Wat te doen op Gran Canaria? Met 5 tips

Ontdek het veelzijdige Gran Canaria

Renate
17 juli 2024

5 minuten

Gran Canaria, een van de prachtige Canarische Eilanden, staat bekend om zijn diverse landschappen, levendige cultuur en prachtige stranden. Dit eiland biedt talloze activiteiten en bezienswaardigheden, ook voor mensen met een mobiliteitsbeperking. Hier zijn Gran Canaria vakantie tips om optimaal te genieten van je tijd op het eiland.

#1 Verken de duinen van Maspalomas

De duinen van Maspalomas zijn een iconisch natuurgebied op Gran Canaria. Dit uitgestrekte duingebied ligt aan de zuidkust en biedt een prachtig uitzicht op de Atlantische Oceaan. Er zijn houten paden aangelegd die het duinengebied toegankelijk maken voor rolstoelgebruikers. Geniet van een wandeling door dit indrukwekkende landschap en ontdek de unieke flora en fauna van de duinen. Bezoekers kunnen ook genieten van het nabijgelegen vuurtoren van Maspalomas, die een prachtig uitzicht biedt. De zonsondergangen hier zijn adembenemend, met het gouden zand dat glinstert onder de laatste stralen van de zon.

#2 Bezoek het historische Las Palmas

Las Palmas, de hoofdstad van Gran Canaria, biedt een mix van historische charme en moderne voorzieningen. De wijk Vegueta is een must-see, met zijn geplaveide straatjes, oude kerken en kleurrijke gebouwen. Veel van de belangrijkste bezienswaardigheden zijn toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Bezoek het Columbus Museum, wandel langs de boulevard van Las Canteras en geniet van de levendige sfeer. De stad biedt ook tal van winkelmogelijkheden, van lokale boetieks tot grote winkelcentra. Las Palmas staat bekend om zijn carnaval, een van de grootste en meest kleurrijke vieringen van Spanje, die jaarlijks duizenden bezoekers trekt.

Gran Canaria, een van de grootste Canarische Eilanden, biedt een breed scala aan activiteiten en bezienswaardigheden. Het eiland heeft een mild klimaat, waardoor het het hele jaar door een populaire bestemming is. Van prachtige stranden en indrukwekkende duinen tot historische steden en bruisende markten, er is voor iedereen iets te ontdekken. Gran Canaria is goed toegankelijk voor mensen met een mobiliteitsbeperking, met veel aangepaste voorzieningen en accommodaties.

#3 Ontspan op Playa de Amadores

Playa de Amadores is een prachtig strand aan de zuidwestkust van Gran Canaria. Het strand staat bekend om zijn kristalheldere water en gouden zand. Playa de Amadores is goed toegankelijk met houten paden, aangepaste toiletten en douches, en strandrolstoelen. Geniet van de zon, neem een verfrissende duik in de zee en ontspan op een ligstoel terwijl je geniet van het prachtige uitzicht. De boulevard langs het strand biedt een scala aan restaurants en bars waar je kunt genieten van lokale gerechten en verfrissende drankjes. Het kalme water van de baai is ideaal voor zwemmen en snorkelen.

#4 Ontdek de botanische tuin Jardin Canario

Jardin Canario, de grootste botanische tuin van Spanje, is een paradijs voor natuurliefhebbers. Gelegen in Tafira, biedt deze tuin een indrukwekkende collectie van inheemse planten en exotische bloemen. De tuin heeft goed onderhouden paden die toegankelijk zijn voor rolstoelgebruikers. Maak een ontspannen wandeling en bewonder de prachtige flora van Gran Canaria. Naast de prachtige planten en bloemen, biedt de tuin ook informatieve tentoonstellingen over de inheemse flora en fauna van de Canarische Eilanden. Er zijn picknickplaatsen waar je kunt genieten van een rustige lunch te midden van de natuur.

#5 Bezoek het dorpje Puerto de Mogán

Puerto de Mogán, ook wel het “Venetië van Gran Canaria” genoemd, is een schilderachtig vissersdorpje aan de zuidwestkust van het eiland. Het dorp is bekend om zijn charmante kanalen, kleurrijke huizen en gezellige sfeer. Puerto de Mogán is goed toegankelijk met verharde paden en rolstoeltoegankelijke restaurants en winkels. Geniet van een heerlijke maaltijd aan de haven en bewonder de prachtige zonsondergang. Het dorp heeft ook een wekelijkse markt waar je lokale ambachten en verse producten kunt kopen. Maak een boottocht langs de kust en verken de onderwaterwereld met een glasbodemboot.

