oostenrijk?

Voor beginners zijn er in Oostenrijk tal van skigebieden die perfect zijn om de basisvaardigheden van het skiën onder de knie te krijgen. Obergurgl-Hochgurgl biedt breed scala aan blauwe pistes en een uitstekende skischool, en wordt vaak beschouwd als een van de meest vriendelijke resorts voor beginners. SkiWelt Wilder Kaiser-Brixental, een van de grootste skigebieden in Oostenrijk, biedt een groot aantal gemakkelijke pistes en oefenterreinen, waardoor het een uitstekende keuze is voor zowel beginners als gezinnen met jonge kinderen.

SNEL NAAR

Blader verder

Wat is er te doen in Marmaris?

Wat te zien en te doen in het prachtige Malta

C&A Apartments op Cyprus

HD Parque Cristóbal: Een eilandavontuur voor iedereen

Adembenemende hoogtepunten: Top 5 bekende bergen in Zwitserland

Handige informatie om te weten voordat je naar Kenia gaat

Wat te doen in Madrid? Met 5 tips

Rolstoelaangepaste campings

Bezoek deze 5 steden in Zweden

Een roadtrip door Canada