Wat te doen op Fuerteventura? Met 5 tips

Ontdek het zonnige Fuerteventura

Renate
17 juli 2024

5 minuten

Fuerteventura, een van de Canarische Eilanden, staat bekend om zijn prachtige stranden, helderblauw water en ontspannen sfeer. Het eiland biedt tal van activiteiten en bezienswaardigheden voor reizigers, inclusief mensen met een mobiliteitsbeperking. Hier zijn Fuerteventura vakantie tips om te genieten van je tijd op het eiland.

#1 Verken de duinen van Corralejo

De duinen van Corralejo vormen een indrukwekkend natuurgebied met uitgestrekte zandduinen en prachtige stranden. Het park is grotendeels rolstoeltoegankelijk met verharde paden en uitkijkpunten die adembenemende uitzichten bieden. Geniet van een rustige wandeling door de duinen of ontspan op het nabijgelegen strand. De duinen zijn ook een populaire plek voor fotografie vanwege hun surrealistische schoonheid en de unieke combinatie van woestijnlandschap en oceaan. Bezoekers kunnen ook genieten van activiteiten zoals sandboarding en kitesurfen. In de vroege ochtend en late namiddag bieden de duinen een betoverend uitzicht bij zonsopgang en zonsondergang, wat het een ideale plek maakt voor een serene en memorabele ervaring.

#2 Bezoek El Cotillo

El Cotillo is een charmant vissersdorpje aan de noordwestkust van Fuerteventura. Het staat bekend om zijn schilderachtige stranden en relaxte sfeer. De hoofdstranden zijn goed toegankelijk en er zijn aangepaste faciliteiten beschikbaar. Geniet van verse vis in een van de lokale restaurants en bewonder de zonsondergang bij de oude vuurtoren. Het dorp heeft ook een rijke maritieme geschiedenis die je kunt verkennen in het lokale museum. De rustige lagunes bij La Concha Beach zijn perfect voor gezinnen en zwemmers van alle niveaus. Daarnaast biedt El Cotillo uitstekende surfmogelijkheden voor zowel beginners als gevorderden, waardoor het een veelzijdige bestemming is.

Fuerteventura, het op een na grootste eiland van de Canarische Eilanden, is een paradijs voor strandliefhebbers en natuurliefhebbers. Het eiland geniet van een mild klimaat, waardoor het het hele jaar door een populaire bestemming is. Naast de prachtige stranden biedt Fuerteventura ook unieke landschappen, charmante dorpjes en tal van activiteiten, van watersporten tot culturele uitstapjes.

#3 Ontdek Betancuria

Betancuria, de voormalige hoofdstad van Fuerteventura, is een historisch dorpje gelegen in een groene vallei. Het dorp biedt een kijkje in de geschiedenis van het eiland met zijn oude kerk, sfeervolle straatjes en musea. Veel van de belangrijkste bezienswaardigheden zijn toegankelijk voor rolstoelgebruikers, waardoor iedereen kan genieten van de rijke cultuur en geschiedenis van Betancuria. Bezoek het Betancuria Museum of Sacred Art en het Archeologisch Museum om meer te leren over het verleden van het eiland. Het dorpsplein, omringd door traditionele Canarische architectuur, is een perfecte plek om te ontspannen en te genieten van de rustige ambiance.

#4 Ontspan op Playa de Sotavento

Playa de Sotavento is een van de mooiste stranden van Fuerteventura, bekend om zijn kristalheldere water en rustige omgeving. Het strand is goed toegankelijk met verharde paden en aangepaste faciliteiten zoals strandrolstoelen. Geniet van de zon, neem een verfrissende duik of probeer een van de vele watersporten die hier worden aangeboden. Windsurfen en kitesurfen zijn bijzonder populair vanwege de ideale windomstandigheden. Het uitgestrekte strand biedt ook genoeg ruimte voor rustige strandwandelingen en het bewonderen van de getijdenlagunes die zich vormen bij laag water. Dit maakt Playa de Sotavento tot een veelzijdige bestemming voor zowel avontuur als ontspanning.

#5 Bezoek de Oasis Park

Oasis Park is een prachtig dierenpark en botanische tuin in het zuiden van Fuerteventura. Het park biedt tal van attracties, zoals safaritochten, dierenshows en een grote cactuscollectie. Het hele park is rolstoeltoegankelijk, met verharde paden en aangepaste faciliteiten. Een perfect dagje uit voor het hele gezin! Bezoekers kunnen genieten van interactieve ervaringen zoals het voeren van giraffen en het ontmoeten van zeeleeuwen. De botanische tuin herbergt een indrukwekkende verzameling van tropische planten en cactussen, wat zorgt voor een kleurrijke en educatieve wandeling. Kinderen zullen dol zijn op de kinderboerderij, waar ze dieren van dichtbij kunnen ontmoeten en meer kunnen leren over de natuur.

