Wat te doen op Tenerife? Met 5 tips

Ontdek het mooie Tenerife

Renate
17 juli 2024

5 minuten

Tenerife, het grootste van de Canarische Eilanden, biedt een prachtige mix van zon, zee, natuur en cultuur. Het eiland is een geweldige bestemming voor iedereen, inclusief mensen met een mobiliteitsbeperking. Hier zijn Tenerife vakantie tips om optimaal te genieten van je verblijf op het eiland.

#1 Bezoek Nationaal Park Teide

Nationaal Park Teide, met de hoogste berg van Spanje, de Teide, is een must-see op Tenerife. Het park heeft diverse toegankelijke paden en uitkijkpunten die rolstoelvriendelijk zijn. Neem de kabelbaan naar boven en geniet van het spectaculaire uitzicht over het eiland en de vulkanische landschappen. Vergeet niet om een jas mee te nemen, want het kan bovenin fris zijn! De omgeving rondom de Teide biedt ook een unieke flora en fauna die nergens anders ter wereld te vinden is. Bezoekers kunnen ook genieten van nachtelijke excursies, aangezien de Teide een van de beste locaties ter wereld is voor sterrenkijken.

#2 Verken het oude centrum van La Laguna

La Laguna, een UNESCO-werelderfgoed, is een charmant stadje vol geschiedenis en cultuur. De geplaveide straten en kleurrijke koloniale gebouwen maken het een perfecte plek voor een ontspannen wandeling. Veel delen van de stad zijn goed toegankelijk voor rolstoelgebruikers, met brede trottoirs en aangepaste faciliteiten. Bezoek de historische kerken, musea en geniet van een kopje koffie op een van de gezellige pleinen. Het stadje biedt ook tal van boetieks en ambachtelijke winkels waar je unieke lokale producten kunt kopen. Daarnaast worden er regelmatig culturele evenementen en markten gehouden, die het rijke erfgoed van La Laguna verder tot leven brengen.

Tenerife, gelegen in de Atlantische Oceaan, is een populaire vakantiebestemming dankzij het aangename klimaat, de prachtige stranden en de indrukwekkende natuur. Het eiland biedt tal van activiteiten, van wandelen in de bergen en watersporten tot culturele uitstapjes en ontspannen aan de kust. Tenerife is goed ingericht voor toeristen met een mobiliteitsbeperking, met veel toegankelijke accommodaties en faciliteiten.

#3 Ontspan op Playa de Las Vistas

Playa de Las Vistas is een van de meest rolstoeltoegankelijke stranden op Tenerife. Het strand heeft houten paden, aangepaste douches en toiletten, en zelfs speciale strandrolstoelen. Het kalme water en de prachtige omgeving maken dit een ideale plek voor ontspanning. Geniet van de zon, neem een verfrissende duik in de zee en wandel langs de gezellige boulevard. Langs de boulevard vind je tal van restaurants en cafés waar je kunt genieten van lokale en internationale gerechten. Er worden ook regelmatig strandactiviteiten en evenementen georganiseerd, waardoor er altijd iets te beleven valt voor bezoekers van alle leeftijden.

#4 Ontdek Loro Parque

Loro Parque is een bekroonde dierentuin en botanische tuin in Puerto de la Cruz. Het park biedt een breed scala aan dieren en plantensoorten en is volledig rolstoeltoegankelijk. Er zijn verharde paden en liften beschikbaar, waardoor iedereen kan genieten van de shows, de prachtige tuinen en de educatieve tentoonstellingen. Loro Parque is een leuk dagje uit voor het hele gezin. Naast de indrukwekkende dierencollectie biedt het park ook interactieve ervaringen zoals het voederen van dieren en ontmoetingen met pinguïns. De botanische tuin bevat een uitgebreide verzameling exotische planten en bloemen, die een prachtige achtergrond vormen voor een ontspannende wandeling.

#5 Geniet van de Anaga-Bergen

De Anaga-bergen, gelegen in het noordoosten van Tenerife, bieden adembenemende uitzichten en prachtige wandelpaden. Hoewel niet alle paden geschikt zijn voor rolstoelgebruikers, zijn er verschillende uitkijkpunten die goed toegankelijk zijn. Bezoek het bezoekerscentrum in Cruz del Carmen voor informatie over de toegankelijke routes en geniet van de ongerepte natuur en het indrukwekkende landschap. De bergen herbergen een unieke laurierbosflora die miljoenen jaren oud is. Bezoekers kunnen ook genieten van picknickplaatsen en schilderachtige routes die door pittoreske dorpjes leiden. Dit gebied biedt een rustgevende ontsnapping en een diepe verbinding met de natuurlijke schoonheid van Tenerife.

