De mooiste eilanden in Griekenland

Ontdek de paradijselijke Griekse eilanden

Renate
17 juli 2024

5 minuten

Griekenland staat bekend om zijn prachtige eilanden, elk met zijn eigen unieke charme en karakter. Voor mensen met een mobiliteitsbeperking zijn er tal van toegankelijke eilanden waar je volop kunt genieten van zon, zee, cultuur en natuur. Hier zijn vijf van de mooiste Griekse eilanden die je niet mag missen.

Santorini

Santorini is misschien wel de beroemdste, bekend om zijn spectaculaire zonsondergangen, witte huisjes met blauwe daken en adembenemende uitzichten op de caldera. Het is redelijk toegankelijk voor rolstoelgebruikers, met veel hotels en restaurants die aangepast zijn. Bezoek de pittoreske dorpjes Oia en Fira en geniet van de unieke sfeer en de heerlijke lokale keuken. Probeer traditionele gerechten zoals fava, tomatokeftedes en verse zeevruchten. Maak een boottocht rond de caldera en ontdek de nabijgelegen vulkanische eilanden en natuurlijke warmwaterbronnen. De betoverende sfeer en het prachtige landschap maken Santorini een onvergetelijke bestemming.

Rhodos

Rhodos combineert prachtige stranden met een rijke geschiedenis en cultuur. De middeleeuwse oude stad van Rhodos-Stad is een UNESCO-werelderfgoed en biedt geplaveide straatjes, indrukwekkende stadsmuren en historische gebouwen. Veel delen van de stad zijn toegankelijk voor rolstoelgebruikers, met verharde paden en aangepaste faciliteiten. Ontdek de mooie kustlijn, de traditionele dorpjes en de levendige markten. Bezoek het Paleis van de Grootmeester van de Ridders van Rhodos en de Mandraki-haven met zijn iconische hertenstandbeelden. De veelzijdigheid van Rhodos maakt het een ideale bestemming voor zowel cultuur- als strandliefhebbers.

De Griekse eilanden zijn een van de meest populaire vakantiebestemmingen ter wereld, bekend om hun prachtige stranden, kristalhelder water, rijke geschiedenis en gastvrije bevolking. Elk eiland heeft zijn eigen unieke karakter en biedt een breed scala aan activiteiten, van ontspanning en watersporten tot cultuur en gastronomie. Veel zijn goed ingericht voor toeristen met een mobiliteitsbeperking, met toegankelijke accommodaties, restaurants en bezienswaardigheden.

Kreta

Kreta, het grootste van de Griekse eilanden, biedt een ongelooflijke diversiteit aan landschappen en attracties. Van de historische stad Heraklion en de oude ruïnes van Knossos tot de prachtige stranden van Elafonissi en Balos, er is voor ieder wat wils. Kreta heeft veel rolstoeltoegankelijke accommodaties en faciliteiten, waardoor het een ideale bestemming is voor een zorgeloze vakantie. Bezoek de Samariakloof, een van de langste kloven van Europa, en geniet van de authentieke Kretenzische dorpen. Proef lokale specialiteiten zoals dakos, kalitsounia en raki terwijl je geniet van de gastvrijheid van de eilandbewoners.

Korfoe (Corfu)

Korfoe, gelegen in de Ionische Zee, staat bekend om zijn weelderige groene landschappen, pittoreske dorpjes en prachtige kustlijnen. De oude stad van Korfoe, een UNESCO-werelderfgoed, biedt een mix van Venetiaanse, Franse en Britse invloeden. Veel delen van het eiland zijn toegankelijk voor rolstoelgebruikers, met brede trottoirs en aangepaste voorzieningen. Ontdek de charmante straatjes, historische forten en mooie stranden. Bezoek het Achilleion-paleis, het voormalige zomerpaleis van keizerin Elisabeth van Oostenrijk. De levendige festivals en culturele evenementen gedurende het jaar bieden een diepere kijk op de rijke tradities.

Mykonos

Mykonos is beroemd om zijn levendige nachtleven, prachtige stranden en schilderachtige windmolens. Het eiland trekt bezoekers van over de hele wereld met zijn stijlvolle clubs, restaurants en boetieks. Veel hotels en faciliteiten op Mykonos zijn aangepast voor rolstoelgebruikers, waardoor je kunt genieten van de unieke sfeer en de bruisende energie van dit kosmopolitische eiland. Verken de iconische wijk Little Venice, waar de huizen direct aan het water staan, en geniet van een spectaculaire zonsondergang. Voor een culturele ervaring, bezoek het Mykonos Archeologisch Museum en leer meer over de rijke geschiedenis van het eiland.

