De 5 beste stranden van Bali

Ontdek de paradijselijke stranden van Bali

Renate
17 juli 2024

5 minuten

Bali, een van de mooiste eilanden van Indonesië, staat bekend om zijn adembenemende stranden, weelderige groene landschappen en levendige cultuur. Of je nu op zoek bent naar ontspanning, avontuur of gewoon wilt genieten van de zon, Bali biedt een breed scala aan stranden die voor ieder wat wils hebben. Hier zijn de vijf beste stranden van Bali die je niet mag missen.

#1 Kuta Beach

Kuta Beach is een van de bekendste stranden van Bali en trekt jaarlijks duizenden toeristen. Dit strand is beroemd om zijn levendige sfeer, prachtige zonsondergangen en uitstekende surfmogelijkheden. Kuta Beach is goed toegankelijk voor rolstoelgebruikers, met verharde paden en diverse faciliteiten zoals aangepaste toiletten en strandstoelen. Geniet van een dagje zonnebaden, neem een surfles of wandel langs de boulevard en ontdek de vele winkels en restaurants. De nabijgelegen beach clubs en bars bieden een geweldige plek om te ontspannen met een drankje terwijl je geniet van livemuziek en entertainment.

#2 Sanur Beach

Sanur Beach biedt een rustige en ontspannen sfeer, ideaal voor gezinnen en reizigers die op zoek zijn naar rust. Het strand heeft kalm water, waardoor het perfect is voor zwemmen en snorkelen. Sanur Beach is goed toegankelijk voor rolstoelgebruikers, met houten paden en aangepaste voorzieningen. Langs de promenade vind je tal van gezellige cafés en restaurants waar je kunt genieten van lokale en internationale gerechten. De ochtendmarkt is een bezoek waard, met verse producten en handgemaakte souvenirs. Sanur Beach is ook een geweldige plek om de zonsopgang te bekijken.

Bali biedt een breed scala aan stranden, elk met zijn eigen unieke charme en activiteiten. Van de bruisende sfeer van Kuta Beach tot de serene omgeving van Sanur Beach, er is voor elk type reiziger iets te vinden. Veel stranden op Bali zijn goed toegankelijk voor mensen met een mobiliteitsbeperking, met verharde paden, aangepaste toiletten en strandstoelen. Het eiland biedt ook tal van accommodaties en restaurants die toegankelijk zijn, waardoor je zorgeloos kunt genieten van je verblijf.

#3 Nusa Dua Beach

Nusa Dua Beach is een van de meest luxueuze stranden van Bali en staat bekend om zijn witte zandstranden en kristalheldere water. Dit strand is omgeven door enkele van de beste resorts van het eiland en biedt een scala aan wateractiviteiten zoals jetskiën, parasailen en snorkelen. Nusa Dua Beach is uitstekend toegankelijk voor rolstoelgebruikers, met brede paden, aangepaste toiletten en strandstoelen. Ontspan in de schaduw van een palmboom en geniet van de rustige en exclusieve sfeer. De nabijgelegen golfbanen en spacentra bieden extra mogelijkheden voor ontspanning en vermaak.

#4 Jimbaran Beach

Jimbaran Beach is beroemd om zijn heerlijke visrestaurants en prachtige zonsondergangen. Dit rustige strand biedt een perfecte plek om te ontspannen en te genieten van verse zeevruchten terwijl je luistert naar het geluid van de golven. Jimbaran Beach is goed toegankelijk voor rolstoelgebruikers, met verharde paden en aangepaste faciliteiten. Breng de avond door met een romantisch diner op het strand en geniet van het uitzicht op de ondergaande zon. De traditionele vissersboten en dagelijkse vismarkten geven een authentiek tintje aan je bezoek. Livemuziek en culturele voorstellingen zorgen voor extra sfeer tijdens de avonduren.

#5 Seminyak Beach

Seminyak Beach is een trendy en stijlvol strand dat populair is bij zowel lokale inwoners als toeristen. Dit strand biedt een levendige sfeer met chique beach clubs, boetiekhotels en een bruisend nachtleven. Seminyak Beach is goed toegankelijk voor rolstoelgebruikers, met verharde paden en diverse voorzieningen. Geniet van een dagje zonnebaden, proef de heerlijke gerechten in een van de vele restaurants en dans de nacht weg in een van de hippe clubs. De boetieks en galerieën langs de hoofdstraten bieden unieke kunstwerken en mode-items. Seminyak is ook een geweldige plek om te genieten van spa-behandelingen en wellness-ervaringen.

