Top 5 bestemmingen voor in de lente periode

Ontdek de mooiste lente bestemmingen

Renate
17 juli 2024

5 minuten

De lente is een prachtige tijd van het jaar om op reis te gaan. Het weer is mild, bloemen staan in bloei en de toeristische drukte is nog niet op zijn hoogtepunt. Voor mensen met een mobiliteitsbeperking zijn er veel toegankelijke opties die een geweldige lentevakantie garanderen. Hier zijn vijf topbestemmingen voor een heerlijke reis in de lente en waarom je juist in deze periode moet gaan.

#1 Parijs, Frankrijk

In de lente komt Parijs echt tot leven. De parken en tuinen staan in volle bloei, en de stad badend in het zonlicht biedt een pittoreske achtergrond voor wandelingen en picknicks. De stad is goed toegankelijk met brede trottoirs, rolstoelvriendelijke musea en openbaar vervoer. Bezoek de prachtige tuinen van Versailles, wandel langs de Seine en geniet van een picknick in het Parc des Buttes-Chaumont. Daarnaast kun je de charmante wijk Montmartre verkennen, genieten van de zon op een terras bij de Sacré-Cœur en de kleurrijke bloemen bewonderen in de Jardin du Luxembourg. Het is ook de perfecte tijd om de openluchtmarkten van Parijs te bezoeken, waar je verse producten en lokale delicatessen kunt proeven.

#2 Keukenhof, Nederland

De Keukenhof is een van de meest iconische lenteattracties ter wereld, gelegen in Lisse, Nederland. Deze uitgestrekte bloementuin staat bekend om zijn indrukwekkende tulpenvelden die alleen in de lente bloeien. De paden zijn breed en vlak, wat het zeer toegankelijk maakt voor rolstoelgebruikers. Geniet van de kleurrijke bloemenzee en de geur van de lente. Naast tulpen kun je ook genieten van een grote verscheidenheid aan andere bloemen zoals hyacinten, narcissen en orchideeën. Het park biedt ook prachtige vijvers, sculpturen en thematische tuinen die zorgen voor een complete zintuiglijke ervaring. Voor een nog vollediger bezoek kun je een boottocht maken door de omringende bloembollenvelden.

De lente is een uitstekende tijd om te reizen vanwege het milde weer en de bloeiende natuur. Steden en natuurgebieden komen tot leven met kleuren en geuren die je in geen ander seizoen zult vinden. Bovendien is de toeristische drukte vaak minder groot dan in de zomer, waardoor je in alle rust kunt genieten van je bestemming.

#3 Barcelona, Spanje

Barcelona in de lente is perfect voor een bezoek vanwege de aangename temperaturen en de levendige straatjes die tot leven komen. De stad is goed uitgerust met toegankelijke voorzieningen, zoals rolstoelvriendelijke trottoirs en openbaar vervoer. Bezoek het Park Güell, wandel over de Ramblas en geniet van tapas op een zonnig terras zonder de zomerse drukte. Verken ook de gotische wijk met zijn smalle straatjes en historische charme, en bewonder de spectaculaire Sagrada Familia. Voor kunstliefhebbers is een bezoek aan het Picasso Museum een must. Daarnaast kun je genieten van het strand van Barceloneta, waar je de lentezon kunt opvangen en ontspannen.

#4 Tokio, Japan

Tokio in de lente is een bijzondere ervaring dankzij de beroemde kersenbloesem (sakura) die de stad siert. De bloesems trekken lokale en internationale bezoekers voor festiviteiten en picknicks onder de bomen. Tokio biedt veel toegankelijke parken en attracties, zoals Ueno Park en de Sensoji-tempel. Ervaar de unieke Japanse cultuur en geniet van de bloesems die slechts enkele weken per jaar bloeien. Maak ook een wandeling langs de Meguro-rivier, die prachtig wordt omzoomd door kersenbomen, en geniet van de avondverlichting van de bloesems in Chidorigafuchi. Probeer traditionele Japanse snacks en neem deel aan hanami-feesten, waar mensen samenkomen om de bloesems te bewonderen.