De Griekse eilanden bieden een perfecte mix van natuurlijke schoonheid, culturele rijkdom en gastvrijheid. Of je nu kiest voor het romantische Santorini, het historische Rhodos, het diverse Kreta, het groene Korfoe of het levendige Mykonos, je zult gegarandeerd een onvergetelijke vakantie beleven. Dankzij de vele toegankelijke voorzieningen kunnen ook mensen met een mobiliteitsbeperking volop genieten van al het moois dat Griekenland te bieden hebben.

Lees ook onze andere blogs

FAQ – Veelgestelde vragen

Wat zijn enkele van de mooiste eilanden in Griekenland?

Santorini, Mykonos, Kreta, Corfu, Zakynthos, en Rhodos worden beschouwd als enkele van de mooiste eilanden in Griekenland.

Waarom is Santorini zo populair?

Santorini is een van de meest iconische bestemmingen ter wereld, vooral vanwege zijn spectaculaire landschap en unieke architectuur. Het eiland is gebouwd op de rand van een ondergelopen caldera, wat zorgt voor adembenemende uitzichten op de Egeïsche Zee en de omliggende eilanden. De dorpen Fira en Oia staan bekend om hun witgekalkte huizen, smalle steegjes en blauwe koepels, die vaak worden afgebeeld op ansichtkaarten. Santorini biedt ook unieke vulkanische stranden, zoals Red Beach en Kamari Beach, en de oude ruïnes van Akrotiri, een Minoïsche stad die begraven ligt onder vulkanisch as.

Wat zijn de beste dingen om te doen op Mykonos?

Mykonos staat bekend om zijn bruisende nachtleven, prachtige stranden, en pittoreske straatjes. Bezoekers kunnen genieten van het verkennen van Mykonos-stad met zijn smalle, geplaveide steegjes vol boetieks, tavernes en bars. Het eiland is beroemd om zijn levendige strandfeesten bij Paradise Beach en Super Paradise Beach, waar bezoekers kunnen genieten van dansen, muziek en cocktails. Voor een rustigere ervaring zijn er afgelegen stranden zoals Agios Sostis en culturele bezienswaardigheden zoals de Panagia Paraportiani-kerk en de beroemde windmolens.

Wat zijn de beste stranden op de Griekse eilanden?

De Griekse eilanden bieden enkele van de mooiste stranden ter wereld. Navagio Beach op Zakynthos, ook wel bekend als Shipwreck Beach, staat bekend om zijn witte zand, helderblauw water en het iconische scheepswrak dat in de baai ligt. Elafonissi Beach op Kreta is beroemd om zijn roze zand en ondiepe turquoise lagunes, ideaal voor gezinnen. Myrtos Beach op Kefalonia biedt een prachtig contrast van witte kiezelstenen en helderblauw water, omringd door steile kalkstenen kliffen.

Kun je duiken en snorkelen op de Griekse eilanden?

Ja, eilanden zoals Zakynthos, Kreta, en Santorini bieden uitstekende duik- en snorkelmogelijkheden.

Wat maakt Kreta een geweldige bestemming?

Kreta is het grootste en meest diverse eiland van Griekenland en biedt een combinatie van prachtige stranden, historische bezienswaardigheden, charmante bergdorpjes en een levendige lokale cultuur. Bezoekers kunnen de oude Minoïsche beschaving verkennen in de ruïnes van Knossos, wandelen door de indrukwekkende Samariakloof, en ontspannen op stranden zoals Elafonissi en Balos. De lokale keuken is een van de beste in Griekenland, met verse ingrediënten en authentieke gerechten zoals dakos, tzatziki, en moussaka.

Wat zijn de beste manieren om je op de Griekse eilanden te verplaatsen?

Huurauto’s, scooters, lokale bussen en veerboten zijn populaire manieren om de eilanden te verkennen.

SNEL NAAR

MEER Griekenland
Aangepaste accommodaties in het mooie Griekenland

Blader verder

Hoe bereid je je voor op een roadtrip door Europa?

De beste skigebieden in Oostenrijk

Handige informatie om te weten voordat je naar Kenia gaat

Avontuurlijke activiteiten in Costa Rica

5 tips om te doen rond Playa de Las Americas

De mooiste dorpjes in Europa

Aangepaste villa’s in Spanje

Top 10 bestemmingen voor een zomervakantie

5 tips voor de mooie stad Kopenhagen

De cultuur en gebruiken van de Thaise mensen