Fuerteventura biedt een breed scala aan activiteiten en bezienswaardigheden die voor iedereen toegankelijk zijn. Of je nu de prachtige duinen van Corralejo wilt verkennen, wilt ontspannen op Playa de Sotavento, of de rijke geschiedenis van Betancuria wilt ontdekken, er is voor ieder wat wils. Plan je reis en geniet van al het moois dat dit zonnige eiland te bieden heeft.

Lees ook onze andere blogs

Populaire vragen

Wat zijn de belangrijkste bezienswaardigheden op Fuerteventura?

Fuerteventura, een van de Canarische Eilanden, biedt een mix van natuurlijke schoonheid en unieke bezienswaardigheden. De zandduinen van Corralejo, gelegen in het Parque Natural de Corralejo, zijn een van de hoogtepunten van het eiland en bieden een uitgestrekt landschap van goudkleurig zand dat perfect is voor wandelen en fotograferen. Betancuria, de oude hoofdstad van het eiland, biedt charmante historische straten en een indrukwekkende kerk. Cofete Beach is beroemd om zijn ongerepte, wilde schoonheid en afgelegen ligging, en biedt een indrukwekkend uitzicht op de bergen en de oceaan.

Wat zijn de beste stranden op Fuerteventura?

Populaire stranden zijn Playa de Sotavento, Corralejo Beach, Cofete Beach, en Playa Esmeralda, bekend om hun prachtige witte zand en helder water.

Wat kan ik doen in Corralejo op Fuerteventura?

Corralejo is een levendige badplaats in het noorden van Fuerteventura, beroemd om zijn enorme zandduinen en prachtige stranden. Bezoekers kunnen de zandduinen van het Corralejo Natural Park verkennen, die ideaal zijn voor wandelen, sandboarden of gewoon genieten van de serene woestijnlandschappen. Het stadje zelf biedt een scala aan restaurants, bars, en winkels, evenals mogelijkheden voor watersporten zoals kitesurfen en windsurfen. Vanuit Corralejo kun je ook een boottocht maken naar het nabijgelegen Isla de Lobos, een onbewoond eiland dat perfect is voor dagtochten, wandelingen en snorkelavonturen.

Hoe kan ik het eiland Fuerteventura het beste verkennen?

Het huren van een auto is de beste manier om Fuerteventura te verkennen, omdat veel bezienswaardigheden buiten de gebaande paden liggen.

Wat zijn de beste watersportactiviteiten op Fuerteventura?

Kitesurfen, windsurfen, snorkelen, en duiken zijn populaire watersporten dankzij de constante wind en heldere wateren.

Hoe is het weer op Fuerteventura?

Fuerteventura heeft een mild en droog klimaat met gemiddelde temperaturen rond de 20-25°C gedurende het hele jaar.

Zijn er gezinsvriendelijke activiteiten op Fuerteventura?

Fuerteventura staat bekend als een watersportparadijs, vooral voor windsurfen en kitesurfen. De constante wind en de heldere wateren maken het eiland perfect voor deze sporten. Playa de Sotavento en Corralejo zijn populaire locaties voor zowel beginners als ervaren surfers. Snorkelen en duiken zijn ook populair op Fuerteventura, met heldere wateren en een overvloed aan zeedieren, waaronder roggen, octopussen, en kleurrijke tropische vissen. Duikcentra en snorkeltrips zijn beschikbaar in veel kustplaatsen zoals Corralejo en Caleta de Fuste.

SNEL NAAR

MEER Spanje
Wat te doen op Mallorca? Met 5 tips
Wat te doen op Gran Canaria? Met 5 tips
5 tips om te doen rond Playa de Las Americas
Wat te doen op Tenerife? Met 5 tips

Blader verder

Wat is er te doen in Praag?

Dolphin Suites en Wellness

Wat te doen en te zien in Lissabon?

De beste skigebieden in Oostenrijk

Rolstoelaangepaste campings

De beste reistips voor New York

Aangepaste villa’s in Spanje

Top 10 beste tips voor het plannen van een rolstoeltoegankelijke roadtrip

De 5 mooiste plekken in Turkije

5 tips voor het ontdekken van Havana