Gran Canaria biedt een breed scala aan activiteiten en bezienswaardigheden die voor iedereen toegankelijk zijn. Of je nu de duinen van Maspalomas wilt verkennen, wilt ontspannen op Playa de Amadores of de charme van Puerto de Mogán wilt ontdekken, er is voor ieder wat wils op dit prachtige eiland. Plan je reis en geniet van al het moois dat Gran Canaria te bieden heeft.

Lees ook onze andere blogs

Veelgestelde vragen sectie

Wat zijn de topbezienswaardigheden op Gran Canaria?

Gran Canaria biedt een verscheidenheid aan bezienswaardigheden die de natuurlijke schoonheid en culturele rijkdom van het eiland weerspiegelen. De duinen van Maspalomas zijn een van de bekendste attracties; dit natuurreservaat bestaat uit uitgestrekte zandduinen die aan een woestijn doen denken, maar met de oceaan op de achtergrond. Roque Nublo, een iconische vulkanische rotsformatie, biedt een panoramisch uitzicht over het eiland en is een populaire plek voor wandelaars. Las Palmas, de hoofdstad, heeft een levendige sfeer met historische wijken zoals Vegueta, waar je de Catedral de Santa Ana en het Casa de Colón kunt bezoeken. Puerto de Mogán, ook wel het “Klein Venetië” van Gran Canaria genoemd, biedt schilderachtige kanalen en kleurrijke huizen.

Wat maakt de duinen van Maspalomas uniek?

De duinen van Maspalomas zijn uniek omdat ze een miniatuurwoestijn vormen die direct naast de Atlantische Oceaan ligt. Dit uitgestrekte gebied van zandduinen, gevormd door wind en zee, strekt zich uit over meer dan 400 hectare en biedt een prachtig contrast tussen het gouden zand en het blauwe water van de oceaan. Het gebied is een beschermd natuurreservaat en herbergt een verscheidenheid aan flora en fauna, waaronder inheemse soorten.

Is Gran Canaria geschikt voor gezinnen?

Ja, Gran Canaria is zeer geschikt voor gezinnen, met tal van activiteiten en attracties die speciaal zijn ontworpen voor kinderen en families. Het eiland heeft verschillende waterparken, zoals Aqualand Maspalomas, en Palmitos Park, een combinatie van een dierentuin en een botanische tuin. Veel stranden, zoals Playa de Amadores en Playa de las Canteras, hebben kalm water en zijn gezinsvriendelijk. Daarnaast bieden boten met glazen bodem en dolfijnenexcursies een unieke ervaring voor kinderen. Veel hotels en resorts op het eiland zijn uitgerust met kinderclubs, speeltuinen en animatieteams.

Wat zijn de beste stranden op Gran Canaria?

Playa de Amadores, Playa del Inglés, Anfi del Mar en Playa de las Canteras behoren tot de beste stranden.

Wat zijn de beste tijden om Gran Canaria te bezoeken?

Gran Canaria heeft een aangenaam klimaat het hele jaar door, met gemiddelde temperaturen die zelden onder de 20°C komen. De lente (maart tot mei) en herfst (september tot november) zijn echter de beste tijden om te bezoeken vanwege de milde temperaturen en minder toeristische drukte. Tijdens deze seizoenen kun je genieten van alle buitenactiviteiten zonder de zomerhitte of de winterdrukte.

Wat zijn de beste plekken voor fotografie op Gran Canaria?

De duinen van Maspalomas, Roque Nublo, en het schilderachtige Puerto de Mogán zijn topfotolocaties.

Is Gran Canaria geschikt voor natuur- en avontuurlijke reizigers?

Absoluut. Gran Canaria biedt een schat aan mogelijkheden voor natuurliefhebbers en avonturiers. Het eiland heeft een gevarieerd landschap van bergen, vulkanische kraters, kloven en stranden die perfect zijn voor buitenactiviteiten zoals wandelen, bergklimmen, mountainbiken, en paragliden. Het Tamabada Nature Reserve biedt talloze wandelroutes door dichte pijnboombossen en indrukwekkende kliffen. De duinen van Maspalomas bieden avontuurlijke activiteiten zoals kameelrijden en sandboarding.

SNEL NAAR

MEER Spanje
Wat te doen op Mallorca? Met 5 tips
5 tips om te doen rond Playa de Las Americas
Wat te doen op Tenerife? Met 5 tips
Wat te doen op Fuerteventura? Met 5 tips

Blader verder

C&A Apartments op Cyprus

Wat is er te doen in Praag?

5 dingen om te doen in het mooie Cyprus

Een roadtrip door Canada

De verschillen tussen Nederland en Curaçao

De 5 mooiste tempels van Egypte

Activiteiten voor je bezoek in Amsterdam

De cultuur en gebruiken van de Thaise mensen

De mooiste dorpjes in Europa

Wat te doen in Ibiza-Stad? Met 5 tips