Bali biedt een prachtige verscheidenheid aan stranden die voor elk type reiziger iets te bieden hebben. Of je nu de levendige sfeer van Kuta Beach wilt ervaren, wilt ontspannen op het luxe Nusa Dua Beach of wilt genieten van de culinaire hoogstandjes van Jimbaran Beach, je zult zeker een onvergetelijke tijd hebben. Met de vele toegankelijke faciliteiten en voorzieningen is Bali een ideale bestemming voor mensen met een mobiliteitsbeperking. Plan je reis naar Bali en ontdek de paradijselijke stranden van dit betoverende eiland.

Lees ook onze andere blogs

Je vragen beantwoord

Wat maakt Kuta Beach zo populair?

Kuta Beach is een van de meest iconische en drukbezochte stranden van Bali. Het staat bekend om zijn lange, brede strook goudkleurig zand, dat perfect is voor zonnebaden, en zijn uitstekende surfmogelijkheden. De golven zijn ideaal voor beginnende en gemiddelde surfers, en er zijn tal van surfscholen die lessen aanbieden. Daarnaast biedt Kuta Beach een levendige sfeer met tal van strandclubs, bars, restaurants, en winkels in de buurt.

Wat zijn de beste activiteiten op Seminyak Beach?

Seminyak Beach biedt een mix van ontspanning en luxe. Hier kun je genieten van de zonsondergang, die bekend staat als een van de mooiste op Bali. Seminyak is ook de thuisbasis van enkele van de meest trendy strandclubs op het eiland, zoals Ku De Ta en Potato Head Beach Club, waar je kunt loungen bij het zwembad, cocktails kunt drinken en kunt genieten van livemuziek. Surfen is ook populair op dit strand, en er zijn verschillende surfscholen voor zowel beginners als gevorderden.

Zijn de stranden van Bali gezinsvriendelijk?

Ja, stranden zoals Nusa Dua en Jimbaran Bay bieden kalme wateren, kindvriendelijke resorts en leuke activiteiten voor gezinnen.

Wat maakt Nusa Dua Beach uniek?

Nusa Dua Beach is beroemd om zijn witte zand, rustige wateren, en de luxe resorts die langs de kustlijn liggen. Het gebied is ontworpen met toerisme in gedachten, wat betekent dat het uitzonderlijk schoon en goed onderhouden is. De stranden zijn breed en het water is meestal kalm, waardoor het een ideale plek is voor gezinnen, oudere reizigers, of iedereen die op zoek is naar een rustige strandervaring. Het strand biedt ook uitstekende faciliteiten, waaronder ligbedden, parasols, en watersportmogelijkheden zoals jetskiën en parasailen.

Kun je op de stranden van Bali strandstoelen en parasols huren?

Ja, op de meeste populaire stranden van Bali, zoals Kuta, Seminyak, en Legian, kun je strandstoelen en parasols huren tegen een redelijke prijs. Verkopers bieden deze diensten aan langs de kustlijn, samen met hapjes, drankjes, en zelfs massages. Dit maakt het gemakkelijk voor bezoekers om een comfortabele plek te vinden om te ontspannen en te genieten van het uitzicht zonder dat ze hun eigen spullen mee hoeven te nemen.

Zijn er strandmarkten op Bali?

Ja, markten zoals de Seminyak Flea Market en Kuta Art Market bieden strandkleding, sieraden, en souvenirs.

Wat zijn de beste stranden voor gezinsuitjes op Bali?

Nusa Dua Beach, Jimbaran Bay, en Sanur Beach zijn ideaal voor gezinnen vanwege hun rustige wateren en nabijgelegen voorzieningen.

SNEL NAAR

Blader verder

Wat te doen op Lanzarote? Met 5 leuke tips!

Mar Y Sol Spa & Sport Hotel

Avontuurlijke activiteiten in Costa Rica

Top 5 bestemmingen voor in de lente periode

Top 10 mooiste stranden van de wereld

Wat te doen op Tenerife? Met 5 tips

Top 10 beste tips voor het plannen van een rolstoeltoegankelijke roadtrip

De beste reistips voor New York

Rolstoelaangepaste campings

Bezoek deze 5 steden in Zweden