5 dingen om te doen in het mooie Cyprus

Ontdek de veelzijdigheid van Cyprus

Renate
17 juli 2024

5 minuten

Cyprus, een prachtig eiland in de Middellandse Zee, biedt een mix van schitterende stranden, historische bezienswaardigheden en levendige cultuur. Of je nu op zoek bent naar ontspanning, avontuur of een duik in de rijke geschiedenis, Cyprus heeft het allemaal. Hier zijn vijf leuke dingen om te doen op dit betoverende eiland, inclusief enkele Cyprus tips voor reizigers met een mobiliteitsbeperking.

#1 Verken de oude stad van Nicosia

Nicosia, de hoofdstad van Cyprus, is een stad met een rijke geschiedenis en een boeiende mix van culturen. De oude stad, omgeven door Venetiaanse muren, biedt smalle straatjes, historische gebouwen en levendige markten. Veel delen van de oude stad zijn goed toegankelijk voor rolstoelgebruikers, met brede trottoirs en aangepaste faciliteiten. Bezoek het Cyprus Museum om meer te leren over de fascinerende geschiedenis van het eiland. Verken ook de Ledrastraat, een bruisende winkelstraat met tal van cafés en winkels. De mix van moderne en historische elementen maakt Nicosia een unieke bestemming.

#2 Ontspan op het strand van Fig Tree Bay

Figuur Tree Bay, gelegen in Protaras, is een van de mooiste stranden van Cyprus. Het kristalheldere water en het zachte, gouden zand maken het een ideale plek voor een dagje ontspanning. Het strand is goed toegankelijk voor rolstoelgebruikers, met houten paden, aangepaste toiletten en douches, en strandrolstoelen. Geniet van de zon, neem een verfrissende duik en proef de lokale delicatessen in de nabijgelegen restaurants. De baai biedt ook diverse watersportmogelijkheden, zoals jetskiën en parasailing. Het ondiepe water is perfect voor gezinnen met kinderen.

Cyprus, gelegen in het oostelijke deel van de Middellandse Zee, is een eiland vol geschiedenis, cultuur en natuurlijke schoonheid. Het eiland staat bekend om zijn vriendelijke bevolking, heerlijke keuken en prachtige landschappen. Cyprus biedt een breed scala aan activiteiten en bezienswaardigheden voor alle soorten reizigers, inclusief mensen met een mobiliteitsbeperking. Veel toeristische locaties en accommodaties zijn aangepast om een zorgeloze vakantie te garanderen.

#3 Ontdek het archeologisch park van Paphos

Het archeologisch park van Paphos, een UNESCO-werelderfgoed, is een must-see voor geschiedenisliefhebbers. Dit uitgestrekte park herbergt indrukwekkende mozaïeken, oude theaters en villa’s uit de Griekse en Romeinse tijd. Het park is gedeeltelijk toegankelijk voor rolstoelgebruikers, met verharde paden en uitkijkpunten. Verken de oude ruïnes en leer meer over de rijke geschiedenis van Cyprus. Naast de mozaïeken zijn er ook goed bewaard gebleven graftombes en tempels te bewonderen. Het park biedt informatieve borden en gidsen die je meenemen op een reis door de tijd.

#4 Maak een boottocht langs de kust van Ayia Napa

Ayia Napa, bekend om zijn bruisende nachtleven, biedt ook prachtige kustlijnen en kristalhelder water. Een boottocht langs de kust is een geweldige manier om de natuurlijke schoonheid van Cyprus te ontdekken. Veel boottochten zijn toegankelijk voor rolstoelgebruikers en bieden de mogelijkheid om te zwemmen, snorkelen en genieten van het uitzicht op de zee en de kust. Ontspan en geniet van een dag op het water. Bezoek de beroemde zeegrotten en het prachtige Nissi-strand. ’s Avonds transformeert Ayia Napa tot een levendige hotspot met talloze bars en clubs.

#5 Bezoek het Troodosgebergte

Het Troodosgebergte biedt een verfrissende ontsnapping van de kust en een kijkje in het landelijke leven van Cyprus. Bezoek traditionele dorpjes, bewonder Byzantijnse kloosters en geniet van de weelderige natuur. Er zijn diverse wandelpaden die goed toegankelijk zijn voor rolstoelgebruikers, met verharde paden en uitkijkpunten. Ontdek de rust en schoonheid van het binnenland van Cyprus. Bezoek de beroemde Kykkos-klooster, bekend om zijn rijke versieringen en prachtige iconen. De bergen bieden ook seizoensgebonden activiteiten zoals skiën in de winter en wijnproeverijen in de zomer.