#5 Wenen, Oostenrijk

Wenen is in de lente op zijn best met statige paleizen en bloeiende parken die een prachtig decor vormen. De stad is goed toegankelijk voor rolstoelgebruikers, met veel historische gebouwen en musea die aangepaste faciliteiten bieden. Bezoek de Schönbrunn-tuinen, maak een rit in een paardenkoets en geniet van koffie en gebak in een van de beroemde Weense cafés terwijl de stad ontwaakt uit zijn winterse sluimer. Ontdek ook het prachtige Stadtpark met het beroemde Johann Strauss-standbeeld en geniet van de concerten die in de lente worden georganiseerd. Bezoek de Naschmarkt voor een culinaire ervaring en verken de kunstcollecties in het Belvedere-paleis.

Wenen

De lente is de perfecte tijd om te reizen en deze vijf bestemmingen bieden alles wat je nodig hebt voor een onvergetelijke vakantie. Of je nu kiest voor de romantiek van Parijs, de bloemenpracht van de Keukenhof, de levendigheid van Barcelona, de kersenbloesems in Tokio of de klassieke charme van Wenen, er is voor iedereen iets moois te beleven.

Lees onze andere blogs

Meest voorkomende vragen

Wat zijn de beste bestemmingen om te bezoeken in de lente?

Populaire lente-bestemmingen zijn onder andere Keukenhof in Nederland, de Amalfikust in Italië, Kyoto in Japan, Lissabon in Portugal, en de Provence in Frankrijk.

Waarom is het een goede tijd om te reizen?

Op vakantie in de lente of tijdens de voorjaarsvakantie is een uitstekende tijd om te reizen vanwege het milde weer, de bloeiende natuur en het feit dat veel bestemmingen minder druk zijn dan in de zomermaanden. Dit zorgt voor een aangenamere en vaak meer ontspannen reiservaring. Lente biedt ook unieke seizoensgebonden activiteiten, zoals kersenbloesemfestivals in Japan of de Bloemencorso in Nederland, en geeft reizigers de kans om steden en natuur in bloei te zien.

Zijn er speciale evenementen in de lente in deze bestemmingen?

Ja, er zijn tal van speciale evenementen die plaatsvinden in de lente. In Nederland kun je genieten van de Bloemencorso, een kleurrijke bloemenparade die jaarlijks wordt gehouden. Kyoto in Japan viert de kersenbloesem met het traditionele Hanami-festival, waar mensen samenkomen in parken om de bloeiende bomen te bewonderen. In de Provence vind je levendige lokale markten en wijnfeesten, terwijl de Amalfikust muziekfestivals en culturele evenementen biedt die perfect samengaan met het heerlijke weer van de lente.

Hoe druk zijn deze bestemmingen in de lente?

Hoewel de lente populair is, zijn deze bestemmingen meestal minder druk dan in de zomermaanden, waardoor reizigers kunnen genieten van een meer ontspannen ervaring. Plaatsen zoals de Keukenhof en Kyoto kunnen tijdens piekdagen druk zijn, vooral tijdens weekends en feestdagen, maar over het algemeen biedt de lente meer rust en ruimte.

Wat zijn de beste uitzichtpunten aan de Amalfikust?

De Villa Rufolo in Ravello biedt adembenemende uitzichten over de kustlijn en de glinsterende zee. Het Pad van de Goden (Sentiero degli Dei) is een spectaculaire wandelroute die een panoramisch uitzicht biedt op de hele kust en een must is voor wandelliefhebbers.

Zijn deze bestemmingen geschikt voor gezinnen in de lente?

Ja, deze bestemmingen zijn zeer geschikt voor gezinnen, met gezinsvriendelijke activiteiten zoals bezoeken aan musea, parken, dierentuinen en interactieve culturele bezienswaardigheden. De lente biedt ook aangename temperaturen die ideaal zijn voor buitenactiviteiten met kinderen.

Hoe verplaats ik me het beste in de Provence?

Een auto huren is de beste manier om de verschillende dorpen en lavendelvelden in de Provence te verkennen.

SNEL NAAR

MEER Ga op reis
Accommodaties met een strandrolstoel
10 tips voor zonnige winterbestemmingen
De beste stedentrips voor een budget
5 reistips voor een solo vakantie

Blader verder

Wat is er te doen in Marmaris?

De beste stedentrips voor een budget

Aanbod in Groot-Brittannië

C&A Apartments op Cyprus

HD Parque Cristóbal: Een eilandavontuur voor iedereen

Culinaire avonturen in Zuid-Afrika: Top 5 eetervaringen

De populaire bestemmingen ter wereld

Wat te doen en te zien in Lissabon?

Wat te doen op Lanzarote? Met 5 leuke tips!

5 tips voor het ontdekken van Havana