Tenerife biedt een breed scala aan activiteiten en bezienswaardigheden die voor iedereen toegankelijk zijn. Of je nu de indrukwekkende Teide wilt verkennen, wilt ontspannen op Playa de Las Vistas, of de culturele rijkdom van La Laguna wilt ontdekken, er is voor ieder wat wils op dit prachtige eiland. Plan je reis en geniet van al het moois dat Tenerife te bieden heeft.

Lees ook onze andere blogs

Vind snel je antwoord

Wat zijn de must-see bezienswaardigheden op Tenerife?

De Teide-vulkaan, Loro Parque, Masca, Los Gigantes, en de stranden van Playa de las Américas zijn enkele van de topattracties op Tenerife.

Wat zijn de beste stranden op Tenerife?

Tenerife heeft een grote verscheidenheid aan stranden die geschikt zijn voor verschillende voorkeuren. Playa de las Teresitas is een van de bekendste stranden op het eiland, beroemd om zijn gouden zand (ingevoerd uit de Sahara) en het rustige water, ideaal voor gezinnen en ontspanning. Playa del Duque biedt een verfijnde ervaring met luxe strandclubs, comfortabele ligbedden en kristalhelder water, ideaal voor een dagje relaxen in stijl. Playa de las Américas staat bekend om zijn levendige sfeer en is ideaal voor degenen die op zoek zijn naar een combinatie van strandplezier en uitgaansleven. Het strand biedt tal van activiteiten zoals jetskiën, parasailen en stand-up paddleboarding.

Is Tenerife een goede bestemming voor gezinnen?

Ja, Tenerife is een uitstekende bestemming voor gezinnen, met een breed scala aan kindvriendelijke activiteiten en attracties. Loro Parque en Siam Park zijn populaire trekpleisters voor gezinnen. Loro Parque biedt interactieve dierenshows en educatieve ervaringen die zowel kinderen als volwassenen aanspreken, terwijl Siam Park, een van de beste waterparken ter wereld, een avontuurlijke dag vol glijbanen, golfslagbaden en luie rivieren biedt. Veel stranden, zoals Playa de las Teresitas, hebben rustige wateren en voorzieningen voor gezinnen, waaronder speeltuinen en kindvriendelijke restaurants. Gezinsvriendelijke resorts bieden vaak kinderclubs, zwembaden met ondiepe gedeeltes en georganiseerde activiteiten om ervoor te zorgen dat kinderen zich geen moment vervelen.

Zijn er excursies beschikbaar op Tenerife?

Ja, excursies zoals eilandtours, jeepsafari’s, boottochten, en walvissafari’s zijn populair op Tenerife.

Kan ik walvissen en dolfijnen spotten op Tenerife?

Ja, de wateren rond Tenerife zijn een van de beste plekken in Europa om walvissen en dolfijnen in het wild te spotten.

Wat is de beste tijd om Tenerife te bezoeken?

Tenerife staat bekend als het “eiland van de eeuwige lente” vanwege zijn milde klimaat het hele jaar door, met temperaturen die zelden onder de 20°C komen in de winter en niet boven de 30°C in de zomer. De lente (maart tot mei) en herfst (september tot november) worden echter beschouwd als de beste tijden om te bezoeken, omdat het weer aangenaam is en de toeristische drukte minder is dan in de zomermaanden. Deze perioden bieden ook ideale omstandigheden voor buitenactiviteiten zoals wandelen, fietsen en sightseeing.

Wat is de beste plek om te verblijven op Tenerife?

Dit hangt af van je voorkeuren; de zuidkust biedt zonnige resorts zoals Playa de las Américas, terwijl het noorden meer rustieke charme heeft.

SNEL NAAR

MEER Spanje
Wat te doen op Mallorca? Met 5 tips
Wat te doen op Gran Canaria? Met 5 tips
5 tips om te doen rond Playa de Las Americas
Wat te doen op Fuerteventura? Met 5 tips

Blader verder

Hoe bereid je je voor op een roadtrip door Europa?

De beste stedentrips voor een budget

Handige informatie om te weten voordat je naar Kenia gaat

Mar Y Sol Spa & Sport Hotel

Een weekend in Antwerpen: 5 dingen om te doen of zien

Wat te doen in Boedapest? Met 5 tips

Wat te doen op Mallorca? Met 5 tips

Top 5 bestemmingen voor in de lente periode

Top 10 bestemmingen voor een zomervakantie

De cultuur van Kaapverdië