Cyprus is een veelzijdige bestemming die voor iedereen iets te bieden heeft. Of je nu geïnteresseerd bent in geschiedenis, natuur of gewoon wilt ontspannen op het strand, dit prachtige eiland zal je niet teleurstellen. Met de vele toegankelijke faciliteiten en accommodaties kunnen ook mensen met een mobiliteitsbeperking volop genieten van hun vakantie. Plan je reis naar Cyprus en ontdek de unieke charme van dit mediterrane juweeltje.

Lees ook onze andere blogs

Wat je wilt weten: FAQ

Wat zijn de topattracties in Cyprus?

Cyprus biedt een rijke mix van cultuur, geschiedenis en natuur. De archeologische site van Kourion is een must-see vanwege zijn goed bewaarde Grieks-Romeinse amfitheater en mozaïeken. De stranden van Ayia Napa staan bekend om hun witte zand en kristalhelder water, ideaal voor zonnebaden en watersporten. De Troödos-bergen bieden prachtige wandelroutes, schilderachtige dorpjes zoals Kakopetria, en het beroemde Kykkos-klooster dat vol staat met Byzantijnse iconen en fresco’s. Nicosia, de verdeelde hoofdstad van Cyprus, biedt een unieke stedelijke ervaring met zijn mengeling van culturen, markten en historische bezienswaardigheden.

Wat kan ik doen in de Troödos-bergen?

De Troödos-bergen zijn een paradijs voor natuurliefhebbers en bieden een verscheidenheid aan activiteiten. Wandelen is een van de meest populaire bezigheden, met routes zoals de Caledonia Waterfalls Trail en de Artemis Trail die door dichte bossen en langs watervallen leiden.

Wat zijn de beste stranden in Cyprus?

Cyprus is gezegend met enkele van de mooiste stranden in de Middellandse Zee. Nissi Beach in Ayia Napa is beroemd om zijn levendige sfeer, wit zand en kristalhelder water, wat het perfect maakt voor zowel ontspanning als watersporten. Fig Tree Bay in Protaras biedt turquoise wateren en wordt omgeven door bomen, wat zorgt voor een idyllische strandervaring. Coral Bay in Paphos is een populair strand met fijn zand en kalme wateren, ideaal voor gezinnen. Governor’s Beach biedt een prachtig contrast tussen zwart zand en wit kalksteen, perfect voor snorkelaars en fotografen.

Is Cyprus geschikt voor gezinnen?

Ja, Cyprus is zeer geschikt voor gezinnen. Het eiland biedt een breed scala aan gezinsvriendelijke stranden, zoals Nissi Beach en Fig Tree Bay, met kalm water en ondiepe kustlijnen. Waterparken zoals Fasouri Watermania in Limassol bieden een dag vol plezier voor kinderen en volwassenen. Daarnaast zijn er tal van culturele bezienswaardigheden en activiteiten, zoals het bezoeken van de Dierentuin van Paphos, het verkennen van oude kastelen, en het deelnemen aan wijn- en culinaire tours die ook gezinsvriendelijke opties bieden.

Wat zijn de beste watersporten in Cyprus?

Snorkelen, duiken, jetskiën, windsurfen, en parasailen zijn populaire watersporten.

Wat zijn enkele populaire excursies vanuit Cyprus?

Er zijn tal van populaire excursies die vertrekken vanuit de belangrijkste toeristische gebieden van Cyprus. Bezoekers kunnen kiezen voor een dagtocht naar de Troödos-bergen, inclusief een bezoek aan het Kykkos-klooster en wijnproeverijen in traditionele dorpen. Boottochten langs de kustlijn van Ayia Napa en Protaras zijn ook populair en bieden mogelijkheden om afgelegen grotten en baaien te verkennen. Voor degenen die geïnteresseerd zijn in cultuur en geschiedenis, zijn er excursies beschikbaar naar het historische Paphos en de oude ruïnes van Salamis.

Hoe is het weer in Cyprus?

Cyprus heeft een mediterraan klimaat met hete, droge zomers en milde, natte winters.

SNEL NAAR

MEER Cyprus
C&A Apartments op Cyprus

Blader verder

Wat te doen en te zien in Lissabon?

Boutique Hotel Beekhuizen

5 tips voor de mooie stad Kopenhagen

Handige informatie om te weten voordat je naar Kenia gaat

De 5 beste stranden van Bali

Aangepaste villa’s in Spanje

Dit zijn de 15 mooiste steden in Duitsland!

Aanraders voor je stedentrip in Barcelona!

Een roadtrip door Canada

In een rolstoel naar Parijs